Joo joo perhe on ihana, ja kaverit mahtavia, mutta joskus sitä haluaa olla vain ihan yksin. Ketään ei tarvitse passata, kenenkään huolia ei tarvitse kuunnella, vaan voi korkata siiderin ja roikkua netissä tai tuijottaa töllöä. 

Mutta eihän äiti saa dokata! Ei tietenkään niin, että lapset jäävät heitteille tai pelkäävät. Yksi siideri illalla siksi, että se on hyvää, ja fiilis rento, on ihan eri asia. Yksin, Huonon Äidin nimikkomukista lempituotetta. Älä huoli, se mukikilpailu on tuolla alla. Joku voittaa MUKIN aina ;).

Happy-0690

Pointti ei ole kännien riipaiseminen, vaan se, että saa hetken omaa rauhaa – ehkä myös itseltään ja omilta vaatimuksiltaan. Välillä omaa aikaa on vaan pakko ottaa. Pitkin päivää päivästä toiseen täyttää muiden vaatimuksia. Pehmolelu on kadonnut, housut ovat kadonneet, laturi on kadonnut, on nälkä/ jano/ kuuma/ kylmä tai kaikkia yhtä aikaa, oletko vastannut sähköposteihin ja Wilmaviesteihin, puhelin piippaa kuin viimeistä päivää, ja pikku kädet rämppäävät vessan ovenkahvaa, tule äiti jo uuuulos.

Sitä on puhkipoikki, ja nappaa siiderin ja nostaa jalat sohvalle. Korvissa humisee oudosti, kun lasten kiljunta on hiljentynyt eikä puolisonkaan pajata vieressä. Mikä taivaallinen rauha, mikä ihana yksinäisyys!

Tai kun takana on ihan mahtava päivä, kellään ei mennyt isommin hermot, ja ruuat ja kakat pysyivät pääasiassa siellä missä pitääkin. Kerrankin on tyytyväinen itseensä. Skool minulle, hyvin minä vedän!

FullSizeRender-105

Alkoholitonkin siideri nousee pikkuisen päähän, testattu on. Se johtuu ihan siitä ilosta että saa olla issekseen,  ja olo on rento ja vapaa. Istut ehkä sohvalla, jonka päälliset olisi pitänyt pestä kolme kuukautta sitten, mutta mielessäsi olet jossain upeassa hotellissa lojumassa ylellinen kylpytakki päällä ja huoneen ovi visusti lukossa. Kukaan ei tarvitse minua tänään (tai ehkä tuntiin, pariin ainakaan)!

Kun on hetken ladannut itseään, ei se vähän nuhjuinen koti ja verkkaritkaan enää haittaa. Ja aamulla jaksaa taas kuunnella lasten kiljuntaa, ja ehkä sitä puolisoakin.

Kaikki kommentin jättäneet osallistuvat Huonon Äidin nimikkomukin arvontaan! Siitä sitten ikuista vappua viettämään! Olkoon kommentti vaikka vappu, joulu tai juhannus tai ihan sama ;).

xxx

Tämä artikkeli on osa Huonon Äidin ja Happy Joe -siiderin kaupallista yhteistyötä. Miksi Happy Joe? Koska sen pullo on nätti, Old Country -uutuus aidon omenan makuinen (Jonagold, esimerkiksi!)  ja sopivan kuiva. Siideripullon annoskoko on oivallinen ja kannustaa kohtuulliseen alkoholinkäyttöön. Suosittelen myös käyttämään kokonaan alkoholitonta vaihtoehtoa!

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 137 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

137 vastausta artikkeliin “Alkoholitonkin siideri menee päähän, kun saa rauhassa nauttia!”