Yleisen harhaluulon mukaan sää pilaa vapun kuin vapun. Kaikkein varmin vapun pilaaja on kuitenkin ihminen, joka omilla toimillaan tekee monesta pakkojuhlasta unohtumattoman:

 • Lataa vappuun sairaat odotukset. Mitä se on? Aseta itsellesi ja läheisillesi tavoite, jonka mukaan nyt on pakko pitää hauskaa vaikka ei olisi juuri nyt yhtään hauskaa. Kuvittele, että kaikilla muilla on hirveän hauskaa ja sinä olet ainoa, joka ei osaa pitää hauskaa. Hymyilet hampaat irvessä joka suuntaan kunnes saat päänsäryn ja alat itkeä ja kiukutella.

 • Yritä ylittää itsesi keittiötoimissa. Mitä se on? Polta sormesi munkkirasvassa ja tee gourmetlehtien ohjeiden mukaisia kevätsalaatteja, joihin tulee kalliita raaka-aineita, joista et ole koskaan kuullutkaan. Liota vasikkaa +55 asteisessa vesihauteessa kolme päivää vain todetaksesi, että kaikki haluavat syödä nakkia ja einesperunasalaattia. Alat taas itkeä ja kiukutella sekä käyttäytyä lapsekkaasti.
 • Tee ulkonäköösi erityisiä vappusatsauksia. Osta kallis pikkuisen pieni kokomekko, vaihda kampausta, hanki kirkuvat geelikynnet ja lopuksi toteat, että käsivartesi näyttävät ihan läskeiltä ja se pilaa koko asetelman. Mene kotelomekossa ulkoilmaan ja jäädytä reitesi.
 • Mene vapputorille minkä hyvänsä suomalaisen kaupungin keskustaan. Kyllä siinä hyvin harjoiteltukin hymy hyytyy kun olet minuuttissa nähnyt oksennuksen, virtsannuksen, ulostuksen, sammumisen ja väsyneen yhdynnän keskellä katua. Lopuksi saat vielä tekokakkaa takillesi puhumattakaan paukkuserpentiinistä, joka sotkeentuu sekä omaasi että lastesi tukkaan. Ostat hädissäsi ylihintaisia vappupalloja, jotka karkaavat lastesi käsistä taivaan tuuliin ennen kuin ehdit maksaa niitä. Menetät hermosi kun joku pyytää viipperää.
 • Juo alkoholijuomia kaikissa mahdollisissa käänteissä. Vappunahan pitää olla pikku hiprakassa, joten on tosi coolia ottaa ensimmäinen drinkki ennen puoltapäivää. Tällä kaavalla olet jo iltapäivällä sopivassa laskuhumalassa, jonka turvin räyhäät ja kiukuttelet perheelle siitä, että he asettivat sinulle nämä kaikki odotukset.
 • Vaadi puolisolta, että nyt pitää puhua parisuhteesta. Ota vaatimus esiin juuri silloin kun hän vähiten sitä odottaa kuten matkalla vapputorille tai formulalähetyksen aikaan. Esitä nopeita valituksia siitä, ettet saa tarpeeksi rakkaudenosoituksia tai ihania sanoja, jonka perusteella teet nopean johtopäätöksen, että koko parisuhde on konkurssissa ja sinua ei kukaan rakasta. Ala itkeä, jakaa ja paiskoa tavaroita ja tee tämä kaikki mielellään pikku kännissä, liian pienessä uudessa mekossa uusi huonosti istuva kampaus keltaisen ylioppilaslakin alta pilkottaen.

Onneksi vappu tulee vääjäämättä myös ensi vuonna!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Näin pilaat vapun satavarmasti”

 • Emilia sanoo:

  Toi ruokaosuus on niin harvinaisen totta – ihan sama mitä muodikkaita avokadosalaatteja tai lohirullia koitat vääntää, porukka on tyytyväisimmillään kun pöytään kannetaan nauravia nakkeja ja kippo ketsuppia 😀

 • Yh-äiti Hämeestä sanoo:

  Tää oli niin loistavan osuvasti sanottua että nauroin vedet silmissä! Näinhän tämä usein menee ja tutulta kuulosti. Liian suuria odotuksia näihin perinteisiin juhlapyhiin ja kaikki ei aina suju ihan kuin ”Strömsössä”…