Oletko huomannut, että ne ovat yleensä naiset, jotka stressaavat asioista parisuhteessa ja muutenkin elämässä? Ehkä se stressaaminen on turhaa? Mitä tapahtuisi, jos ottaisimme mallia miehiltä?

Tässä muutama osa-alue, josta me naiset otetaan turhaan kierroksia. Kokeile miettiä, kuinka mies toimisi ja pääset turhasta murehtimisesta!

Kuunteleminen

Ei toista tarvitse oikeasti kuunnella. Naiset keskittyvät turhaan siihen, mitä toinen kertoo ja käyttävät omaa aikaansa ja energiaansa muiden ongelmiin. Lopeta! Istu paikalla ja ehkä nyökyttele, mutta tee ja ajattele omiasi.

Seksi

Seksi on sinua varten. Mitä sitä turhia stressaamaan mitä sinusta ajatellaan tai mitä toinen tykkää. Tee mitä haluat ja ota mitä haluat!

Ulkonäkö

Muutama sentti tai kilo sinne tänne ei merkkaa mitään. Eihän sellaista kukaan edes huomaa. Painele menemään niinkuin ulkonäölläsi ei olisi mitään väliä, ja älä stressaa siitä että siniset farkkusi eivät sovi turkoosiin paitaasi, koska haloo kuka erottaa sinisen ja turkoosin toisistaan, nehän ovat molemmat SINISIÄ.

Siivous

Nainen ajattelee, että muut arvostelevat häntä sillä perusteella, onko koti siisti vai ei. Ja niin he tekevätkin! Siitä huolimatta: unohda koko juttu. Älä siivoa puoleen vuoteen jos ei nappaa. Kaikki tavarat voi jättää niille sijoilleen, kyllä ne joku jossain vaiheessa sieltä korjaa.

Sisustus

Myös sisustuksen perusteella arviointi kannattaa jättää omaan arvoonsa. Kodin voi ihan hyvin kalustaa ilmaiseksi saaduilla 80-luvun kalusteilla, esim. tosi rumalla nahkanojatuolilla, koska sillä ei ole väliä miltä tavarat näyttää eikä sillä mitä muut ajattelee!

Laatuaika

Lomamatkojen ja teatterireissujen varaaminen ja lastenvahtien hankkiminen on stressaavaa. Jätä ne varaamatta ja on taas pari murhetta vähemmän. Jos siippa meinaa sinun kanssasi matkalle, hoitakoot varauksen itse.

Ruoka

Ruoan tarkoitus on poistaa nälkä ja ehkä olla myös hyvää. Se siitä. Älä jaksa jauhaa mistään kaloreista tai kuiduista!

Lahjat

Lahjat ovat nekin turha stressin aihe. Lahjojen ostamiseen on kolme vaihtoehtoa:

1. Älä osta, lahjat on turhia.
2. Osta se mitä itse haluaisit.
3. Osta jotain läpällä.

Sillä selvä!

Lastenkasvatus

Mikä vaistovanhemmuus? Mikä lapsentahtisuus? Mikä turha stressinaihe taas! Lapsi hoidetaan niin että jos se huutaa sille annetaan ruokaa, vaihdetaan vaippa tai pistetään nukkumaan. Lapsen kanssa leikitään niin että sitä kurmootetaan tai sille annetaan pallo. Lapsi puetaan niin että sille laitetaan vaatteet. Helppoa!!!

P.S. Oletko sinä kakara-aikuinen?

P.P.S. Eikö naisten kateellisuudella tosiaan ole mitään rajaa?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Eroon turhasta stressistä – ala toimia kuten mies”

 • kaaos sanoo:

  Tohon vois lisätä semmosen että miks stressata lasten ruokailusta? Jos pentu ei syö tai leikkii ja pelleilee niin pois pöydästä ja seuraava kattaus on klo 18. Oppivat yllättävän nopeasti syömään reippaasti, nälkä on hyvä opettaja

 • Ansku sanoo:

  Niin itkettävän totta! Taidan konmarittaa tämän mieheni. Tiedättehän: mikä ei tuota sinulle iloa…

 • Niksu sanoo:

  No juuri näin mä toiminkin 😀. Siltä osin asia siis hoidossa, mutta ottaisin ilomielin tuon kommentoidun version työelämään.

 • Get your facts straight sanoo:

  Voisiko Huono Äiti tehdä vastaavan vinkkipankin myös työelämään? Miten olla välittämättä konttorin juoruiluista, miten priorisoida kuin mies ja miten antaa itsestään pätevä vaikutelma, vaikka homma olisi ns. levällään?