Miten ihmeessä se on mahdollista? Onko huonossa tuurissa jokin magneetti, vai miten ihmeessä kaikki mahdollinen mikä voi mennä vikaan, menee – ja aina samana päivänä tai muuten tiettynä ajanjaksona?

Pienemmässä mittakaavassa kyse on näistä kaaospäivistä, joita ilmeisen väistämättömästi iskee välillä kohdalle.

Aamulla nukut pommiin, kahvit kaatuvat puhtaalle paidalle, lapsen rukkaset ovat kadoksissa, auto ei käynnisty, kaikki juuri sinä yhtenä ja samana päivänä.

Ehkä sitä alunperin panikoituu, ja sitten paniikki kasvaa, ja koko ajan on huolimattomampi ja huolimattomampi?

Jopa harvinaisemmat ja mielikuvituksellisimmat onnettomuudet osuvat kaikki päällekäin. Juuri sinä päivänä kun sinulla on parisuhdekriisi, eksä saa älyttömän hepulikohtauksen, hampaasta irtoaa paikka, taulu tippuu seinältä ja lasi hajoaa, tietokone pimahtaa, postiluukusta tipahtaa yllättävä ja auts yllättävän iso lasku, sekä lapsi saa ihmeellisen ihottuman.

Koko päivä menee lepytellessä, korjatessa, puheluja soitellessa, siivotessa ja lasta voidellessa. Siinä säntäät kaaoksesta toiseen ja mietit miten ihmeessä olet järjissäsi enää. Mutta odotapa vain…

Sillä sama voi toki tapahtua megaluokan versiona! Silloin ei tosiaan hyvä heilu. Elämänkriisiä pukkaa toisensa perään, pukeudut useammin hautajaismekkoon kuin pikkumustaan, etkä ehdi edes purkaa laatikoita muuttojen välillä. Mitä silloin tapahtuu ja ennen kaikkea miksi, että kaikki voikin osua juuri sinulle?

Miten ihmeessä kaikki kaaos ja kamaluus osuu samalle ajalle? Tavallaan ne saattaa olla helpompi hoitaa yhteen syssyyn kuin tipoitellen. Ehkä yksi poikkeustila, vaikkakin monen asian yhteistyönä syntynyt, on parempi kuin monta katastrofia harvakseltaan?

Vaikea sanoa, mutta ihmeellistä myllytystä jotkut päivät ovat, tai jotkut viikot, tai jotkut vuodet. Silloin taas muistaa, että ehkä juuri silloin onkin oikein hyvä, kun mitään ihmeempiä ei tapahdu. Sen kun vaan jaksaisi muistaa arjessa, tasaisen harmaina, tavallisina ja rauhallisina päivinä.

Nimim. Kaaosta pukkaa

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia