Muistatko silloin joskus yöt olivat pitkiä ja viikonloput samoin? Kesästä toiseen ja joulusta jouluun oli tosiaan kokonainen vuosi. Silloin joskus ennen lapsia, muistatko yhtään?

Nykyisin viikot viuhuvat ohitse niin, että ei ehdi kissaa sanoa. Uusi joulu on ovella suunnileen kuukausi sen jälkeen kun kannoit kuusen kierrätykseen. Siinä välissä oli kolme päivää kestänyt kesä ja noin vartin pituinen ulkomaanmatka. Valokuvista ja vanhoista somepäivityksistä voi yrittää kurkkia, että mitä tässä on oikein tapahtunut.

Jeesinä on myös tilasto! Tällä laskurilla voit selvittää, paljonko olet menettänyt unta vanhemmuutesi aikana. Saat myös tietää muita jänniä faktoja siitä, mihin aikasi on oikein mennyt. Huonon Äidin testaaja sai seuraavat tulokset:

Menetetyn unen määrä: 6 600 tuntia eli 278 päivää eli 9 kuukautta. Auts!

Vaihdettuja vaippoja: 11 800. Herranen aika, ei voi olla totta? Onneksi sentään osa oli kestovaippoja…

Luettuja iltasatuja: 596 kappaletta. No eipä ihme, että osaan muutaman lastenkirjan ulkoa ees ja taas.

Tämä kaikki saa aikaan sekoilua ja vanhemmuushöperyyttä. Yksi viidestä vanhemmasta on laittanut kahviinsa vahingossa (vai tahallaan?) rintamaitoa, ja joka toinen pukenut vaatteita väärinpäin päälleen. Jälkimmäistä tulee ainakin testihenkilön tehtyä koko ajan, mutta hei nuttu nurin, onni oikein!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia