Pieni tarina tästä unohtamisesta…
”Äitinä ja vaimona, minä hoidan laskujen maksut. Aina. Piste. Kerran tämän teki aviomieheni. Reilua kuukautta myöhemmin tuli Trafilta kirje. Siirsin sen sivuun odottelemaan, sillä juurihan sellainen samanlainen kirje tuli ja lasku maksettiin. Muutaman päivän kuluttua avasin kirjeen. Tadaa! ”Ajoneuvonne rek.nro. xxx-111 on käyttökiellossa maksamattoman ajoneuvoveron vuoksi.”
Siis mitä? Perheen ainoa auto ja muka käyttökiellossa. Kävelin autotalliin jopa tarkistamaan rekisterinumeron, jep, sama auto kyseessä, kuin mistä ilmoituksessa puhuttiin.

Soitin Trafin asiakaspalveluun ja kuinka ollakaan, mies oli kyllä maksanut laskun, mutta väärällä viitenumerolla (yksi ainoa väärä numero) ja tästä syystä rahat olivat kadonneet tililtä, maksu kohdennettu jonkun muun autoon ja automme oli käyttökiellossa.
Tästä syystä mies ajeli muutaman päivän kuitteja vino pino mukana, jos poliisi olisi sattunut pysäyttämään niin olisi voinut edes selittää (kirjoitin selityksen kuittiin, jotta mies osaa sanoa oikein, varmuudeksi).

Nuohoojan tilaaminen sekä takkapuiden hankinta. Tänä vuonna annoin nämä tehtävät miehen hoidettavaksi. Hän lupasi hoitaa…Lopputulos: Nuohouspäivänä ei nuohoojaa kuulunut, tiedustelin mieheltä mistä hän tilasi tämän, kertoi kuitenkin että, googlettamalla. Netistä löysin tiedot, nuohooja toimii humppaorkesterin ainoana jäsenenä ja hänen kauttaa saa nuohoojalle viestiä. Selvä, seuraavana päivänä täällä oli joku kuulemma käynyt (laita 9v poika asialle) tekemässä jotain ja lasku on jossain?! Että näin. Takkapuut piti myös hankkia keväällä. Loppukesästä tiedustelin toimitusajankohtaa mieheltä. Hän ei muistanut oliko edes tilannut. Onneksi appiukko oli anopin muistutuksesta tilannut meillekin. Ei siis ole aivan niin kylmä talvi tulossa eikä niin suuria sähkölaskuja.

Mies lähtee laivareissulle ystävien kanssa. Pari päivää ennen reissua hän pyytää minua etsimään passinsa (ei kuulemma tiedä missä niitä säilytetään). Avasin laatikon ja otin sen sieltä ja mitä paljastuukaan? Passi on mennyt 9kk sitten vanhaksi. Halvasta reissusta tulikin sitten hinnakas, passihakemuksen vienti 40km päähän (kiitos nykyisen ajanvaraussysteemin), passi on taas noudettava 100km päästä lentokentältä, sekä maksaa siitä tuplahinta ja valokuvauskin järjesty kun etsin kuvaajan miehelle. Kuvaukseen hän selvisi itse.

Olenkin tässä miettinyt, että mitä voisikaan tapahtua jos antaisin miehen tehdä kaiken itse. Ja onko ongelma juurikin siinä että, minä teen kaiken vai siinä että, en jaksa katsella vierestä säätämistä? Mene ja tiedä. Kalliiksi tulee tällä säädöllä.

Mies myös vei nuorimman hammaslääkärin tarkastukseen. Itse olin keskimmäisen kanssa lääkärissä samaan aikaan. Tiedustelin miten hammaslääkärissä meni. ”Kymmenen hammasta ylhäällä ja alhaalla, sai hammasharjan.” Niin? Ei muuta kuulemma ja että vie lapsen isovanhemmille hoitoon. Tämä oli erittäin tyhjentävä vastaus. Äitinä olisin kaivannut hiukan yksityiskohtaisempaa kerrontaa, mutta tämä riittäköön (2v lapsi kertoi loput, on kuulemma hienot hampaat, hyvä hymy ja näkee tädin kun on 3v vanha).
Ehkäpä siinä onkin asian juju, asiat hoituu joko huonosti tai ei lainkaan :)”

Tämä tarina lähetettiin Melkein Huono -lomakkeella, jolla sinäkin voit lähettää oman tarinasi nimimerkillä tai ilman. Hymiöt.

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Mitäs jos äiti ei huolehtisi kaikesta?”

 • Kunnes kotityöt meidät erottaa sanoo:

  Juuh. Voisiko taustalla olla myös vaimon tarve kokea itsensä korvaamattomaksi…? Että mies kirjaimellisesti ei pärjäisi ilman vaimoaan ja lastensa äitiä. Onko siinä omistushaluisuutta mukana? Pidetään mies riippuvaisena niin ei lähde harhailemaan minnekään.

 • Isä ei ole lapsi sanoo:

  Onkohan tämä syynä avioerojen yleisyyteen, ja nimenomaan lapsiperheissä. Ei se herätä ainakaan minussa mitään romanttisia tunteita, jos mies laittautuu jonon jatkoksi lapsilaumaan ja äidin palveltavaksi. Ei, ei ja ei. Tehkää selvät vastuualueet, joiden laiminlyönnistä seuraa sakko jossakin muodossa. Ei nalkutusta, ei syyllistämistä, ei miehen lapseksi taantumista. Allekirjoitukset alle ja sillä hyvä. Kun vielä lapset saisi opetettua, että maailmassa on muita aikuisia kuin äiti (kuten ISÄ!!)

 • viisastunut sanoo:

  Meillä hoitui asiat ihan samalla tavalla alusta asti kun alettiin miehen kanssa seurustelemaan, totutin hänet alusta asti siihen että minä hoidan kaiken. kun ensimmäinen lapsi tuli alkoi tilanne muuttua kun en jaksanut kaikesta vastuuta kantaa ja yritin saada miestä osallistumaan edes johonkin. En saanut. Siispä täysin väsyneenä ainaiseen tappeluun kuka tekee mitäkin, otin lapsen mukaani ja muutin pois. meni kuukausi kun mies halusi lapsen yökylään ja siitä se sitten lähti, hän opetteli mitä lapsi syö (kun en ollut vieressä laittamassa valmiiksi), miten lapsen saa nukkumaan, kuinka käydään kaupassa ja miten laskut maksetaan. puoli vuotta näin kunnes palasimme yhteen osoitteeseen koko perhe. Nyt olen raskaana, rasituskiellossa makaan sohvalla päivät jottei vauva vielä syntyisi ja mies osa hoitaa kodin, ruuat, kaupassa käynnit ja ihanan esikoisen, onneksi osaa koska en pystyisi kädestä pitäen neuvomaan tässä tilassa.

 • Yeni sanoo:

  meillä ongelma on siinä, et mua tehokkaana ihmisenä ärsyttää toisen laiskempi tyyli tehdä asioita, kun itse saa tehtyä viis asiaa samassa ajassa kuin toinen yhden. Mut en silti tee kaikkea toisen puolesta ja kyllä tuo selviytyy/isi yksin kun pakko on. Mutta omalla tyylillä.

 • Se Insinööri sanoo:

  Itse hoidan asiat hetijustnyt jos niihin ei sisälly jaarittelua puhelimessa vaan homman voi hoitaa netin/sähköpostin avulla (autohuollon varaus,sähkösoppari, lomamatkat…). Nyt on kyllä ajankohtainen ongelma jonka rouva saa kyllä hoitaa, eli tilata ne leivinuunitakkapuut – siinä joutuu puhumaan puhelimessa ja inhoan puhelimessa puhumista yli kaiken.

 • Anne sanoo:

  Ei juma, tällaisia uusavuttomia ihmisiä on pilvin pimein! Siis ziisus! Äiti, lopeta toi paapominen ja laita isi hoitamaan kaikki asiat. Ootta varmaan 80-luvulla syntyneitä, kun ootte noin avuttomia!

 • Emaya sanoo:

  Huikee idis on ottaa kuva siitä pankin sivulta, missä näkyy Trafille myöhässä maksettu lasku. Sen voi sitten lähettää kaikille perheen ajokortin omistaville ja sieltä luurista saa sitä sitten näyttää poliisi-sedälle, jos pysäyttävät. ;D

 • Petra sanoo:

  Tämä huono äiti unohti maksaa Trafin laskun ja niinpä (huono) isi ajeli seuraavan päivän tietokoneen kanssa töihin, maksukuitti valmiina ruudulla. Tämä siis sen takia, kun ei ollut muistanut ostaa mustetta tulostimeen. 🙂

 • -S- sanoo:

  Juuri näin käy, kun toinen hoitaa aina kaiken. Vinkiksi – tehkää vaikka vuorotellen, entäs sitten kun toinen on vanha ja kuolee. Toinen ei osaa/pysty/ole koskaan hoitanut, ja on ihan hukassa kaikkien juttusten kanssa. Täytyy vaan ajatella että olipa hyvä, että meidän äiti joutui antamaan isän hoidettavaksi asiat muutamaksi vuodeksi ennen kuin kuoli, isä oppi laittamaan ruokaa, maksamaan laskut netissä, käymään kaupassa ja pesemään pyykit jne. Äiti oli vieressä neuvomassa, vaikka ei voinutkaan itse tehdä. Tällä hetkellä meidän lasten ei vielä tarvitse hoitaa isää, sekin on varmaan edessä vielä, mutta kuinka kauhea tilanne olisi ollut, jos isä olisi jäänyt yksin kykenemättömänä hoitamaan mitään asioita ilman toista. Vastuunotto kasvaa antamalla sitä, eivät lapsetkaan opi mitään sillä, että äiti tekee kaiken, koska ei jaksa odottaa sitä, että lapsi tekee ”joskus” tai ei ollenkaan. Eri tavalla tekeminen ei välttämättä ole huonompi tapa – vain erilainen. Antakaa niitä mahdollisuuksia.