Pääsiäisloma on puolessa välissä ja homma on lähtenyt hanskasta ihan täysin. Viime yönä xboxia hakattiin aamukolmeen ja sohvapöytä on täyttynyt tyhjistä limsapulloista, jäätelöpurkeista, karkkirasioista ja likaisista tiskeista. Sohvalle johtaa vana likaisia vaatteita jotka on riisuttu just siinä eikä ole vaivauduttu nostamaan ylös. Sängyn edessä likaiset sukat järjestäytyvät itsestään taikapiirin ja yrittävät näin kai manata siivoojaa paikalle. Toivottavasti paikalle ilmestyy edes pääsiäispupu, kun suklaat on loppu. Keittiöstä on turha edes puhua, jäljet tosin viittaavat siihen että täällä eletään pakastepitsoilla ja ranskalaisilla.

Siivoamaton keittiö

Ja huomautetaan nyt vielä että mopo lähti käsistä tässä tapauksessa perheen äidiltä. Lapset lähetettiin lomalle sukulaisten luokse hyvissä ajoin ja meneillään on ikään kuin Yksin Kotona 35 (vee) -tilanne. Miksi äiti ei sitten mennyt lasten mukana? No kun exanoppi tuskin haluaa vuosien takaista miniää mökille melkein viikoksi, vaikka kuinka oltaisiin hyvissä väleissä. Eikä miehen lasten sukulaisiakaan kiinnosta kyllä yhtään hyysätä täysin vierasta ihmistä ihan vaan huviksi.

Luonnollisesti tämä tilanne tarkoittaa lomaa äidille! Ihan oikeaa lomaa, mutta kotona, kun vähän pitää tehdä töitäkin silti, etänä onneksi, niin ettei reissuun voi lähteä, mutta töitten jälkeen voi ottaa rennosti. Vähän niin kuin staycation, mutta ilman miestä, kun sen pitää käydä töissä ihan kodin ulkopuolella, on meillä vastuuntuntoisiakin aikuisia ainakin yksi tässä perheessä! Ja myös ilman minnekään menemistä. Ihan vaan kotona. Ja juuri sellaisesta kuulkaas tämmöinen introvertti äiti nauttii.

Puoli-kisu legofiguuri likaisella pöydällä

Voisi vaikka sanoa että kun lapset ovat poissa, niin äiti hyppii pöydillä. Tai sängyllä. Tai sohvalla. Ja sitten hengästyttää kun ei kuulkaa kunto kestä sellaista riehumista ihan yhtäkkiä. Eikä yksin tarvitse tapella kotitöistä ja terveellisestä ruoasta! Jättää vaan tekemättä, nyt ei ole kukaan ottamassa huonoa esimerkkiä! Jossain vaiheessa pitää kuitenkin siivota, ainakin todisteet piiloon, mutta nautitaan nyt siihen asti että on ihan pakko.

Mutta että xboxia ja roskaruokaa? Kyllä kiitos! Siis yleensä äiti on enimmäkseen pelannut PC:llä, kuten kypsillä aikuisilla on tapana (:P), mutta vaihtelu virkistää, ja uusi mutanttistrategiapeli on todella koukuttava! Roskaruoasta sen verran että tyhmästä päästä kärsii koko keho, koska näin vanhana ei enää voi syödä ihan mitä huvittaa, mutta se on sitten sen ajan murhe! Antakaa lisää sitä Ben&Jerryä! Enkä varmasti syönyt lasten virpomiskarkkeja! Tai no vähän. Positiivista on myös että tämä äityli ei edes muista milloin olisi viimeksi vieraillut “tanssiravintolassa”, saati että olisi siellä pilkkuun asti viihtynyt, niin sallitaan nyt aamuyöhön valvominenkin edes joskus! Kadutaan sitten aamulla, se on aamuminän ongelma.

Huomenna pitäisi siirtyä ulkomaailmaan, ja se tarkoittaa että on varmaan pakko pestä pyykkiä. Ehkä kotiloman pieruleggarit ja yöteepaita pitää vaihtaaa johonkin asiallisempaan, mutta ensin pitäisi löytää ne suhteellisen-ok-housut ja heittää pesukoneeseen. Toivotaan että ei ne ei unohdu märkinä sinne, muuten mennään leggareilla huomennakin.

Nimim. Äiti ottaa nyt vähän omaa aikaa

PS. Kuvan Unikitty (Puoli-Kisu Lego-elokuvista) on myös äidin ikioma, ei lasten. Että semmoinen aikuinen täällä, läl-läl-lää.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kun pääsiäinen lähti lapasesta”