Miksi salarakkaus houkuttaa – jopa siihen pisteeseen, että ensin pettää ja sitten jättää? Salarakas kertoo, miksi mies on niin hulluna häneen:

Kaupallinen yhteistyö Visit Oulun kanssa.

”Miksi mies jättää salarakkaan vuoksi?

On asioita, jotka painavat puntarissa enemmän kuin pitkä liitto, tiivis sukuyhteisö, yhteiset ystävät ja yhteinen omaisuus.

Hän iloitsee saamastaan huomiosta. Hän nauttii kuulemistaan kehuista. Hän melkein häkeltyy, kun hän kuulee kuinka ihanat kädet hänellä on, kuinka upea hymy. Kuinka dynaaminen ja valoisa hän on. Kuinka viisas. Ja seksikäs.


Kuvat ovat kuvituskuvia.

Hän rakastaa sitä, että kosketan häntä, että kävelen hänen kanssaan käsi kädessä. Hän nauttii keskusteluistamme. Hän iloitsee siitä, että kuuntelen häntä. Hän kokee, että olen läsnä.

Hän rakastaa avoimuuttani. Hän pitää positiivisuudestani. Hän rakastaa sitä, että saan hänet nauramaan. Hän iloitsee siitä, että nautin seksistä.

Hän kokee yhteenkuuluvuutta kanssani. Että teemme yhdessä asioita.

Hän kokee rauhaa ja turvaa kanssani. Hän kokee, että tuen häntä. Hän kokee että ymmärrän häntä.

Hän sanoo, ettei ole koskaan ennen saanut kokea näin suurta rakkautta.

Hän arvostaa sitä, että hän saa olla oma itsensä kanssani. Että häntä rakastetaan sellaisena kuin hän on. Hän kokee että kanssani hänellä on täydellinen vapaus.

Hän kokee että olen hänen elämänsä ilo, valo ja suuri rakkaus.”

Nimim. Salarakas

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 51 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

51 vastausta artikkeliin “Ote salarakkaan päiväkirjasta…”

 • Kielletyn houkutus sanoo:

  Kerron omaa tarinaa hiukan. Nuorena alkanut liitto. Lapset, terveyskriisiä ym. Aloin lähinnä henkisellä tasolla avautua toiselle miehelle. Jakamaan sydäntäni. En vain osannut luoda yhteyttä omaan mieheen molempien tunne lukkojen ja vuosien tapahtumien jälkeen. Myöhemmin ihastuin tähän toiseen. Fyysisellä tasolla jäi hyvin viattomaksi. Mutta kielletty tuo todella vahvan kiusauksen. En ole ennen kokenut. Myöhemmin olen ymmärtänyt, että kyse ei ollut rakkaudesta minun puoleltani. Mutta yllätyksenä tuli kielletyn viehätys. Kuin pakkomielle. Älkää pitkissä liitoissa olevat antako hämätä itseänne. Hyvin surullista jälkeä voi tulla ❤️

 • Jaah sanoo:

  Ja samat asiat hän on suhteen alkuaikoina sanonut vaimolleen. Aika naiivi kirjoitus kaikkinensa.

 • JeppisJepulis sanoo:

  Hyvästä parisuhteesta ei tarvitse lähteä pettämään. Jotain siitä puuttuu jota lähdetään muualta hakemaan. Kannattaisi sekä miesten, että naisten miettiä jo suhteen aikana jos puoliso haluaisi enemmän läheisyyttä, huomiota tai välittämistä. Sitä ne vieraissa hyppijät hakee, harvoinpelkän panemisen takia lähdetään vieraisiin. Itse ei oteta suhteesta tahi yhteisestä ajasta mitään vastuuta, silloin kuin pitäisi. Perässä kyllä huudellaan miten 3. osapuoli on puolison vienyt. Ei kukaan ulkoinen tekijä ketään vie tai mitään riko. Vastuu on jokaisella itsellään huolehtia myös toisen tarpeista. Miten säälittävää…

  • Sami sanoo:

   Jotkut nyt vaan saa kiksit siitä pettämisestä, ihan sama mitä kotona tapahtuu. Onpahan turvasatama minne voi aina palata jos tarpeeksi tossukan kanssa on päätynyt avioon.

 • Tuhoon tuomittu sanoo:

  Niin. ”Hän kokee että kanssani hänellä on täydellinen vapaus.”
  Kun ei ole vastuuta niin on helppo olla, myös jättää taakseen. Ikään kuin perhe ja mahdollisesti puolison perheen eteen tekemä vuosikausien työ piikana ei merkitsisi mitään.
  Miksei sen puolison kanssa voisi ottaa uutta vaihdetta? Hullutella, deittailla, lähettää muitakin viestejä kuin että käy kaupassa, maito on loppu.

 • Joopa joo sanoo:

  Itteä oikeesti oksettaa pettäjät ja nää miehet/naiset jotka alkaa ihan tietosesti salarakkaaks. Ja jos nää salarakkaat luulee olevansa jotenki erikoisia nii oottakaa vaa muutama vuosi nii eiköhä tää pettäjä petä teitäki. Nää pettäjät on yleensä ihmisiä jotka ei osaa sitoutua ja jotka kyllästyy olemaa saman ihmisen kans.

 • Ex-salarakas sanoo:

  Onhan toi niin kivaa, aluksi. Saada mies, joka salaa vaimoltaan tekee sun kanssa kaikkea kivaa yhdessä. Se on niin jännittävää! Et voi kyllä kertoa kenellekään, että olet suhteessa. Miehen itsetunto pönkittyy, mutta sinun latistuu., nyt sanot että mies jättää sinun kyllämvaimonsa…Ja vuodet kuluvat mutta kaikki miehet eivät jätäkään vaimojaan., sitten huomaat olevasi yksin kaikki juhlapyhät. Ja viikonloput, jolloin rakkaasi on perheensä kanssa. Lopulta kyllästyt ja otat miehen, joka ei istu kahdella tuolilla.

 • Minä sanoo:

  Ja kuinka kauan olet se hänen elämän valo? Oli varmasti se vaimokin sitä alussa.

 • Onnellisesti parisuhteessa sanoo:

  Ettekö te ymmärrä? Herätys ihmiset.
  Tuossa on lueteltu kaikki asiat, kaikki mitä pitäisi omasta parisuhteesta löytyä.
  Jos niitä saa omassa parisuhteessa, ei niitä etsi muualta.
  Nyt se oma parisuhde ja yhteiselo tarkasteluun ja muutoksia kehiin, jos teksti sattui.

 • Kameli sanoo:

  Heei te kaikki jotka kerrotte että vapautatte miehen tylsästä arjesta. Oletteko koskaan haaveilleet perhe elämästä? Entä joss teidän tulevien lapsen isä tekee teille tulevaisuudessa samoin, mielestäni se olisi aivan ansaittua.

 • Pöö sanoo:

  Minä en ymmärrä, mitä ylpeilyn aihetta on siinä, että onnistuu saamaan jonkun arkeen kyllästyneen miehen pettämään omaa rakastaan kanssaan. Eiköhän tuo onnistu keneltä vain.
  Toki itsekin aikoinaan kuvittelin, että mies, joka oli kovasti eroamassa 25 vuotisesta suhteestaan tosiaan niin minun vuokseni tekisi. Kyllähän se sitten erosi ja kaksi viikkoa myöhemmin minusta. Kuukausi tämän jälkeen oli jo uusi kierroksessa. Tämä oli erittäin hämmentävää ja nöyryyttävää, ja kyllä sellainen koulu siitä, voiko ihmisiin luottaa, (edes itseeni) että ihan vielä ole asiaa kokonaan käsitellyt, enkä uuteen suhteeseen uskaltanut, vaikka tapahtumista on pian 4 vuotta.
  Tällä hetkellä ongelma on se, että edelleenkin tunnun olevan kiinnostava lähinnä varattujen mielestä. On todellinen pettymys jossain vaiheessa tutustumista aina kuulla, että toinen on oikeastaan vähän varattu. Vaikka mitä ihmeellisiä kommervenkkejä keksivät, että pääsisivät kuitenkin vähän testaamaan. Eivät tosiaan pääse! Kerrasta viisastuin ja haluan tuollaisen ylläkuvatun suhteen ihan oman ihanan miehen kanssa. Jos ei löydy, voin olla yksinkin. Ihmettelen vain, miksi vapaat miehet eivät samalla tavalla lähesty ja toisaalta, miksi varatut eivät voi pettää keskenään, jos on pakko. Ei ole järkeä siihen varsinkaan selvästi vastahakoista ihmistä sotkea.

 • Helmi sanoo:

  Useamman vuoden salarakkaana ollut ja edelleen jatketaan. En edes halua parisuhdetta hänen kanssa vaan todellakin poimin rusinat päältä. Syödään ulkona, matkustellaan koti- ja ulkomailla, hyvää seksiä, käydään konserteissa, leffassa, festareilla, hän ostaa minulle kukkia/shampanjaa/vaatteita. Nähdään viikoittain, soitellaan päivittäin.
  Ja tämän lisäksi saan pitää sinkkuelämäni. Käydä treffeillä, flirttailla ja tulla & mennä elämässäni miten haluan. Ja hän elää pystyynkuollutta elämää kotonaan.

  • Ihmettelijä sanoo:

   Siis minusta on aika hassua että toinen nainen tietää että toisen parisuhde on pystyyn kuollut. Aika hurjaa. Eikö sitten pitäisi erota jos se on niin kauheaa.