Tämä on se tavallinen tarina: mies raataa perheensä eteen töissä. Kotona hän tekee kotitöitä. Makkarissa keksii kaikkea kivaa vaimon piristykseksi, puhuu ja pussaa. Ja sitten yhtenä päivänä vaimo sanoo, että hän haluaa eron.

Mies on ällikällä lyöty. Vaimon erotoive iski kuin salama vessanpöntöstä. Meillähän on kaikki hyvin! Miksi se haluaa eron?!

Nainen hakee suurimman osan avioeroista. Ja iso osa niistä tulee miehelle yllätyksenä. Kaikkihan on hyvin!

No, naisen mielestä kaikki ei ole hyvin, jos kerran hän joutuu eroa hakemaan. Hyvin todennäköisesti hän on sanonut miehelle monta kertaa, että asioiden täytyy muuttua. Että hän kärsii, että hän ei voi hyvin, että tämä suhde ei toimi. Luultavasti vaimo on sanonut tämän nätisti ja rauhallisesti, raivokkaasti huutaen ja lohduttomasti itkien.

Mutta mies ei ole kuullut sitä. Miksi, sitä voi vain arvailla. Ehkä siksi, että naiset puhuvat koko ajan kaikkea, ei niitä jaksa kuunnella. Ehkä siksi, että eihän se vaimo nyt tosissaan ole, ei näitä löpinöitä voi muistaa. Ehkä siksi, että alkaa ahdistamaan tällainen tunnejuttu ja syyttely, parempi pistää korvat kiinni.

Tai sitten siksi, että mies uskoo vaimon olevan väärässä, joten vaimon mielipiteille ei tarvitse laittaa mitään arvoa.

Sillä mieshän on hyvä mies: tekee töitä, puhuu, pussaa, kokkaa, siivoaa, mitä näitä nyt oli.

Sillä ei ole väliä tekeekö mies näitä vaimon mielestä, koska omasta mielestään hän tekee. Vaimo on kyllä koko ajan kimpussa kotitöistä, mutta ainahan se jotain lämpimikseen valittelee. Ja väittää, että sille pitäisi sanoa, että rakastan sinua. Mutta sanoin sen silloin kun alettiin olemaan yhdessä ja häissäkin varmaan, enhän minä olisi tässä jos en rakastaisi.

Sitten tulee se eroilmoitus, ihan tyhjästä. Tai sitten siihen oli syy, ja vaimo oli yrittänyt muuttaa tilannetta jo kauan.

Ihan vinkkinä miehet: naiset eivät valita lämpimikseen tai riitele huvin vuoksi. Siihen on olemassa joku oikea syy. ”En pysty elämään näin, jos tämä asia ei muutu.”, ei ole kiukuspäissä heitetty uhkaus vaan epätoivoinen toteamus.

Eikä sinun käsityksesi asioiden tilasta välttämättä ole oikea. Voi tuntua siltä, että teet paljon kotitöitä, mutta vaimo tekee kymmenkertaisen määrän. Tai voi tuntua siltä, että olet romanttinen ja huomioiva aviomies, mutta vaimo on jo vuosia kokenut olevansa aivan yksin – muutospyynnöistään huolimatta. Saatat ehkä uskoa, että kaikki on tehty aina vaimon mielen mukaan, mutta onko ihan oikeasti?

Harva vaimo vaan ottaa ja lähtee, ihan yllättäen. Älä oleta, että tiedät missä jamassa suhteenne on, jos et suostu kuulemaan siitä kuin oman näkemyksesi.

Nimim. Tavallinen tarina

P.S. Saako avioliitosta lähteä uuden elämän perässä kun ei enää huvita?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä. HUOM! Juttujen kommentit lähetät alempaa kohdasta KOMMENTOI.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 vastausta artikkeliin “Meillä oli kaikki hyvin, mutta vaimo vaan lähti”

 • Someone sanoo:

  Jos mies lähtee, se on miehen vika, jos nainen lähtee, se on miehen vika, fuck this shit!!!

 • Parisuhteessa voi olla yksin sanoo:

  ”Älä pilaa tätäkin päivää.” On yleisin kommentti, kun yritän sanoa, että voisimneko jutella kun on oltu viikkotolkulla mykkäkoulussa. Että keskustele siinä sitten. Minä teen kaikki kotityöt, hoidan lapset ja käyn kaupassa. Hän on netissä kaiken kotona olemisen ajan. Ennen yritin järjestää kivoja yhteisiä juttuja ja jopa hommasin lapsenvahdin, että päästiin leffaan tms, mutta hän osaa joka kerta pilata iltani typerillä kommenteilla esim kävele ryhdikkäämmin tms. Hän vie joka kerta ilon mikä minulla on ollut odottaa sitä yhteistä aikaa. Että en kyllä voisi kuin ihmetellä, jos kaiken tämän jälkeen ottaisin ja lähtisin ja se tulisi puolisolle yllätyksenä…

 • Kahden lapsen äiti sanoo:

  Olen nähnyt muutaman eron ihan vierestä ja kaikissa näissä nainen on lähtenyt. Osa on motkottanut vuosia, osa ei. Osa haksahtaa vieraisiin ja hullaantuu uudesta romanssista, kielletystä ja salaisesta seksisuhteesta. Se koetaan sitten niin ihanaksi, että otetaan ja lähdetään. Harmi vaan, että ne romanssit yleensä jää lyhyeksi, kun arki koittaa siihenkin suhteeseen. Nämä naiset ovat nyt sitten yksin. Samoin toki käy miehillekin.

  Osa käy eroprosessin läpi mielessään vuosien ajan, eikä kerro siitä mitään puolisolleen. Sitten asia on vain ilmoitusasia ja omassa päässä asia on käsitelty. Toiselle se onkin sitten shokki ja yllätys. Mitä pitäisi tehdäm, ettei näin käy? No puhua! Ei motkottaa, ei narista, vaan ajoissa istua alas ja sanoa, jos ei ole tyytyväinen avioliittoon.

  Ei tehdä sitä eroprosessia omassa päässä, vaan tehdään se yhdessä. Ja pitää niitä lapsiakin huomioida. Ei niille voida vain ilmoittaa, että vanhempi tästä pakkaa ja lähtee pois. Sekin on lapsille shokki.

  • Parempi yksin kuin huonossa suhteessa sanoo:

   Valitettavan usein se mies ei puhu, saati halua nähdä sitä ongelmaa siinä suhteessa.

 • Väljähtänyt vaimo sanoo:

  Voi se mennä toistekin päin.. mies on ilmoittanu häipyvänsä heti, kun lapset on järkevämmän ikäisiä. Aikoo roikkua mukana, ettei jättäis mua pulaan. Että semmosta. Tokihan meillä on ollut aika hiljaista parisuhteen puolelta. 2 ja 3 vuotiaat viikarit vie kaiken ajan ja energian. Ja myös tilan vuoteesta.🤔😒😢

  • Myös pikkulapsiperheellinen sanoo:

   …no ei mikään ihme, ettei ole virtaa saati mahdollisuutta huoltaa parisuhdetta, jos lapset nukkuu vieressä.
   Elämä on valintoja. En ihmettele, että mies on lähdössä kun lapset toimii puskurina joka välissä – kirjaimellisesti. Se, missä lapset nukkuu ja laittaako kumpikaan koskaan parisuhdettaan lasten edelle, on valinta.

 • Dora sanoo:

  Ihana kitjoitus. Mikähän siinä on että mies kyllä jaksaa vuodesta toiseen tuijottas tv-ohjelmia joka ikinen ilta mutta vaimon jutellessa mie on kuin eri planeetalta, ei kuule, ei näe vaimoaan. Pitäisikö vaimon mennä puhumaan miehelleen televisioon tai youtubeen?