”Meillä on hirveän jännä koti. Siellä menee koko ajan jotain hukkaan, joku saunatonttu tai kellaritonttu tai puutarhatonttu tai mitä niitä joulutonttuja nyt on, käy jatkuvasti varastamassa tavaroita, tai vähintään siirtämässä ne pois juuri sieltä mihin ne on jätetty.

Tonttujen vierailun jälkeen käynnistyy tietysti jos jonkinmoinen aarrejahti, pirulaiset katselevat ikkunoiden takaa nauraen partaansa kun koko huusholli käännetään ympäri etsien niitä yörautoja jotka “ihan varmasti oli viimeksi mun pöydällä”.

Harvinaisen ilkeitä tonttuja, ei auta vaikka kuinka rakentelee niille hyvää hyvyyttään jos jonkinlaista tonttuovea tai puutarhaa, silti ne varastavat sen mitä eniten tarvitaan. Yhdeltä vietiin toppahousut. Toiselta toinen hanska. Molemmat tietysti juuri ennen kuin piti lähteä viikoksi isälle. Kolmannelta katosi lompakko, ja se löytyikin bussista sitten, tonttu oli lähtenyt vähän pidemmälle rilluttelemaan sen kanssa. Neljänneltä joku opiskelijatonttu vei biologian kirjan, mutta ei se haittaa kun koe on vaan monisteesta.

Puolisolta viedään kiusaksi autonavaimet vähintään kerran päivässä. Ja työpaikan avaimet, ja autotallin avain, ja postilaatikon avain, ja jakoavain. Pullonavainta ei onneksi kovin usein tässä huushollissa tarvita, limsoissa on kierrekorkki yleensä, mutta jos tarvittaisiin niin ei varmasti löytyisi, heti kun tulee tarve pullonavaajalle niin käyvät tontut hakemassa kaikki vähintään kolme sieltä keittiön laatikosta missä niitä yleensä säilytetään.

Yleensä tavarat palautetaan juuri sopivasti siinä vaiheessa, kun on äidin vuoro etsiä. Ihan muiden perheenjäsenten nolaamiseksi varmasti. Että kun äiti menee katsomaan niin siinähän ne sakset on, roikkuu just omalla paikallaan. Autonavaimet äiti löytää eteisen pöydältä. Ja tortillapaketin tontut palauttavat ruokakaappiin juuri sopivasti sinä aikana mikä äidiltä menee matkalla keskeytettyjen töiden luota toisesta huoneesta keittiöön.

Paitsi teinin meikit, niitä eivät tontut palauta edes äidin mielenterveyden säilyttämiseksi. Niitä saa etsiä kaksi viikkoa, ja perään itketään kaikki ja kovasti. Sitten kun ollaan jo luovuttu toivosta ja ostettu teinille uudet meikit niin tontut palauttavat ne vanhat teinin huoneen likapyykkikorin pohjalle. Varmaan siksi että saavat varastaa kohta ne uudet.

Äidiltä ne pirulaiset varastivat kärsivällisyyden, sen voisi kyllä palauttaa pikimmiten, kiitos.”

Kuva Brigitta Schneiter.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia