Vanhemmuus…se saa ihmisen tekemään kaikenlaista, mistä ei ole niin ylpeä. Esimerkiksi tällaisia juttuja, kuulostako tutulta:

Vauva puklaa paidalle tai taapero pyyhkii siihen räkää. Mutta et jaksa vaihtaa puhdasta paitaa yllesi!

Unohdat märät pyykit koneeseen, ja joudut pesemään ne uudestaan. Joskus useammankin kerran…

Kaadut uupuneena sänkyyn, pesemättä hampaita ja naamaa. Vaikka olet juuri pari tuntia aiemmin mäkättänyt lapsille, että hampaat ja naama pitää pestä!

Pieret lapsesi läsnäollessa siihen tapaan, mitä et ikinä, ikinä tekisi kenenkään muun ollessa paikalla. Paitsi ehkä puolisosi…

”Unohdat” kertoa lapsellesi, että hänen odottamansa elokuva on jo tullut teattereihin, joko siksi että et halua lapsen näkevän sitä tai et itse halua joutua katsomaan sitä.

Pyyhit lapsen räkää omaan hihaasi tai lapsen paidan sisäpuolelle kun et löydä paperia mistään. Jos sinulla on paperia, pyyhit lapsen naamasta tahroja omaan sylkeesi kostutetulla paperilla.

Syöt lapsen karkit, vanukkaat tai hedelmäsmoothien ja väität, ettet tiedä mitä niille on käynyt.

Syöt karkkeja salaa joka päivä ja pidät lapsen karkkopäivästä tosi tiukasti kiinni.

Roikut somessa kun vauva nukkuu, vaikka sinun pitäisi hoitaa laskuja tai muuta. Isommalle lapselle sanot tekeväsi töitä, mutta oikeasti selaat Facebookia.

Se lapsesi lelu, joka pitää kaikken pahinta ääntä, ”katoaa”. Sinulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ei sitten yhtikäs mitään!

Siirrät vauvan kylvetyksen huomiselle, kun et kerta kaikkiaan jaksa. Tai päästät lapsen nukkumaan ilman hampaidenpesua kun et millään jaksa alkaa vääntämään siitä.

Luet iltasatukirjasta vain joka toisen sivun ja unohtelet lauseita välistä.

Annat lapsen pelata tai roikkua puhelimella vaan siksi, että saisit olla rauhassa.

Et jaksa vaihtaa lakanoita keskellä yötä jos lapsi pissaa sänkyyn, laitat siihen vaan jotain pyyhkeitä.

Uhkaat lapsia jollain ihan päättömällä jutulla, kuten sillä, että poliisi hakee lapset jotka eivät lopeta kiljumista keskellä yötä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Ehkä vähän nolottaa myöntää, että…”

 • Onneksi ne ajat on ohi sanoo:

  Ihan normaalilta kuulostaa 🤣

 • 3 kersan mama sanoo:

  Ehkä yksi tai kasi on jäänyt tekemättä. Muut tunnustan. Hyviä tyyppejä heistä silti kasvoi..

 • Nessu sanoo:

  Allekirjoitan näistä suurimman osan, mutta mitä ihmettä tuo viimeinen kohta tekee tällaisella listalla? Niskakarvat nousi pystyyn, kun luin sen. Lasten uhkaileminen poliisilla ei ole millään asteella hupaisa juttu, vaan puhdasta henkistä väkivaltaa. Oma isäni uhkaili minua ja sisaruksiani, että hän soittaa poliisit ja ne vie meidät pois, ajoittain
  lapsuudessamme ollessaan humalassa ja vihainen, ja se oli todella pelottavaa ja ahdistavaa. Lapsi ei vielä kykene ymmärtämään, että uhkaus on hölynpölyä. Tuollaista ei yhdenkään vanhemman tulisi tehdä.

  • Minä sanoo:

   Hylkäämisellä uhkailu yleensäkkään ei ole hyvä ja itse olen saanut neuvon, että älä uhkaa asialla, jota et ole valmis/kykenevä toteuttamaan. Tyhjä uhkailu vie pohjan auktoriteetilta ja luo epävarmuutta.

  • Pauliina sanoo:

   Ja poliisilla uhkailu on vieläpä tosi typerää, koska poliisihan on se, joka auttaa ja pelastaa, jos hätä on! Jos poliisista tulee mörkö niin ketäs sitten pyydetään apuun, kun tarve on?! Onneksi jutussa kuitenkin sanottiin, että uhkaat päättömällä jutulla, mutta ehkä siinä olis voinu olla jokin muu esimerkki; vaikka että ei enää koskaan karkkipäivää tai lastenohjelmia 🤷‍♀️