Vanhemmuus…se saa ihmisen tekemään kaikenlaista, mistä ei ole niin ylpeä. Esimerkiksi tällaisia juttuja, kuulostako tutulta:

Vauva puklaa paidalle tai taapero pyyhkii siihen räkää. Mutta et jaksa vaihtaa puhdasta paitaa yllesi!

Unohdat märät pyykit koneeseen, ja joudut pesemään ne uudestaan. Joskus useammankin kerran…

Kaadut uupuneena sänkyyn, pesemättä hampaita ja naamaa. Vaikka olet juuri pari tuntia aiemmin mäkättänyt lapsille, että hampaat ja naama pitää pestä!

Pieret lapsesi läsnäollessa siihen tapaan, mitä et ikinä, ikinä tekisi kenenkään muun ollessa paikalla. Paitsi ehkä puolisosi…

”Unohdat” kertoa lapsellesi, että hänen odottamansa elokuva on jo tullut teattereihin, joko siksi että et halua lapsen näkevän sitä tai et itse halua joutua katsomaan sitä.

Pyyhit lapsen räkää omaan hihaasi tai lapsen paidan sisäpuolelle kun et löydä paperia mistään. Jos sinulla on paperia, pyyhit lapsen naamasta tahroja omaan sylkeesi kostutetulla paperilla.

Syöt lapsen karkit, vanukkaat tai hedelmäsmoothien ja väität, ettet tiedä mitä niille on käynyt.

Syöt karkkeja salaa joka päivä ja pidät lapsen karkkopäivästä tosi tiukasti kiinni.

Roikut somessa kun vauva nukkuu, vaikka sinun pitäisi hoitaa laskuja tai muuta. Isommalle lapselle sanot tekeväsi töitä, mutta oikeasti selaat Facebookia.

Se lapsesi lelu, joka pitää kaikken pahinta ääntä, ”katoaa”. Sinulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ei sitten yhtikäs mitään!

Siirrät vauvan kylvetyksen huomiselle, kun et kerta kaikkiaan jaksa. Tai päästät lapsen nukkumaan ilman hampaidenpesua kun et millään jaksa alkaa vääntämään siitä.

Luet iltasatukirjasta vain joka toisen sivun ja unohtelet lauseita välistä.

Annat lapsen pelata tai roikkua puhelimella vaan siksi, että saisit olla rauhassa.

Et jaksa vaihtaa lakanoita keskellä yötä jos lapsi pissaa sänkyyn, laitat siihen vaan jotain pyyhkeitä.

Uhkaat lapsia jollain ihan päättömällä jutulla, kuten sillä, että poliisi hakee lapset jotka eivät lopeta kiljumista keskellä yötä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.