Facebookin äitiryhmistä löytyvät Internetin raivokkaimmat keskustelut. Näillä kymmenellä helpolla ohjeella pääset suorilta mukaan menoon!

1. Kun joku ryhmäläisistä julkaisee kuvan lapsestaan, kiinnitä heti huomiota yksityiskohtiin. Älä missään nimessä esim. unohda huomauttaa UV-säteilyn riskeistä silmille, jos kuva on otettu auringossa, eikä lapsella satu siinä olemaan aurinkolaseja.

2. Mikäli joku iloitsee siitä, että hänen lapsensa on oppinut 1,5-vuotiaana kävelemään, muista tulla kertomaan, että omasi on kävellyt jo kahdeksankuisena. On tärkeää tuoda keskusteluun mukaan tervettä kilpailuasetelmaa!

3. Jos joku kysyy, mikä purkkisose sopisi lapselle ensisoseeksi, aloita teksti silmänpyörityshymiöllä ja kerro, että mikään purkkisose ei sovi ravinnoksi oikeastaan ollenkaan. Ensinnäkään, koska sormiruokailu, ja toisekseen, koska teollinen ruoanvalmistusprosessi.

4. Jonkun julkaisemasta taaperoimetyskuvasta kannattaa ottaa kuvakaappaus ja jakaa se yököttelyiden kanssa mahdollisimman laajaan äitien ja isien ryhmään.

5. Muista tehdä korvikeruokkijoille selväksi, että korvike on myrkkyä. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla passiivisaggressiivista lähestymistapaa ja todeta, että ”kyllähän se lapsi korvikkeellakin KASVAA, mutta…”

6. Huomioi, että vertaistuen tarjoamisen sijaan ensisijainen tehtäväsi on valistaa kanssakeskustelijoita. Tämä kannattaa tehdä mahdollisimman monilla kuvakaappauksilla. Kuvakaappausten lähteinä yhtä luotettavia vertaisarvioitujen tutkimusten kanssa ovat toisten mammaryhmien ja itseoppineiden gurujen postaukset sekä satunnaiset blogaukset.

7. Kyseenalaista aina ryhmäläisten lääketieteen ammattilaisilta saamat ohjeet. Jos gastroenterologi on ohjeistanut jollekin, että kolmikuiselle refluksilapselle olisi hyvä jo tarjoilla varovaisesti kiinteitä, julista, etteivät lääkärit tiedä asiasta mitään ja postaa kuvakaappaus THL:n suosituksista.

8. Jos keskustelu koskee rokotuksia, käy kertomassa, että tässä asiassa THL on korruptoitunut ja väärässä. Kaikki THL:n suositusten laatijat on lahjottu lääkeyhtiöiden kuulakärkikynillä sairastuttamaan ja vahingoittamaan mahdollisimman suuri otos lapsia.

9. Lietso kaunaa itsessäsi ja muissa. Paina tarkasti mieleen ärsyttävien keskustelijoiden nimet, jotta voit jossain uudessa aiheessa käydä tölväisemässä heitä ja puhua heistä pahaa toisissa mammaryhmissä. Joillekin voit myös lähettää yksityisviestejä tuohtumuksesi ilmaisuna.

10. Pidä kiinni passiivisaggressiostasi, sillä aktiivinen aggressio järkyttää kanssamammoja ja aiheuttaa usein ryhmästä poistamisen. Alleviivaa esim. omien tapojesi paremmuutta toteamalla, että ”jokainen tavallaan, mutta ITSE en KOSKAAN VOISI tehdä noin (koska rakastan lastani)”[<- viimeiset kolme sanaa kirjoitetaan rivien väliin]. Ihania hetkiä Facebookin äitiryhmissä toivottaa nimim. Kääkkä-äiti.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Kymmenen käyttäytymisohjetta nettimammalle”

 • Maaria sanoo:

  Eipä ole ongelmaa kun ei käy missään mammaryhmässä juttelemassa. Eikä ole koskaan käynytkään. Anopit ja mummit ja ystävät ja naapurit riittää💚

 • mummeli sanoo:

  Omaa järkeäänkin on ihan luvallista käyttää .

 • Nettimamma sanoo:

  Tästähän puuttuu: ”Sä et vaan halua muuttaa mielipidettäsi, koska olet päättänyt sen etukäteen!” (Ai minäkö?) Etenkin jos aihe on sellainen, että siitä on hokemia, joita kukaan ei tarkista. Vastavättjä usein onkin erittäin halukas muuttamaan mielipidettään.

 • hhh sanoo:

  ”Kuvakaappausten lähteinä yhtä luotettavia vertaisarvioitujen tutkimusten kanssa ovat toisten mammaryhmien ja itseoppineiden gurujen postaukset sekä satunnaiset blogaukset.”

  Juuri tämä. Neuvolaa ja terveydenhuoltoa kritisoidaan joillakin sivuilla värikkäin sanankääntein myös ylläpitäjien toimesta. Oma mielipide on se oikein.