Löytyykö kaveripiiristä odottava tai uusi äiti? Ehkä lapsesi tai miniäsi odottaa? Saako naapurin nainen lapsen vai sattuuko bussipysäkillä seisomaan äiti-ihminen vaunuineen? Nyt on aika jakaa neuvoja!

Muissa äideissähän on se vika, että he eivät osaa hoitaa lapsiaan, jos et kerro heille miten se pitää tehdä. Tällä tavalla asiantuntevat neuvosi menevät parhaiten perille:

1. Neuvo kyselemättä!

Vieraat äidit voivat olla ujoja, eivätkä he välttämättä tajua, että juuri sinä olet äitiyden ja kaikkien lasten asiantuntija. Älä missään tapauksessa kysy, haluaako äiti neuvoja vaan ala heti tuputtaa niitä.

2. Ota joka asia vakavasti!

Jos äiti sanoo, että maistuisipa lasillinen viiniä, pidä hänelle saarna alkoholismin vaaroista. Mikäli hän valittaa väsymystä, sano että kannattaako niitä lapsia tehdä jos niitä ei jaksa hoitaa, ja vihjaile että olisikohan aika tehdä lastensuojeluilmoitus?!

3. Muista että sinun ratkaisusi ovat ainoat oikeat!

Eikö äiti ymmärrä imettää? Vai onko hän kestovaippaileva ja lapsentahtinen hippi? Tee selväksi, että että moiset ratkaisut pilaavat lapsen, ja että tuollainen ihminen on täysin epäonnistunut äiti. Lisäpisteitä vainoharhaisuuden siementen kylvämisestä: ai kamala mitähän tuo ihottuma on, varmaan on allergia ja astma ja atopia ja anemia ja autismi, sellaistahan ne pulloruokitut lapset saavat!

4. Suutu, jos neuvosi eivät kelpaa!

Sinulla on tietoa, taitoa ja kokemusta, jota pitää arvostaa. Tiuski ja kiukuttele, jos äiti ei omaksu neuvojasi. Jos olet sellaisessa asemassa, että pääset hoitamaan lasta, hoida häntä omien oppiesi mukaan koska sinä tiedät paremmin!

5. Paheksu äidin tapoja epäsuorasti!

Paheksu ja pyörittele silmiäsi äidin selän takana ja hänen nähtensä. Kannattaa myös päivitellä lapselle itselleen, että voi voi kun ei sinun äiti tajua.

6. Ajattele itseäsi!

Muista, että et neuvo auttaaksesi uutta äitiä, vaan tunteaksesi itsesi paremmaksi ihmiseksi!

7. Ole kärkäs!

Lasten kasvatushan ei ole vaikeaa. Jos se ei uudelta äidiltä suju (ja eihän se nyt suju!), älä vaan rupea ymmärtäväiseksi. Univajeet ja muut ovat vain selityksiä. Äiti ei selvästikään viitsi hoitaa lastaan kunnolla, joten on kaikkien etu että puutut asiaan. Kärkkäästi ja tiukoin sanakääntein.

Tällä tavoin saavutat joka äidin arvostuksen. Mukavia neuvomishetkiä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Näin neuvot äitejä oikein”

  • Tanja sanoo:

    Parhaat kasvatusvinkit äidiltäni, joka ei omiaan juuri kasvattanut, vaan uskoi vapaaseen kasvatukseen; Etkö ymmärrä juottaa maitoa! Lapset saavat heikot luut, mutta miten sinä noin paljon maitoa juotat, sehän on silkkaa myrkkyä! Älä anna pojan näplätä hiuksiaan,hänestä tulee kalju! Älä kiellä lapsia,ne traumatisoituu,et sinäkään osaa kasvattaa kun ovat heti tahtomassa joka asiaa kaupassa. Sinunkin pitäisi ymmärtää syöttää lapsille tätä, lisää tähän kohtaan mikä tahansa ruokatrendi, pilaat muuten lastesi terveyden. Jne tein niin tai näin aina väärinpäin 😀

  • Äiti ja 6 tervejärkistä tytärtä sanoo:

    Ehkä paras neuvo ikinä;”Älä anna lapsesi kutsua koiraa haukuksi tai hevosta hepaksi…Aiheuttaa elinikäsiä traumoja.”Näin neuvoi kasvatusalan ammattilainen…Meillä kaikilla varmaan aivovamma siksi kun ei kutsuta asioita oikeilla nimillä.