Kaikki on itsestä kiinni! Älä murehdi pikkuasioista! Jokainen on oman onnensa seppä! Onnellisuus on valinta!

Näitä väitteitä kuulee nykyään paljon. Positiivinen ajattelu toki kannattaa: jos kiinnittää huomionsa hyviin asioihin, voi paremmin kuin silloin jos näkee vain mustat pilvet. Mutta eikö nykyään saa edes kertoa murheistaan? Eikö enää saa sanoa että nyt ottaa päähän ja rankasti? Sitä miettii tämä kirjoittaja:

”Välillä mietin, mikä on vikana, kun ei saa enää vit..taa tai ainakaan kertoa ääneen, jos asiat ei vaan kiinnosta joka hetki.

On oltava iloinen siitä että saa hengittää puhdasta ilmaa, juoda raikasta vettä, olla terve ainakin suurimman osan ajasta.. Toki nuo mainitut ovat äärimmäisen tärkeitä asioita, en sitä sano, mutta kyllä arjen pikkuhaasteet on niitä, joiden kanssa pääosin kamppaillaan ja joihin tukea tarvitaan.

Tuntuu, että myötätunnon osoittaminenkin on oikeasti katoava taito ja se on järjetöntä. Pitää puskea ja suorittaa, mutta ”valittaa” ei saa jos väsyttää. Kenellekään! Korvissaan kuulee jo valmiiksi lauseet: ”Voi sinua, MUTTA Itsepähän valitsit sen ja sen ja sen tavan elää elämääsi.”, ”Pitääkö pienistä asioista valittaa.”, ”Tietäisitpä millaista minulla on ollut.”…

Tälläkin hetkellä mulla on v-käyrä niin korkealla VAIN väliaikaisen ”positiivisen” työstressin ja kipeän lapsen ja siivoomatta jääneen kodin ja pesemättömien mattojen ja ja ja…takia, mutta en perhana voi ääneen sanoa ettei vaan tule toisille paha mieli ja etten pilaa toisen päivää kertomalla omista tilanteistani!!

Jos minua kärisyttää ja siitä kerron läheisilleni, ei se tarkoita sitä että mun asioita tarvitsee ratkaista. Oisko mitenkään mahdollista vaikka joskus istua vaan vierelle ja kuunnella ilman ongelmien ratkomista? Koska kyse ei ole aina ratkaistavista ongelmista vaan elämän perusarjesta mikä hoituu vain elämällä ja tekemällä.

Joskus vaan vit..taa.ja vit..taa ettei sitä saa kertoa saatikka näyttää. Tähänkö on tultu?!”

Nimim. Perusarki ottaa välillä kupoliin

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia