Kello soi ensimmäisen kerran viideltä. Isä nousee ylös, syö aamupalan hämyisessä keittiössä ja lähtee töihin ennen kuin kello ehtii seuraavaan tasatuntiin. Siinä vaiheessa, kun isä on ehtinyt työmaalle, äidin ja koululaisten herätyskellot soivat. Lapset nousevat reippaasti ylös, äiti heräilee perhepedissä nukkuneen vauvan kanssa.

Hellalla valmistuu kattilallinen puuroa päiväkoti-ikäisille ja äidille. Koululaiset ovat jo syöneet omatoimisesti ja he tyhjentävät tiskikonetta ennen kouluun lähtöä. Tarhassa on hiihtopäivä. Lähtökiireessä toiset sauvat ovat hukassa. Päiväkotiin lähdetään myöhässä, ilman sauvoja.

Aamupäivän ajan kotona on hiljaista, mitä nyt pyykkikone pyörii taukoamatta ja tiskikonekin hurisee. Imurointikin olisi päivän työlistalla, mutta vauva on eri mieltä, eikä suostu olemaan muualla kuin äidin sylissä. Koululaiset tulevat koulusta kotiin. Syödään välipalaa, jutellaan koulupäivän kuulumisia. Äiti auttaa läksyissä ja imettää samalla vauvaa.

Isä saapuu päiväkoti-ikäisten kanssa kotiin. Eteinen on täyttynyt Kuomista, monoista ja kumppareista. Kylpyhuoneen lattialla on kuivumassa neljät rukkaset, villasukat, pipot ja haalarit. Lumessa on taas möyrytty posket punaisiksi ja vaatteet märiksi. Kaikilla on kova nälkä. Jauhelihakeittoa on keitetty viisi litraa. Se riittänee juuri ja juuri seuraavalle illalle. Litran taikinasta tehdyt sämpylätkin katoavat hetkessä parempiin suihin.

Päivällisen jälkeen melutaso on korvia huumaava. Miekat viuhuvat olohuoneessa ja tyynyt toimittavat kilven virkaa. On käynnissä sota, jossa pikkusiskot taistelevat isoveljeään vastaan. Vauva itkee väsyneenä ja viihtyy vain isän ja äidin kainalossa. Tilanne rauhoitetaan Netflixillä ja vauvakin nukahtaa viimein illan viimeisille unilleen.

Iltapalan jälkeen lasten iltasuihkuttelut hoidetaan liukuhihnameininkinä. Isä pesee lapset ja äiti ojentaa pyyhkeet. Kun puhtaat yövaatteet on saatu päälle, pestään hampaat, halitaan ja toivotetaan hyvät yöt. Vain vauva jää vanhempien kanssa valvomaan.

Kahdenkeskisestä ajasta haaveilevat vanhemmat sylittelevät vuorotellen väsyneenä itkevää vauvaa, joka ei saa unta. Viimein vauva nukahtaa äidin rinnalle. Isä on nukahtanut sohvalle. Haukotteleva äiti hiippailee vauva sylissään makkariin. Viiden tunnin päästä soi taas herätyskello.

Päivä numeroina:

– yksi rikkimennyt lautanen
– yhdet puhkikuluneet sukat
– yksi lumen alle hävinnyt hiihtosauva
– kymmenen vaihdettua vaippaa
– kolmetoista imetyskertaa
– kuusi selviteltyä riitaa
– kaksi koneellista tiskiä
– kolme koneellista pyykkiä
– 11-vuotias esiteini
– 9-vuotias sporttipoika
– kaksi viisivuotiasta Frozen-fania
– yksi keskiyöllä yöunille nukahtanut kuukauden ikäinen vauva
– yksi hamaan tulevaisuuteen siirretty intiimihetki, koska:

– kaksi liian väsynyttä vanhempaa

Nimim. Suurperheen äiti

P.S. Lapsettomuudesta ei niin vaan toivu, vaikka lapsia lopulta saisikin

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia