Huono Äiti sai avautumisen:

”Haluan kertoa, että eron jälkeen lapsen vanhemmille voi syntyä aivan uudenlainen tapa jakaa lapsen arkea.Erosimme lapsen ollessa pieni. Tein itse eroon aloitteen ja lapsen isä reagoi muutaman vuoden vahvasti. Luulin, että meidän välimme ja kykymme yhteiseen vanhemmuuteen olisi mennyttä. Mutta toisin kävi.

Olen lapsemme etä-äiti ja lapsi on viikonloput sekä lomat pääsääntöisesti luonani. Nyt olen mennyt uudelleen naimisiin ja uusperheeseen kuuluu myös nuorempia lapsia. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut siihen, kuinka paljon pystyn antamaan kahdenkeskistä aikaa omalle lapselleni ja mitä kaikkea voimme tehdä ilman, että perheen muut lapset tuntisivat jäävänsä jostain paitsi.

Päädyimmekin sellaiseen ratkaisuun, että olen osan viikonloppuista exäni – eli myös lapseni – kodissa, saaden samalla tutustua lapsen kavereihin, kouluelämään jne. Ex on nämä viikonloput oman naisystävänsä luona.

Olen hyvin kiitollinen tästä järjestelystä, sillä se mahdollistaa meille lapsen kanssa tärkeää kahden olemista ja myös täällä päässä isälle ja hänen lapsilleen keskinäistä aikaa ilman minua ja lastani.”

Nimimerkki Onnellisesti eronnut

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Olen etä-äiti ja tapaan lasta exäni kodissa”

  • Mummi sanoo:

    Kuulostaa hyvältä järjräestelyltä. Lapsen paras ensin ja jokaisella perheellä on omat tapansa ja keinonsa.

  • Mymmeli sanoo:

    Hienoa että kerroit vähän erilaisesta tapaamis järjestelystä, ihan loistavaa että olette keksineet ratkaisun joka aidosti lapsen etu. Ja tukee myös vanhempien jaksamista. Muutenkin kiva että tuodaan ilmi että äitikin voi olla etä-äiti. Itse olen toiselle lapselleni etä vanhempi. On ollut paras vaihtoehto lapsille ja aikuisille, että toinen asuu isällään ja toinen minun luonani.

  • Niittyleinikki sanoo:

    Erittäin hyvä ratkaisu teidän kaikkien tilanteeseen. Miksi olet ”huono äiti”? Tuo on vastenmielinen määritys, jostain 1800 luvulta peräisin. Ei noin voi enää ajatella.

  • Nimetön sanoo:

    Ihana lukea välillä siitä että uusperhe kuviot toimivat ja molemmat vanhemmat ovat sovussa. Kaikkea hyvää teille!

  • Äiti sanoo:

    Hienoa,että sinulla meni näin hienosti.
    Itselläni poika jäi isänsä kanssa asumaan.Muutin tyttäreni kanssa toiselle paikkakunnalle,koska ero oli vaikea ja häiriköinti kovaa exän puolelta.
    Pidin yhteyttå poikaani päivittäin soittamalla ,tapaamalla salaa ,koska exä oli päättänyt vieraannuttaa pojan,mutta meidän vahvaa sidettä hän ei pystynyt siltikään katkaisemaan .
    Lopulta sain käydä poikaa tapaamassa heidän luonaan.Aluksi exäboli poissa paikalta,mutta vähän ajan päästä,tuli kanssamme,jolloin lähdin pois paikalta.Kun pääsin kotiin alkoi viestittely ja haukkuminen,kuinka huono äiti olen .Uhkailu etten saa tavata poikaa.Pojalle tein aina ruokaa,siivoilin,hoidin pyykit (poika oli 12v) ostin mitä tarvitsi.Exä oli sairaseläkkeellä.Yritin kovasti saada pojan muuttamaan kanssamme,mutta ymmärsin ,että kaverit ja elämä kaupungissa oli tärkeä,ja tietysti huoli isästä.Exä meni uusiin naimisiin ja oli eri paikkakunnalla,jolloin pojan ja tyttären kanssa saimme elää ja olla yhdessä.Kunnes exällä tuli ero,silloin poikani oli ,että hän ei jaksa isän kanssa ..niin poika napoasi kissansa ja tuli luokseni .En yhtään halunnut olla etä-äiti,olen aina huolehtinut ja ollut sekä isä että äiti lapsilleni,kuten he sanovat.Tuona poikani etä aikana oli sydämmeni särkyä ja myös lasteni.

    • Suru sanoo:

      Yleistä on tuo etäännyttäminen/vieraannuttaminen isän puolelta, monet äiditkin. Ulkopuoliset ei tiedä asioista mitään. Kulisseja osaa pitää pystyssä. Taustalla on heidän omia ongelmia/traumoja, mikä aiheuttaa katkeruutta. Tsemppiä heille joita vieraannutetaan.

      Harmillista lasten kannalta, ei se ole välittävää rakkautta.