Huono Äiti sai avautumisen:

Olen nepsypojan äiti. Olen ihan kurkkuani myöten täynnä tätä otaksumista, että Vantaan kauhean koulutapahtuman tekijän arvellaan olevan nepsylapsi. Minä en ainakaan tiedä lapsen taustaa eikä se minulle kuulu. Miksi edes kuuluisi?

En tarkoita sitä, ettei kuka hyvänsä lapsi voi olla nepsylapsi. Mutta tarkoitan sitä, että nepsy ei ole sama asia kuin murhanhimoinen tai tappamisaikeinen. Nepsy voi olla vetäytyvä, vilkas, aggressiivinen, passiivinen, seinään tuijottava tai seinille kiipeilevä.

Nepsy on lyhenne sanoista neuropsykiatriset haasteet.

Nepsy-piirteitä voi olla lievästi tai vaikeasti, ja ne voivat ilmetä eri tavoin eri ihmisillä. Nepsy-piirteet eivät ole sairauksia, vaan ne ovat osa ihmisen luonnetta.

Nepsy-piirteet voivat aiheuttaa haasteita arjessa, mutta ne voivat myös olla vahvuuksia. Nepsy-ihmiset ovat usein luovia, kekseliäitä ja empaattisia.

Nepsyt eivät ole mitään otaksuttavia tappajia tai murhaajia tai yhtään mitään otaksuttavaa. Nepsylapset ovat lapsia. Antakaa nepsylasten olla lapsia ihan rauhassa tekemättä asiasta johtopäätöksiä. Kiitos.

Arvatenkin nepsyäiti

 

Kasvata siinä positiivisesti kun lapsi vain raivoaa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Nepsy ei tarkoita murhanhimoista”

 • 2. "Nepsy" - lasten sanoin "Ängi." sanoo:

  <3 Nepsy lapsi; meillä myös "näppitautinen", "vilkkusilmä", "tulipallo", perheen aurinko ja yhteen sitova lenkki, voimavara vaikeina hetkinä. Kukaan tässä laumassa ei voisi hymyilemättä seurata sitä kuinka neiti pikku pallopää (äiti se isompi) on niin meidän kaikkien kaikessa mukana, omalla twistillään täysillä tunteilla.
  Niinkuin jokaisen toivoisi edes jossakin uskaltavan; juuri kuin on omana itsenään.

 • Liisukka sanoo:

  Muuten hyvä ja ihan oikein mutta ite näen asian niin, että vaikka olisikin neuropsykiatrisia haasteita niin heillä kuitenkin on kaikilla ihan omat persoonat huolimatta nepsy-haasteista 🙂

 • Muumimamma sanoo:

  Juuri näin. Itselläni on autisminkirjolla oleva Tourette nuori. Hän on kiltti ja empaattinen. Hänellä on haasteita ja oppimisvaikeuksia mutta hän ei varmasti tee kenellekkään mitään pahaa. Hän on erityiskoulussa. Ymmärsin että tässä Vantaan koulussa on ollut myös vaativan erityisen tuen ryhmiä.
  Yleisesti ottaen nepsyt ovat todella herkkiä. Vaikka sanallisesti voi tuottaa pahaa oloa/huonoa kohtelua ympäristöön harva kuitenkaan lähtisi konkreettisiin tekoihin. Ihan yhtä harva kuin niistä ”tavallisista lapsista”.
  Koulurauha on mitä tahdon julistaa. Ilman kiusaamista ja jokaiselle oppilaalle.