Vähän aikaa sitten julkaisimme anonyymin kirjoituksen, jossa pohdittiin kuinka suhtautua kotona asuvan nuoren seurustelukumppaniin, joka elää kuin pellossa kirjoittajan katon alla, eikä tunnu nostavan edes pikkurilliään kotitöissä auttaakseen. Lukijamme nimimerkillä Näinkö paskamaiset anopit syntyy jakaa oman kokemuksensa asiaan:

”Vuoden verran olen juuri ihmetellyt tätä kuinka minun pitäisi suhtautua poikamme tyttökaveriin, jonka olen mielessäni ristinyt sittisontiaikseksi. Poikamme olen saanut opetettua siivoamaan jälkeensä ja petaamaan petinsä. Mikään näistä ei päde tyttökaveriin… Astiat leivänmuruineeen jää, mihin sattuu jäämään, samoin likaiset vaatteet. Pedin olen opettanut tekemään kädestä pitäen, silti se jää tytön jäljiltä joka kerta tekemättä. Koskaan ei tulla syömään kun erikseen pyydetään, mutta ruoka maistuu silloin kun se omaan aikatauluun sopii, viis siitä olinko minä siihen varautunut.

Olen yrittänyt vaan purra hammasta, koska pienikin vihjaus näihin asioihin saa poikamme vihaiseksi ja tyttöön nyt ei tartu mikään (esim. pedin petauksen opettelu). Hiljaa mielessäni toivon, että tästä ei tule mitään tämän vakavampaa vaikka tyttö muuten ihan mukava onkin.”

Herättääkö kirjoitus tunteita tai mielipiteitä, suuntaan tai toiseeen? Osallistu keskusteluun kommenteissa, tai lähetä oma keskustelunavauksesi, aiheesta kuin aiheesta, Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huonon Äidin ja huippukokin uutuuskirja Kokkauksia on ilmestynyt, osta omasi tästä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Näinkö p*skamaiset anopit syntyy?”

 • mummuvaan sanoo:

  Maksaako poika tai hänen tyttöystävänsä asumisestaan? Entä ruoastaan?

 • Nimetön sanoo:

  Ensinnäkin teinejä ei siivoaminen juurikaan kiinnosta. Ei ptäisi olla sinullekaan suuri yllätys. Se, että olet opettanut poikasi siivoamaan jälkensä, ei tarkoita sitä, että kaikki muutkin sen tajuaisivat.

  Suurin ongelma tässä ei suinkaan ole se ”sittisontiainen” vaan se, että et saa asiasta suutasi auki. Ota asia puheeksi. Mikään pakko sun ei ole muiden jälkiä siivoilla. Kesää p…….t vaateet muovipussiin ja vie ne ulos.

  Avaa suusi ennen kuin pääsi räjähtää asian kanssa.

 • Bonusanoppi sanoo:

  On haastavaa, että eri perheistä tulevat asuvat yhdessä. Meillä omaa pinnaani kiristävät mieheni aikuinen poika ja hänen tyttöystävänsä. He ovat asustaneet meillä yli 6kk. Tosin, minua kiristäisi yksin jo pelkkä poika, kasvatusnäkemysten erotessa isosti. Pojan isä haluaa olla reilu isä ja hyvä tyyppi. Pojan pitää saada olla vapaasti.

  Nuoret asustavat meillä jatkuvasti. Vaihtoehtojahan olisi muitakin, pojan äidin koti, tytön koti tai vaikka oma koti. Erityisesti korona-aikana tunnen, että tila loppuu fyysisesti ja henkisesti. Yöllä ruoka häviää kaapeista, lämpölasku kasvaa pitkien kuumien suihkujen takia ja tuotteeni kylpyhuoneessa kelpaavat vieraan naisen käyttöön. Meidän kotona ollessa poika kantaa ruokaa huoneeseen mokemmille. Tyttö välttelee meitä, jopa vessaan menevät yhdessä, ettei meitä tarvitse kohdata yksin. En tiedä hänestä mitään, tervehdyksiä tai kuulumisia ei vaihdeta. He livahtelevat ovesta sisään ja omiin oloihinsa. Kuuntelen iltaisin seinän takaa musiikkia, puhetta ja kikattelua. Meillä on erilaiset päivärytmit. Kun käyn nukkumaan, he alkavat elämänsä kotonaan, peseytymisen, ruokailun jne.

  Itse oman lapseni osalta ottaisin vaivaavat asiat tekemättä niistä numeroa puheeksi lapseni kanssa, ja odottaisin, että hän hoitaa asiat ja tavat kuntoon ystävänsä kanssa. Uskon siihen, että talon omistajat, laskujen maksajat, vanhemmat asettavat talon säännöt ja rajat. Siinä on kaikille selvää, mitä odotetaan. Ja jos talon tavat eivät kiinnosta, meidän tapauksessa työssä käyvät aikuiset ihmiset voivat itse hankkia ”oman tuvan, jossa on oma lupa”.

  Tämä on vain hieno teoria, joka toimii, jos vanhempien näkemykset ovat samansuuntaiset. Meillä näin ei ole. Olen yrittänyt sopeutua tilanteeseen ja ottaa rennosti. Vaikka en nillitä, maksan enemmän kuin omat kuluni ja siivoan kaikkien jäljet, minun olemukseni huokuu sitä, etten pidä nuorten aikuisten toiminnasta ja meillä asumisesta. Ilman heitä minulla olisi enemmän tilaa, aikaa, rauhaa ja rahaa. Näin niitä pahoja äitipuolia ja anoppeja syntyy. En ikinä halunnut sellaiseksi, mutta mieheni mukaan olen juuri sellainen. Rajansa minunkin jaksamisellani. Ennen vanhaan mielipidettäni kunnioitettaisiin talon vanhimpana naisena ja emäntänä. Nykykasvatus menee usein isosti vikaan.

 • Tytär sanoo:

  Ihmisillä on erilaisia siisteyskäsityksiä. Tyttöystävää tai poikaa sotku ei välttämättä häiritse. Onko muusta kuin siitä pedin petaamisesta ollut puhetta? Avoin keskustelu voisi auttaa.

  Miten olisi kompromissi? Jos pojan huoneessa peti voi jäädä sijaamatta, mutta lautaset täytyy tuoda tiskiin?

  Entä, jos nuoret haluavat syödä kahdestaan? Jos asenne tyttöystävää kohtaan on negatiivinen, voi se kyllä välittyä nuorille, eikä anopin kanssa syöminen näin ollen välttämättä huvita.

  Ja lopulta, mikä on tärkeää? Sekö että on siistiä, vai millaiset välit anopilla on poikaansa ja tämän tyttöystävään? Oma äitini on kritisoinut poikaystävävalintojani, ja lopputulos on ollut välien viilentyminen äidin kanssa. Samoin äidillä on välillä ollut välit poikki veljen perheeseen, kun anoppi kritisoi miniän valintoja. Jos tässä onkin pojan pitkäaikainen rakkaus? Äidit usein jäävät kakkoseksi seurustelukumppanille.

 • Tuulettaja sanoo:

  Entäpä jos jättäisit itsekin petisi petaamatta, sillä ihan oikeasti vuoteen pitäisi tuulettua kunnolla heräämisen jälkeen. Ehkä miniäkokelas on rennosta perheestä jossa pedataan vain kun vieraita on tulossa.
  Tietysti pitäisi osata kunnioittaa toisen kodin sääntöjä, mutta oppia voi toisinkin päin. Relaa vähän ja siivotkaa yhdessä vaikka kerran viikossa!

 • Teinien äiti itsekin sanoo:

  Itse olin joskus tämä tyttöystävä, vasta 15v ja oli hämmentävää osittain asua toisten kodissa. Onneksi oma anoppini oli super ymmärtävä ja keskusteleva.

  Jos haluat pitää hyvät välit poikaan kannattaa panostaa suhteisiin hänelle tärkeiden ihmisten kanssa. Puhut nyt kuitenkin aika lievistä asioista. Josko vaan veisit nuoret vaikka syömään ja sanoisit että sinusta on ihanaa että viihtyvät teillä mutta yhteisen kodin sääntöjä pitää noudattaa ja kaikkien pitää ksntaa kortensa kekoon.

  Sängyn petaaminen kuulostaa jo simputtamiselta, anna nuoren huoneen olla ja pyydä laittamaan ovi kiinni.

 • Kikka sanoo:

  Jos poikasi kunnollinen, niin ei tarvitse pelätä että kovin kauan jaksaa kattella sottapyttyä, nimittäin siinä vaiheessa jos muuttavat yhteen, niin ei Poikakaan jaksa olla koko ajan korjaamassa naikkosensa jälkiä. Niin kauan kuin asuvat sinun luona, tee selväksi että teillä siivoaa jokainen omat jälkensä, tai laitat pojan siivoamaan tyttönsä jäljet, niin tietää mitä tuleman pitää..

 • Ihminen ihmiselle sanoo:

  Minusta tämän nuoren naisen kyllä pitää kantaa vastuunsa myös ja sopeutua talon tapoihin.Itse sanoisin ihan suoraan, mutta rakentavaan sävyyn❤Talo elää tavallaan ja vieraat käy ajallaan👍Mutta tuo nimittely vaikkakin vain omassa mielessä ei kuulosta kyllä kovin hyvältä.

 • Anoppi sanoo:

  Kunhan asutte eri taloudessa, ei nuo sotkuisuudet haittaa.

 • Suorasanainen mörri sanoo:

  Jos kotisi siisteys on sinulle noin tärkeää niin lopeta se nuriseminen täällä netissä ja sano suoraan tytölle asiasta! Istuta vaikka molemmat keittiöpöydän ääreen ja sano suoraan mikä sinua hiertää!

 • Vanhempi vaan ei viisaampi sanoo:

  No, ei kerro anopista ihmisenä kovinkaan hyvää tuo muiden ihmisten ristiminen joksikin sittisontiaiseksi, ei vaikka kuinka ottaisi päähän. Ihan vaan sillä totean tämän, koska varmaan haluat pitää välit poikaasi hyvänä. Niin pojan valitseman tyttöystävän nimittely ei kyllä johda mihinkään rakentavaan, voipa jopa tuoda juopaa sun ja pojan välille. Vaikka vaan mielessäsi näin nimittelisitkin, niin se asenne ei voi olla näkymättä käytöksessäsi tyttöä kohtaan. Opastaa toki voit tyttöä ja saatkin, onhan asunto sinun. Mutta turha odottaa, että toinen ihminen käyttäytyy täsmälleen sillä tavalla kuin häneltä odotat. Ihmissuhteet vaativat kompromissien tekoa, toisen asemaan asettumisen ja hienotunteisuuden taitoja. Taitoja, joita sinulta nyt puuttuu. Nuoret voisivat toki muuttaa omilleen, jos se vaan suinkin on taloudellisesti mahdollista. Sitä toivon paitsi sinun niin ennen kaikkea heidän puolestaan.

 • Suorasanainen mörri sanoo:

  Jos kotisi siisteys on sinulle noin tärkeää niin lopeta se nuriseminen täällä netissä ja sano suoraan tytölle asiasta! Istuta vaikka molemmat keuttiöpöydän ääreen ja sano suoraan mikä sinua hiertää!

 • Vilijonkka sanoo:

  Kuinka tärkeää pojan äidin on tietää onko vuode siisti vai ei? Käykö hän tsekkaamassa pojan huoneen? Voisiko oven pitää kiinni?
  Muuten kyllä olisi kohteliasta siivota jälkensä.
  Ehkä tytöstäkäön ei ole ihan helppoa asua ”anoppilassa. Kannattaa varmaan ottaa puheeksi että astioilla ja pyykrillä on tässä taloudessa omat paikkansa,

 • Pikinokka sanoo:

  Olisiko niin, että nuoriso vaan ei halua tulla anopin kanssa samaan pöytään? Tunnelma ei liene kovin rento. Ei se tyttö sinusta paskamaista tee, ihan olet vain oma itsesi. Kyllä jos minulle joku olisi tullut nuorena (tai nyt) jotain tyhjänpäiväistä pedin petausta esittelemään, niin olisinpa jättänyt petaamatta ihan periaatteesta.

 • Nimetön sanoo:

  Ja pedin petaaminen on tarpeellista koska? Taidat itse olla aikamoinen sittisontiainen ajatuksinesi.

  • Nimetön sanoo:

   Niinpä. Toivottavasti tyttö älyää pian jättää tuo poika. Hyviäkin anoppeja on.
   Kuka yleensäkin petaa sängyn? Ovi kiinni jos häiritsee.
   Ps. Eikö se ole poikasi sänky? Eli petatkoon itse.

 • Nähty on sanoo:

  No jos ei poika saa kerrottua talontapoja on sinun itsesi ne hänelle kerrottava. Usein kyllä on niin että tytöt on niitä pahimpia sottapyttyjä. Osaksi siksi että haluavat pompottaa poikaystäväänsä ”palvelijana”. Omassa kodissaan saattavat olla hyvinkin siistejä. Jos tuolle tielle poika lähtee niin sitten niistä pojista tulee sellaisia että ovat aina kyselemässä, voinko auttaa, voinko tehdä jotain puolestasi, kyllä minä vien roskat yms. Ja vain siksi ettei se tyttöystävä vedä hernettä nenäänsä.

 • Nimetön sanoo:

  Talossa talon tavoilla tai sitten ulos.
  Tosin siinä piilee riski, jos tyttö lähtee lähtee poikakin ja teidän väleihin voi tulla pysyvä särö.
  Koita kuitenkin puhua suoraan. Kerro, mitä heiltä odotat. Ei se niin vaikeaa voi olla tuoda astiat tiskiin ja pedata peti. Voitko vastuuttaa poikasi huolehtimaan näistä? Tehköön sitten tyttönsä puolesta, jos tyttö ei opi. Ja poikasi sanomana viesti saattaa mennä parhaiten perille. Onnellista olisi, josmyös poikasi näkisi tytössä sittisontiaisen ja laittaisi tytön ajoissa kiertoon.