Se, että siivoaa samalla kun lapset ovat kotona sotkemassa, on aika sama kuin se että söisi suklaata samalla kun harjaa hampaita.

Mutta tähän voi tulla muutos!

Opettele hyödyntämään lapsia siivoamisessa oikealla tavalla, niin puhdasta tulee! Ennen kaikkea helposti ja vaivattomasti!

Pölyt pois

Vinkkien ehdoton ykkönen on erään nokkelan äidin keksimä. Hän huomasi lapsen fleecehaalarin pudottua lattialle, että materiaali kerää pölyä varsin hyvin.

Sitten taas esimerkiksi sängyn alle kertyy ikävästi pölyä, ja sieltä on vaikea niitä imuroida ja luututa, jos sängyn ympärillä ei ole juurikaan tilaa. Lapsi + fleecehaalari + karkit tuovat ratkaisun!

Pue lapsi fleecehaalariin, heitä sängyn alle karkkia ja päästä lapsi hakemaan sieltä namusia! Näin kätevästi onnistuu pölyjen pyyhintä ahtaista paikoista, kannattaa kokeilla myös muihin tilanteisiin!

Kylppäri siistiksi

Tietyn ikäiset lapset rakastavat vedessä kluttaamista. Anna siis lapselle suihkuun mukaan siivoamiseen varattu tiskiharja ja turvallista puhdistusaineitta. Anna lapsen jynssätä harjan kanssa nurkkia ja kaakeileita – tadaa, säihkyvän puhdas kylppäri ilman, että itse tarvitsee eväänsä liikauttaa!

Tyhjät pullot kiertoon

Tähän tarvitaan jo vähän isommat lapset. Tyhjät vissy- ja limupullot vievät kotona kauheasti tilaa, mutta on oma prosessinsa raahata niitä kauppaan. Lupaa pullopanteista saatava raha lapsen käyttöön, ja johan tapellaan siitä, kuka pullot saa palauttaa!! Pikkupullojakin viedään riemulla kauppaan kun muumitikkari irtoaa jo parilla pullolla!

Keittiön kaapit tyhjiksi

Pyöriikö sinullakin keittiön kaapeissa viisi vuotta sitten vanhaksi menneitä jauhoja, linssejä ja ties mitä pakkauksia? Anna lapsen ”kokata” vanhentuneista tuotteista erilaisia mössöjä tai käyttää jauhoja vaikka liman tekoon. Eipä aikaakaan kun turhat pakkaukset ovat hävinneet kaapista!!

Huom. Varoituksen sana! Tämä niksi saattaa aiheuttaa enemmän sotkua kuin järjestystä!

sekainen kynälaatikko

Sohva siistiksi

Osalla meistä on vielä kolikoita pyörimässä taskuissa silloin tällöin. Ja minnekäs muualle ne päätyisivät kuin sohvatyynyjen alle. Saat lapsen imuroimaan sieltä sanomalla, että hän saa pitää kaiken sen, mikä sohvatyynyjen alta löytyy.

Ekstravinkki: laita sinne kolikko tarkoituksella, innostaa lasta hommiin jatkossa!

Imuri käyntiin

Tämä toimii varsinkin kärttyisen lapsen/ teinin kanssa: kerro lapselle vuolaasti, miten hirveästi inhoat imurin ääntä. Kenties lapsi innostuu imuroimaan aina ollessaan sinulle vihainen!

Kadonnut laturi

Et tietenkään ole niin ikävä vanhempi, että veisit lapselta kännykän laturin ja kiristäisit sillä häntä siivoamaan. Kuka nyt niin tekisi! Sen sijaan ole ovela: piilota laturi lapsen huoneeseen kaiken rojun keskelle ja kohauttele surullisena olkiasi ”voi kulta näyttää siltä että sinun täytyy siivota tämä huone jotta löydät laturisi”.

Onko sinulla muita toimivia niksejä? Tai ”toimivia” ”niksejä”? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näin hyödynnät lapsia siivoamisessa, parhaat vinkit!”