Ai miten kiva aloittaa viikonloppu siistissä kodissa, ihailla rojuttomia pintoja ja puhtaita lattioita…kunnes katse osuu SIIHEN TUOLIIN.

SE TUOLI on tarpeellinen ja järkevä. Se löytyy monesta kodista ja näyttää aluksi viattomalta. Mutta SIIHEN TUOLIIN ei pidä luottaa!!

Toisin kuin voisi olettaa SITÄ TUOLIA ei ole tehty puusta, muovista eikä edes rottingista. Ehei! Se on tehty sotkua magneetin tavoin keräävästä ja kaaoksen lisääntymistä edesauttavasta, toistaiseksi tuntemattomasta materiaalista, joka saattaa olla peräisin ulkoavaruudesta.

Sillä mikään muu ei selitä sen toimintatapaa.

SE TUOLI hankitaan makuuhuoneeseen, eteiseen tai lastenhuoneeseen. Tai voi olla että ei hankita, jostain päällisin puolin tavallisen oloisesta tuolista vain tulee SE TUOLI. Kun prosessi on alkanut, se ei ole pysäytettävissä…

Tuoli on paikoillaan, ja sitä ajattelee viattomasti viikkaavansa sen päälle vaatteet yltään. Siististi ja nätisti, paita ilmavasti selkänojalle ja housut istuimelle niin, että ne eivät rypisty. Kun jonnekin pitää puolipitoisetkin vaatteet laittaa. Ne, jotka ovat liian puhtaita pyykkiin ja liian käytettyjä viikattavaksi takaisin kaappiin.

Sitä uskoo toimivansa järkevästi. Tuolilla on yksi, nätisti aseteltu asu, jolle se on järkevin paikka. Mitä haittaa siitä voisi olla?

Kuulostaa vaarattomalta, mutta ei ole sitä. Tuoli on alkanut muuntautua SIKSI TUOLIKSI. Teko on peruuttamaton, eivätkä sen seuraukset ole hallittavissa.

Tuoli alkaa imeä yhä enemmän ja enemmän puolipitoisia vaatteita luokseen. Vähitellen siihen alkaa kertyä myös täysin puhtaita ”huomisen asuja” ja kerran kokeiltuja paitoja. Se kutsuu päälleen myös likapyykkiä. Treenivaatteita, sukkahousuja. Jopa papereita, kirjoja ja muuta sälää. Tuoli saattaa vaatia päälleen myös vasta pesusta tulleita vaatteita. Tuolista on tullut SE TUOLI.

Tuolia vastaan ei voi taistella. Jos sen tyhjentää, uusia vaatteita alkaa kertyä sen päälle itsekseen. Tuoli ei koskaan lepää! Sen tarkoituksena on levittää vaateläjiä päältään ympäri, kunnes koko asunto on sen valloittama…

 

SEN TUOLIN pahuus ja oveluus kulminoituu siihen, että se vaatii päälleen sellaista tavaraa, josta ei tiedä mitä sille tekisi. Puhtailla ja likaisilla vaatteilla on paikkansa, mutta puolipitoisilla ei. Ihminen hämmentyy, ja juuri siihen tuoli iskee! Ja me emme voi voittaa.

Päivästä toiseen laitamme tuolin päälle vaatteita kuin uhrilahjoja. Olemme helpottuneita siitä, kun niille on joku paikka. Kiitos tuoli! Mutta samaan aikaan tunnemme syyllisyyttä. Kaikki muut selviävät tuolinsa kanssa paremmin! Tai heillä on joku muu järkevä paikka vaatteille, eikä tarvitse turvautua tuoliin! Ja kaikki muut saavat tyhjennettyä tuoliaan, eikä siitä tule tällaista kaikennielevää kaaosta…

Mutta nämä ovat valheita, joita SE TUOLI kertoo meille. Sillä SE TUOLI löytyy lähes jokaiselta, ja kaikki kamppailevat yhtä lailla sen kanssa, kiertäen loputtomasti vaatekaappi – tuoli – pyykkikori – väliä, tuolia häveten ja täysin sen orjuuttamana. Kun ei näille vaatteille ole mitään muutakaan paikkaa!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Löytyyhän teiltäkin SE TUOLI?!”

 • Mamma sanoo:

  Tuoli löytyy täältäkin! Tai ei tuoli, vaan rahi olohuoneesta. Tietenkin olohuoneessa äidin ja anopin pitkien katseiden alla! Toisaalta se on myös kätevä. Jos jokin vaate on hukassa, niin tuolilta se varmasti löytyy. Jälkikasvukin on opetellut ”The Tuolin” käytön jo sujuvasti. Pyykkikaappi onkin sitten jo jälkikasvulle astetta haastavampi paikka löytää.

 • Tuoli vain käsilaukulle sanoo:

  Ei oo tuolia. Mul on yhden oven päällä naulakko jossa roikkuu henkareissa puolpitoiset vaatteet.

 • Nimetön sanoo:

  Ei se tuoli, vaan SE SOHVA 😅 Mahtuu nääs paljon enemmän kamaa kokonaisen sohvan päälle, kuin pelkän tuolin.. Siihen päätyy myös kaikki ne vaatteet, jotka aion ihan juuri kohta korjata taas käyttökelpoisiksi.

 • SEtuoliton sanoo:

  mulla ei oo! mut mä haluisin, niin ne vaatteet ei ois lattialla

 • Triina sanoo:

  Tietenkään niille vaatteille ei ole MUUTA paikkaa, koska niiden paikka itsestäänselvästi on SE TUOLI, jolla taas ei ole muuta virkaa, kuin kerätä NIITÄ VAATTEITA. Siksi se on siihen laitettu ja tyhjänä olisi ihan turha. Vai istuisinko ikinä makuuhuoneessa vanhalle, narisevalle puutuolille?

 • smokeyHam sanoo:

  Tottakai meillä on SE tuoli! Itseasiassa meillä on NE tuolit. Ei mulla muuta.