Somehaasteet pelottelevat lapsia, aiheuttavat ahdistusta ja ovat muuten vaan tyhmiä, niinhän sitä helposti ajattelee.

Kun kaikenlaista pesuaineen syömistä ja itsemurhajuttuja on ollut liikkeellä, niin helposti sitä niputtaa kaikki somehaasteet samaan kategoriaan.

Mutta on niitä hyviäkin! Kuten nyt villitsevä #trashtag -haaste!

Siinä henkilö menee roskaiselle alueelle ja kuvaa kaiken sen saastan ja hävityksen mikä paikalla vallitsee. Sen jälkeen henkilö yksin tai ystävien kanssa siivoaa paikan ja ottaa uuden kuvan.

Luonto kiittää, kaikkien yhteinen viihtyvyys paranee ja samalla saa varmaan hyvää mainetta sosiaalisessa mediassa. Voihan sitä tietysti arvostella, että pitääkö jokainen hyvä teko nykyään dokumentoida someen, mutta eiköhän pääasia ole, että niitä hyviä asioita tehdään! Kenties se niiden somessa jakaminen innostaa sitten muitakin.

Trashtag-challengeen voi osallistua ulkona luonnossa vaikka koko perheen voimin, samalla saa raitista ilmaa ja liikuntaa. Mutta…

…ainakin teinien vanhemmilta löytyy todennäköisesti kotoa oma alue, jossa toteuttaa haaste!

Nimittäin TEININ HUONE.

Parasta on tietysti laittaa teini itse tekemään haaste – ja jos oikein hyvin käy, teini intoutuu jakamaan sen somessa ja ehkä kaikki muutkin teinit innostuvat! Tähän tähdätään eiks jeh!! Haaste, joka saa KAIKKI SUOMEN TEINIT SIIVOAMAAN HUONEENSA, tavoitteet korkealle suoraan!!

Mutta koska monesti teinit eivät ole kovin innostuvia siivoamisesta, hyvä keino on uhata että äiti menee nyt suorittamaan tätä trashtag challengea teinin huoneeseen ja heittää sieltä kaiken roskan pois sekä kääntää ympäri IHAN KAIKEN.

Siitä teini todennäköisesti pelästyy, koska teinit ovat hyvin tarkkoja yksityisyydestään (ja toki saavatkin olla – tämä on uhkaus, ei mennä oikeasti kaivamaan henkilökohtaisia tavaroita ilman hyvin painavaa syytä, eihän!). Koska teini ei halua mutsia rageemaan ja nuuskimaan, hän saattaa siivota itse! Siis saattaa, emme voi valitettavasti luvata että mitään tapahtuu, koska on hyvin todennäköistä että teinillä ei oo motii

Jos lapsi on vielä liian pieni siivotakseen itse tai yksin, niin ehkä trashtag-haaste antaa vanhemmalle intoa ottaa ja pistää lastenhuoneen kuntoon. Tai makkarin… Tai vaatehuoneen… Missä sitä rojua nyt sitten onkin. Ehkä joka huoneessa! Siis eihän meillä tietenkään ole eikä varmasti teilläkään, mutta JOS nyt JOLLAKULLA olisi sellainen tilanne että rojua olisi vähän kaikkialla, sitä tässä vaan spekuloitiin…

Ennen ja jälkeen -kuvista voi saada tosi hyvää motivaatiota rojun raivaamiseen!! Kannattaa kokeilla! Esim. silloin se saattaa ehkä auttaa, jos teilläkin esiintyy tämä piinaava pinoilmiö…tai jos teiltä löytyy kotoa SE TUOLI

P.S. Kannattaa toteuttaa haaste myös siellä luonnossa. Nyt kun meidän lapsukaiset ovat niin innostuneet ilmastolakoista ja ympäristönsuojelusta, niin luulisi että intoa roskien keräämiseen pois luonnosta löytyisi myös!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia