Kotitöiden jakautuminen puolisoiden kesken on epätasaista, tämän me jo tiedämme. Mutta uusi tutkimus kertoo mielenkiintoisen seikan – miehet luulevat tekevänsä enemmän kotitöitä kuin oikeasti tekevät:

Uuden tutkimuksen mukaan riippumatta siitä, kuinka paljon nainen tekee töitä kodin ulkopuolella, hän tekee enemmän myös kotitöitä. Silti miehet kuvittelevat tekevänsä kotitöitä yhtä paljon kuin naiset.

Joku voisi sanoa kolkkoa naurua pidätellen, että tarvittiinko tätä varten ihan maksettu tutkimus, eikö tämä nyt vain ole ihan selvä juttu? Hmm. Voi olla.

Mikä tässä voi olla taustalla? Olemmeko me naiset sellaisia kotijohtajia, että naiset tässä niin sanotusti saavat, mitä tilaavat? Vai meneekö miehillä yhden kotityön nysväämiseen niin kauan, ettei hän kerta kaikkiaan ehdi tehdä niin paljon kun luulee? Vai viettääkö mies niin paljon aikaa autotallissa, ettei ehdi tehdä  perinteisiä kotitöitä?

Voi olla, että saadaan toinenkin tutkimus tilata muuten ennen kuin joku keksii, miten miehet saisi tekemään enemmän niitä kotitöitä.

PS. Sotkuinen koti voi olla oikein hyvä koti

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Miehet luulevat tekevänsä kotitöitä enemmän kuin tekevät”

  • Pirjo-Liisa sanoo:

    Meillä on ainakin ukko tänään tehnyt osansa, kun on vaihtanut minun autooni talvirenkaat. Mutta minulla on oma osuuteni vielä tekemättä, kun ruoan valmistamista vasta aloittelen. Mutta toki, lapsiperheissä tilanne on aivan eri, kun töitä on paljon, paljon enemmän.