Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Tiedäthän klassikon huonossa av(i)oliitossa olevan miehen, joka on hankkinut rinnakkaissuhteen ja lupailee uudelle naiselle lähtevänsä juuri, mutta aina tapahtuu jotain, jonka vuoksi ero ei konkretisoidu? Kaikki ovat yhtä mieltä, etteivät moiseen suhteeseen lähde, mutta yllättäen sellaisesta tilanteesta voi itsensä sittenkin löytää.

Olin eronnut puolisen vuotta sitten ja päätin liittyä viimein Tinderiin. Alku alkoi oikein lupaavasti ja kivan oloisia miehiä oli useita. Kävin useammilla treffeillä ja katselin rauhassa tarjontaa. Kriteerit treffikumppanille olivat, että on yhteisiä intressejä, on eronnut, ja on lapsia. Sitten aloin viestitellä hieman vanhemman miehen kanssa. Hän oli oikein fiksu ja hyvä kommunikoija. En heti lämmennyt, mutta mies oli verbaalisesti lahjakas, ja hänen arvonsa samanlaiset, niin jatkoin keskustelua. Olimme menossa treffeille, kun hän paljasti, että asuu vielä vaimonsa kanssa, tosin vaimo on löytänyt juuri uuden asunnon ja muuttaa pois. Lisäksi hän oli käsitellyt eronsa (Eroseminaariin tutustunut), joten päätin epäröinnistä huolimatta kuitenkin lähteä treffeille. Mies oli ilmoittanut olevan reilusti pidempi kuin minä, mutta todellisuudessa olikin hieman pidempi, tämä ei sinänsä haitannut mutta vähän kummastutti. Väitti kyllä minulle olevansa yhtä pitkä kuin ilmoituksessa.

Kuva Robin Higgins. Ylin kuva Eric Ward.

Mies kertoi, että olivat vaimon kanssa sopineet jo vuosia sitten, että kumpikin voi tapailla muita koska mitään fyysistä läheisyyttä heillä ei enää ole ollut vuosiin. Toinen hassu asia paljastui, kun hän kertoi ikänsä ja se oli enemmän kuin profiilissa. Selitys oli vanha tili, jonka oli tehnyt piiloprofiiliksi. Hän myös väitti, että oli aiemmin jo tästä maininnut, ei muuten ollut. Asia keskusteltiin ja unohdin sen.

Suhteemme lähtikin liikkeelle hyvin,viestittelimme ja soittelimme päivittäin ja näimme useamman kerran viikossa. Mies halusi, että poistan pian Tinder-tilini, ja aluksi leikillään puhui koko ajan kuinka Tinderissä vielä olen ja tapailen muita. Poistin tilin, koska meillä oli mukavaa ja keskityin häneen. Mies vakuutti, että pian voimme tapailla vapaasti hänenkin luonaan, kunhan ex muuttaa pois. Meillä oli loistavia keskusteluja, suutelua, seksiä, joskaan se ei ollut niin loistavaa kuin olin odottanut, mutta ajattelin sen johtuvan siitä, että kyseessä on alkujännitystä. Mies kertoi kuinka unelmoi yhteisestä tulevaisuudesta.

Koska ex ei ollut muuttanut vielä pois, aloin kysellä tilanteesta. Hän oli kuulemma perunut kaupat ja muutto siirtyisi lasten vuoksi joulun jälkeen. Lisäksi kysyin kertoiko hän, että tapailemme. Sanoi, että on kirjoittanut kirjeen exälle ja vihjannut siihen suuntaan, koska puhevälit olivat huonot. Nukkuivat myös samassa sängyssä vielä, koska ei muuta mahdollisuutta ollut.

Epäröin jatkaa suhdetta, koska halusin rehellisen suhteen, jossa voidaan tapailla kummankin luona. Mies vakuutteli asioiden järjestyvän juuri ja etsineensä ex-vaimolle asuntoa. Ongelma oli, kun ei löytynyt sopivaa hinnan, sijainnin ja koon suhteen.

Minua alkoi kyllästyttää jatkuva säätäminen, olimme puhelimitse ja viestein todella paljon tekemisissä, mutta tilanne ei edennyt.

Kuva Kev Costello.

Eräänä viikonloppuna, kun meidän piti tavata ja viettää yhdessä aikaa, mies ilmoittikin lähtevänsä perheensä kanssa lomalle lasten vuoksi. Ymmärsin toki, mutta se oli hiukan outoa, että mies ei etukäteen asiasta varoittanut.

Kyllästyin ja halusin lopettaa suhteen, mies vakuutti ihastustaan ja halusi jatkaa. Aina sai käännettyä pääni. Kolmannella kerralla pidin pääni. Kysyin suoraan mitä aikoo tehdä. Kävi ilmi, ettei olekaan oikeasti mitään sopinut muiden tapailemisen olevan ok, vaan ”ex” vihapäissään oli käskenyt mennä panemaan muita. Mitään muuta keskustelua ei oltu käyty. Lisäksi miehellä ei ollut aikomustakaan kertoa tapailusta, eikä hän aikonut lähteä, koska näyttäisi silloin syylliseltä eroon. Kertoi siis, että käytännössä meillä olikin salasuhde, johon olin alusta asti sanonut etten halua enkä ala.

Suhde päättyi tahdostani, onneksi. Kun olin saanut välimatkaa aloin nähdä kaiken selkeämmin: valehtelun, muunnellun totuuden (monessa muussakin asiassa), epäkunnioittavan käytöksen. Olin päätynyt täysin päinvastaiseen suhteeseen kuin olin halunnut tunteiden viemänä varoitusmerkeistä huolimatta, katsonut asioita läpi sormien. Asioita, jotka normaalisti arvojeni perusteella tuomitsin.

Varo siis hyvä nainen, älä ole eron jälkeen vietävissä, älä tee kompromisseja asioissa, jotka ovat sinulle tärkeitä! Otin opiksi, mutta oli käydä kalliiksi etenkin henkisesti.”

Nimim. Jacklyn

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “Nainen, varo ”eroamassa” olevia miehiä!”

 • Se Vaimo sanoo:

  Minäkin olen se vaimo joka ”kyliltä” kuuli että olemme eroamassa. Miehellä suhde työkaverinsa kanssa ja työkavereilleen sanonut, että olemme eroamassa. Samoten nainen alkoi saman harrastuksen ja harrastusporukalle tarina, että minä olen muuttamassa kunhan asunto löytyy.
  Hämmästys oli aika suuri kun minulta kysyttiin, että miten meille ero on tullut. Tämä uusi nainen oli vuoden uskonut näihin ”kunhan tuleva ex muuttaa” satuihin. Oksettaa koko mies

 • himothyrrää sanoo:

  Tuohan on todellakin se sama vanha tarina…

  Tiedän, että se on vaikeaa, mutta avioliitossa olevan miehen kanssa ei KOSKAAN kannata alkaa mihinkään, ennen kuin ero on selvä. Juridisesti selvä myös. Pitää muistaa, että meillä Suomessa eron saa sittenkin hyvin nopeasti ja helposti, puolessa vuodessa. Aikuisten ihmisten kannattaisi malttaa se aika odotella. Muuten voi päätyä satuttamaan itsensä.

  Niinhän se on, että moni ukkomies todellakin etsii vain sitä seksikaveria. Liitossa seksi on väljähtänyt, tai sitä ei ole ollenkaan. Sitten halutaan taas kokea se rakastumisen huuma ja intohimoinen seksi. Mutta avioliitossa oleva mies tavallaan ”varastaa” tätä intiimiyttä, koska pohjalla ei ole rehellisyyttä.

 • Jasmiini sanoo:

  Eihän moni mies edes halua tai aio erota, vaan haluaa lisäsuhteen. Moni nainenkin kai. Itselleni kävi sinkkuaikoina muutamankin kerran niin, että eka treffeillä mies oli selkeästi eronnut. Tapailun jatkuessa kävi ilmi, että ero on vireillä ja lopulta ilmeni, että vaimo ei vielä asiasta ole tietoinen. Siinä vaiheessa saattoi suhde olla jo hyvinkin pitkällä ja olin rakastunut, niin joskus mieskin… Ehkä hänellä oli aluksi tarkoituksena yhden yön juttu, joka sitten lähti käsistä. Lopputulos joka tapauksessa surkea kaikille osapuolille. Eli toinen nainen ei todellakaan ole aina suhteen rikkoja ja aina siihen tarvitaan myös se naimisissa oleva mies.

 • Petetty sanoo:

  Olen itse ollut se nainen, josta ollaan ”ihan just” eroamassa. Mieheni jäi kiinni pettämisestä ja lopulta paljastui, että suhde oli kestänyt jo noin vuoden verran. Toinen nainen kertoi mieheni uskotelleen hänelle, että olemme käytännössä jo eronneet ja asuimme yhdessä vain olosuhteiden pakosta. Olimme kuulemma kuin kämppikset, mitään fyysistä ei meidän välillä ollut ollut vuosiin, ja eropaperit olivat vetämässä. Todellisuudessa erosta ei oltu puhuttukaan. Toki ongelmia suhteessa oli, mutta ei niin pahoja, ettäkö erosta oltaisiin sovittu. Fyysistä kanssakäymistä todellakin oli, ja suhteemme oli kaukana kämppismäisestä elämisestä. Lopulta siis mieheni oli tavallaan pettänyt sekä minua että salarakastaan.

  • AP J sanoo:

   Juuri näin petetty! Aloin miettimään, että miltä tuntuisi olla juurikin tuo petetty avopuoliso! Naisten välistä solidaarisuutta kunnioitan, muyös muiden suhteita enkä ole ikinä ”vienyt” kenenkään puolisoa. Mielestäni törkeää ja epäkunnioittavaa. Etenkin kun itse nimenomaan korostin, että en hyväksy sellaista toisen selän takana puuhastelua! Minullahan ei ollut mitään ”exää” vastaan. Jos tulisi joskus vastaan tekisi mieli ihan jututtaa muuten vain, voisi paljastua hyväksi tyypiksi.

 • Hölmö sanoo:

  Miten kertoa toiselle, että nyt sinua viedään? Kaukaa näkee lähemmäksi. Uusi mies käyttää hyväkseen ja vedättää entistä naisystävääni niin räikeästi. Kaikki klassiset merkit toisena naisena olemisesta täyttyvät, mutta toinen ei ihastukseltaan huomaa mitään, vaan ottaa kaikki sokkona vastaan. Surettaa.

 • Eronnut, kokonaan sanoo:

  En ole mennyt tuohon. Minua kun ei kiinnosta edes ihmiset joiden avioero ei ole oikeudessa loppuunkäsitelty.

 • Inne sanoo:

  Oma suhteeni alkoi siten, että eksän kamoja oli asunto täynnä. Kun aloitin suhteen sanoin että tämä ei jatku niin kauan kun on toisen tavaroita vielä siellä. Kävi myös vaihtamassa eksänsä auton renkaat ja eräällä oli vielä avarinkin asuntoon. Kävi katsastamassa auton ym.. Samoi olevansa kaveri vielä ja eräällä oli kuitenkin uusi mies kainalossa. Noh, kaksi viikkoa meni niin tavarat kävi hakemassa eikä tapailemani mies enää käynyt auttelemassa. Mutta tämäpä ei lopu tähän. Mies osti asunnon, itselläni on lapsia ja oli oma kämppä. Luinka ollakkaan kun sanoin että minun pitää vähän aikaa ottaa takapakkia ja miettiä tätä suhdetta. No mies etsi uuden naisen ja puhui sille ummet ja lammet. Olimme tauolla eikä siinä mitään, mutta kun tämä uusi suhde selvisi minulle niin mies halusi siitä naisesta eroon. Järkytyin kyllä kuinka ihminen ei voi olla yksin yhtään ja oli vähän tyhjä olo. Sanoin miehelle että pitää pyytää anteeksi tältä naiseltapa kenelle uskotteko kaikkea, olin enemmän järkyttynyt siitä että joku voi tehdä toiselle noin. Mies pyysi anteeksi kyllä kaikilta. Tosiaan lieventävänä on kyllä että oltiin tauolla, mutta kuitenkaan mies ei ollut tosissaan sen uuden kanssa vaan halusi olla minun kanssa. Mielestäni on rumaa uskotella uudelle kaikenlaista jos kuitenkin haluaa olla puolisonsa / eksänsä kanssa.

 • sipuli sanoo:

  Tuon minäkin olisin voinut kirjoittaa, mutta tämä minun kohtaamani mies lähetteli minulle remppakuvia, kun remontoi vaimolleen uutta asuntoa. Tämä olikin totta, koska vaimo oli kämpän saanut perinnöksi, mutta siihen ei hän ollut muuttamassa, vaan panivat sen vuokralle. Jotenkin tämän aavistin ja se lopullinen niitti oli, kun mies lähti yksinään tai oli pakotettu lähtemään yksinään lomalle etelään, kun minä en saanut järjestettyä lasten hoitoa ja töitäni siihen malliin, että olisin päässyt mukaan. Lomalla hän kuitenkin katsoi oikeudekseen käydä sitten maksullisissa ja sen jälkeen minä kadotin koko miehen elämästäni. Melkoinen könsikäs näin jälkeenpäin mietittynä, kun työntyi minun perhe-elämään ovet paukkuen, mutta samoja oikeuksia ei minulla ollut. Olin typerä ja hullaantunut, mutta onneksi älysin lopettaa ajoissa. Ei koskaan eroavia miehiä enää.

 • Kerran kokeillut sanoo:

  Valehtelu tai jos itsellään on tunne ettei jutut täsmää… Juokse!

 • Taatu sanoo:

  Maailma on täynnä vapaita miehiä/naisia. Ottakaa niistä joku, niin ei tule ainakaan tuon tyyppisiä ongelmia.

 • Mooly sanoo:

  Klassiset huijaukset tunnistaa siitä, että aina kun se suuri muutos- tai murroskohta lähestyy, tapahtuukin jotain yllättävää, josta syystä ”murros” ei toteudukaan (esim. vaimon piti muuttaa omaan kotiin, mutta kaupat purettiinkin, tulikin joulu tms.) vähän samaan tyyppiin yllättävää kuin talvi yllätti autoilijan. Itse en uskoisi sanaakaan sellaisenaan ”eroamassa olevalta mieheltä”. Varsinkin tuossa pisti silmään se että mies myönsi vaimonsa kanssa yhä nukkuvansa samassa sängyssä.
  Älkää uskoko näitä ”eroamassa olevien miesten” valheita, ottakaa yhteys vaikka siihen vaimoon, kertokaa mitä mies on sanonut ja mikä on vaimon mielipide asioiden laitaan.

 • Pop sanoo:

  No ei kävis kyllä mielessäkään. Valoja.

 • Maaria sanoo:

  No tässä tapauksessa kaikki menikin oikein kun naisella oli selvästi tarpeeksi itsetuntoa laittaa stoppi.

  Valitettavasti joskus kuulee että vastaavanlaiset kuviot jatkuneet vuosia…

 • Miksi? sanoo:

  Mikä ihme siinä on, ettei kykene eroamaan suhteestaan ennen kuin aloittaa uuden sähellyksen? Miksi pitää loukata ihmistä, jota on joskus rakastanut niin paljon, että on halunnut hänen kanssaan parisuhteeseen? Voisiko joku tällaista paskaa harrastava kertoa, miksi toimii niin, että iloisesti elelee vakkariparisuhteessa mutta käykin panemassa Tinder-deittejä? Saako siitä jotenkin paremmat kiksit? Eikö mielessä käy, että koko korttitalo saattaa tipahtaa vauhdikkaasti alas koska tahansa? Ei pysty ymmärtämään.

  • Ghlily sanoo:

   Pelätään yksinäisyyttä niin psljon, ettei ole vaihtoehto lähteä ennen. kuin on uusi valmisteltu 😢

  • Pussataan kun tavataan sanoo:

   Tähän kun saisi vastauksen! Oma mieheni hieroi eroa minusta parisen vuotta, perui ja hieroi aina uudestaan, ei lähtenyt kuitenkaan, kun käskin. Tästä ajasta olen näin jälkikäteen vakuuttunut, että toinen nainen on ollut olemassa (matkan päässä), mutta mitään ei myönnä vieläkään. Muutimme erilleen noin kuukausi sitten ja muuttopäivään asti nukuimme samassa sängyssä, seksiä oli loppumetreillä jopa enemmän kuin pitkään aikaan. Parisuhteessa tärkeimmäksi olen painottanut rehellisyyden ja luotettavuuden, mielestäni kuitenkin painostamatta. Mitään syytä en ole erolle saanut häneltä, mikä syö ihmistä aika lailla. Jos ja kun (pieniä todisteita minulla asiasta on) toinen nainen on olemassa, onkohan muistanut kertoa tälle totuuden vaimostaan?

  • Kukku sanoo:

   Valitettavasti niin sekä naisissa kuin miehissä on heitä, jotka kaipaavat todella paljon ns. egobuustia, eli tunnetta että kelpaavat ja myös tämä että, eivät osaa olla yksin. Hyvän suhteen edellytys, oli se sitten parisuhde tai ystävyys, on rehellisyys, luottamus, arvostus ja kunnioitus toista kohtaan mutta myös itseään.
   Itse voin kertoa, että olemme lasten isän kanssa sellaisissa väleissä, että kaikki lasten asiat voimme hoitaa ja puhua, samoin puolin ja toisin voimme pyytää apua; vaikkapa tämä renkaanvaihto tai kyydin tarjoaminen. Erosta on jo vuosia, mutta olemme menneet lapset edellä ja meillä vanhemmat ovat eronneet eivät vanhemmat lapsista. Mutta en minäkään alkaisi tapailemaan saman katon alla asuvaa jolla ”ero kesken” – mutta jos uusi kiinnostuksen kohde elää vaikka polyamorisessa suhteessa tai avoimessa, niin miksei.
   Valitettavasti myös moni juuri eronnut/eroamassa on niin solmussa omalla tahollaan, että tarvitsee ns ulkopuolista virikettä; halutaan hieman kurkkia onko se ruoho vihreämpää aidan toisella puolen ilman että tarvitsee poistua tutusta ja turvallisesta. Ja pohjimmiltaan moiseen käytökseen suurin syy on itsekkyys – mulle kaikki heti. Ja siinä vaiheessa kun tunteet tulevat mukaan, on leikki kaukana – ei kukaan ansaitse leikittelyä omilla tunteillaan, se on julmaa.

  • balanssi sanoo:

   No tässä alkuperäisessä tekstissä ei käynyt selville, että oliko mies alun perinkään eroamassa, vai puhuiko vain.

   Syitä miksinoin tehdään voi olla monia.

   1. Kaivataan jännitystä silloin tällöin
   2. Seksielämä on huonoa, joten enemmän/parempaa/jännitävämpää seksiä haetaan ulkoa.
   3. Kaivataan pönkitystä itsetunnolle. Oman kokemuksen mukaan tämä on erityisesti naisten syy pettää.
   4. Halutaan salarakkaasta vain jotain. Jos salarakas on esimerkiksi nuori tai kaunis tai rietas tms. Tajutaan, että sen kanssa ei voisi elää parisuhteessa, mutta seksisuhde toimii.
   5. Oikeasti haluaisi erota, mutta ei halua rikkoa perhettä.

  • himothyrrää sanoo:

   Luin jostain, että hyvin usein – lähes aina – eroavalla miehellä on valmiina uusi nainen odottamassa. Naisten kohdalla tämä on harvinaisempaa. Kai se sitten on niin, että miehellä pitää olla se uusi ”päivähoito” valmiina odottelemassa, että huolto pelaa jatkossakin..

   • Nimetön sanoo:

    Noinhan se on. Miehet pettävät naisia enemmän. Siitähän tuokin kertoo.
    Mies ei pärjää ilman naista.