Joskus ihmiselle vain tulee koti-ikävä:

”Vaimo oli rupsahtanut. Se oli valmis vaihtoon, vaikka ei sitä myöntänyt. Olin kyllä vihjaillut jotakin, mutta miehenä ei auta olla kovin suora. Sen seurauksena viesti ei lopulta ollut mennyt perille. Olimme siis asemasodassa ja minä halusin siitä pois. Villimpää elämää. Kauniita naisia, antautuvaisia. Halusin ihan uuden naisen.

Näin netissä jutun, että jostakin löytyy palvelu, jossa tietää etukäteen minkä näköinen deittikumppani on. En muistanut sen palvelun nimeä. Kavereilta en voinut oikein kysellä, olisivat heti udelleet lisää. En uskaltanut käyttää kotikonetta, kun hakukoneen selaushistoria lävähtäisi heti silmille jälkeenpäin. Niinpä tihrustin puhelimeni näytöltä. Yritin kuumeisesti löytää sen mistä puhutaan. Sieltä se lopulta putkahti. Tinder.

Luin siitä kertovia juttuja. Rohkaistuin ja päätin ladata sen puhelimeen. Samalla jo hekumoin ajatuksella kauniista ja sympaattisesta nuoresta neidosta. Lehtienkin mukaan olin heille sellainen saalis, että flaksin pitäisi käydä. Olen lähellä viittäkymppiä, alle satakiloinen ja hauska.

Lataus epäonnistui. Liian vanha puhelin ei toimi. Pahus vieköön. Millä minä nyt uuden puhelimen perustelen?

Lauantaiaamuna se tapahtui. Unohdin autoa pestessäni puhelimen pihalaatoitukselle. Se kastui läpimäräksi ja vahingossa vielä peruutin sen yli. Sillä ei tehnyt mitään. Piti lähteä kaupungille. Vaimo halus mukaan. Pakko se oli ottaa. Siinä matkalla oli jännittynyt fiilis. Vaimokin kyseli, että noinko paljon minä hermostuin siitä puhelimesta. Sitähän sattuu, vaikka oli se kyllä melkoisen uskomaton tapahtumasarja. Varmaan mun pitäisi käydä lääkärissä, jos jatkossakin olen noin hajamielinen.

Vaimo halus tunkea mukaan puhelinliikkeeseen, mutta sain sen harhautettua leninkikaupoille. Sit vaan puhelinkauppaan, jossa oli käsittämätön jono. Odotin ja odotin. Aloin jo pelätä, että vaimo löytää leningin ja tulee hakemaan minut täältä. En voinut lähettää tekstiviestiä, en soittaa, että pysy vaan siellä.

Just kun tuli mun vuoro, tuli vaimokin paikalle. Paniikki. Mun pitäisi löytää puhelin, joka olis riittävän hyvä Tinderiin, mutta nyt sitä ei vois sanoa ääneen. Tarvittiin kiertoilmauksia. ”Voiko tällä käyttää kaikkia palveluita?” Tähän vaimo heitti heti välikysymyksen. Mihin sinä nyt niitä tarvit? Onneksi myyjä vastasi nopeasti. Kyllä käy. Uusinta uutta.

Illalla odotin vaimon nukkumaanmenoa. Minulla oli uusi leluni. Piti päästä Tinderiin. Ryhdyin katsomaan telkkarista golfin major turnausta. Vaimoa alkoi värsyttää ja lopulta sitä nukutti. Meni happamana pesemään hampaansa, puki sen ikiaikaisen trikoisen, raidallisen yöpaidan ja nukahti.

Latasin deittiohjelman. Ajattelin pelata heti varman päälle. Latasin itsestäni pari kuvaa kymmenen vuoden takaa ja samalla merkkasin kaikki naisten kuvat kiinnostaviksi, jotta saisin nopeammin seuraa. Jäin odottamaan, kun naiset ottavat minuun yhteyttä. Odottaessani nukahdin.

Heräsin muutaman tunnin kuluttua. Nappasin puhelimen käteeni. Tutkailin satoa. Siellä oli vain yksi kiinnostunut. Menin sanattomaksi. Olin aivan äimistynyt. Arviolta kahdeksankymmentä kiloa, sataneljäkymmentäviisisenttiä pitkä rasvaletti hymyilee rotweilerinsa kanssa kuvassa ja katsoo minua silmiin. Miten hemmetissä minä olin tähän päätynyt? Ei voi olla. Ei sitten millään. Klikkasin vielä kerran kuvaa. Tajusin että siellä voi olla niitä lisää. Olin klikannut jonkun donnan kymmenen vuotta vanhaa kuvaa, ilman rotweileria, ja kiloja. Tajusin, että jotain oli tapahtunut. Meistä kumpikaan ei kuulunut tänne.

Hetken siinä selasin TV kanavia. Eikös yhdeltä tullut uusintana vanha kunnon Temptations Island, ihan kuin minua kiusatakseen. Jos olisin 15 vuotta nuorempi ja 25 kiloa kevyempi, niin menisin tuonne. Tilaisin vaimolta salaa liput meille molemmille ja lähettäisin sen sille toiselle saarelle. Siellä saisi kärvistellä, kun minä muhinoin noiden blondien kanssa. No joo. Vaihdoin kanavaa ja ajattelin vielä katsella, jos siellä olisi jotakin muuta kuin koiranomistajia.

Selasin kuvia tällä kertaa huolellisesti. Tiina 44. Näyttää olevan juhlimaan taipuvaa sorttia. Jokainen kuva on otettu baarissa tai kavereiden juhlissa. Näyttää tykkäävän niin siideristä kuin kuoharistakin. Vetää luultvasti aina överit. Hame näyttää olevan väärin päin päällä. Ei kiinnosta. Anne 38.  Katselee hypnoottisesti naama peruslukemilla suoraan silmiin. Hän on kuin äidinkielen opettaja, joka katsoo syyttävästi oppilastaan, joka on unohtanut tehdä koulutehtävänsä. Sanni 30. Duck face ilme, huulet töröllään. ”Mä oon niin kaunis ja seksikkäämpi kuin Johanna Tukiainen”. Kuvan perusteella ei voi olla varma, kumpi pelastaa enemmän, Joe Blasco vai Photoshop? Alan jo väsyä. Tuntuu että ei löydy mitään. Sitten lopulta sieltä se tulee. Tintti 35. Hän on seuranhakuni lopullinen niitti. Nainen, jolla näyttää olevan käsittämätön itsetunto, olematon maku ja käsittämättömän kalliit harrastukset. Jos haluaisi nähdä Todella Upeeta sarjan uudelleen, niin siinä olisi oiva valinta. Ei voi olla todellista.

Järkytyin näistä tapahtumista niin, että menin makuuhuoneeseen. Katselin pitkään kohti meidän vanhaa kattokruunua. Kärpäset olivat valloittaneet sen kesän aikana. Mietin mikä saa ihmisen hakemaan seuraa? Miksi naiset huijaavat ulkonäöllään? Olin järkyttynyt. Olin niin järkyttynyt, että en huomannut puristavani vaimon takapuolta. Hän heräsi, hymyili ja painautui minua vasten. Siinä se oli. Minun Tinder-kinkkuni.”

Terveisin Mies

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Mies kävi Tinderissä ja tuli äkkiä kotiin”

 • Hyvä mies sanoo:

  Kävin kirjaimellisesti katsastamassa vaihtoehdot. Toteamassa etten itse kelpaa enää hottiksille. Ja nyt haluan hyvä mies pisteitä netissä kun urhoollisesti kelpuutinkin vaimoni. Joka on autuaan tietämätön koko metsästyksestä.

 • Eevia sanoo:

  😂😂 ihan paras, hajosin

 • Elsa sanoo:

  Kuspää ukko 😢

  • Tosimies sanoo:

   Ei tällaisen satujutun hahmolle voi olla äreissään. Toisaalta tarina on opettavainen…muotihoukutuksia on….Se kultakimpale voi kuitenkin olla lähempänä kuin huomaakaan

 • Nimetön sanoo:

  Kusipää ukko

 • teemu sanoo:

  Tämä mies tässä on parasta A-ryhmää 😀
  hyvä et muutkin sanoo suoraan.

 • Äitee sanoo:

  Onko ruoho vihreämpää aidan kummalla puolen? Arkeen voi hukkua tai saada siitä ähkyn.
  En ihmettele, jos joskus omaa ukkoa joku ulkopuolinen kinkku (tai ajatus sellaisesta) houkuttaa. Mutta en vedä palkokasvia nenääni moisesta. Sillä kyllä ne vieraat makkaratkin joskus itseäni kiinnostaa. Mutta se, että kuolaa jonkun tuntemattoman perään, on aivan eri asia kuin se, että alkaa etsiä sellaista.

  Taitaa osalla myös olla pelissä tämä: tahtoo tietää, onko itsellään enää ”markkina-arvoa” lainkaan.

  Ei se liekki itsellään pysy tulessa. Sinne pitää viskoa välillä klapia ja mahdollisesti bensaa, jotta roihu pysyy yllä 🙂 Ja tämä homma kuuluu kummallekin osapuolelle parisuhteessa.