Oletko tavannut kumppanisi netissä?

Siis treffipalstalla, keskustelufoorumilla, Tinderissä, Happnissa tai vaikkapa jo Galtsussa tai ircissä? Vieläkö nolottaa kertoa se?

Monia nolottaa. Ennen ajateltiin, että ”netistä etsivät kumppania vain ne, jotka eivät löydä seuraa livenä”. Tämä nolostus on jäänyt monilla päälle, vaikka pian saattaa olla sellainen aika, että rupeamme hokemaan ”livenä etsivät seuraa vain ne, jotka eivät saa sitä netistä”.

Ero on siinä, että ennen seuraa ei etsitty netistä lainkaan samoissa määrin kuin nykyään. Nettiseuranhakua harrastivat lähinnä ne, jotka pyörivät netissä harrastustensa takia. Monet näistä harrastuksista, jo pelkästään ircissä keskusteleminen, oli monen mielestä epämääräistä touhua. Lisäksi netti oli uusi juttu. Ei siis ihme, jos pelotti ja jopa nolotti.

Nykyään netissä ovat ”kaikki” ja valtaosa seuran etsijöistä etsii seuraa myös tai jopa pelkästään netistä. Miksi ei etsisi? Onhan se kätevää, helppoa ja aikaa säästävää.

Ennen seuraa etsittiin esimerkiksi baareista. Mutta niin sanotussa oikeassa elämässä on vaikea tietää, kuka on etsimässä seuraa ja kuka ei. Esimerkiksi Tinderissä olijoista suurin osa etsii seuraa, joten aloitteen tekeminen on siinä mielessä turvallista ja helppoa. Eikä kotoa tarvitse poistua viimeisen päälle tälläytyneenä, vaan kiinnostavia sinkkuja voi etsiä verkkarit jalassa, sohvalla köllötellen.

Ajat ovat tosiaan muuttuneet. Räikein esimerkki tästä ovat nettivauvat. Heitä on nyt jo paljon, ja tulevaisuudessa jopa enemmistö.

äiti ja vauva nenät vastakkain
Kuva Ana Tablas, ylin kuva John Looy.

Nettivauva on siis vauva, joka on syntynyt netin välityksellä toisiinsa tutustuneelle pariskunnalle. Moni tietää nettivauvoja jo nyt. Pian niitä tietää jokainen, sillä ennusteen mukaan vuoteen 2037 mennessä suurin osa syntyvistä vauvoista syntyy netissä tutustuneelle parille. Netin välityksellä syntyneitä parisuhteita tulee vuoteen 2035 mennessä olemaan enemmän kuin livenä syntyneitä, kertoo Imperial College Business Schoolin ja eharmonyn tekemä tutkimus.

Tutkimuksessa analysoitujen Office for National Statistics (ONS) -tilastojen mukaan vuodesta 2000 alkaen on syntynyt jo 2,5 miljoonaa nettivauvaa. Tulevalla vuosikymmenellä nettivauvojen osuuden syntyvistä vauvoista ennustetaan olevan 40%.

Analyysi on tehty Briteissä paikallisiin lukuihin pohjautuen. Voisi olettaa, että Suomessa vielä suurempi osa parisuhteista saa alkunsa netitse tutustumisen kautta. Täällä kun ollaan sen verran arkoja juttelemaan tuntemattomille, että nettideittailu saattaa jopa olla suositumpaa kuin muualla maailmassa.

Mutta ainakin nämä luvut kertovat sen, että kumppanin tapaamista netissä ei enää ole mitään syytä nolostella!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Onko teilläkin NETTIVAUVA? Tulevaisuudessa niitä on enemmistö!”

 • Kumppanit muualta sanoo:

  Mielenkiintoista, että nettideittailua ennustetaan edelleen vastaukseksi elämänkumppanin löytämiseen. Olen kokeillut ja kaikki elämänkumppanit on livenä löytyneet harrastuksista. Nyt teini-ikäisiä lapsiani olen valistanut omista ja ystävien kokemuksista avoimesti. Netissä sain vastaani myös kaikki rikosrekisterin omaavat, naimisissa toisaalla olevat (asiasta valehtelevat) ja ylipäänsä koko maailman ilman minkäänlaisia suosituksia tai samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Toki nettideittailua voi ohessa kokeilla, mutta sokkodeiteissä kannattaa todella pitää varansa. Kun harrastavat, aktiiviset ihmiset ovat siinä viidakossa etsineet neulaa heinäsuovasta, tulleet ghostatuksi, benchatuksi, saaneet jatkuvasti dick pickejä ja yleensäkin epäilleet deittikaverin mielenterveyttä, aika nopeasti tulee mieleen, että omista verkostoista löytyy, jos on löytyäkseen. Irtosuhteiden metsästäjiin kyllästyy, jos etsii tasapainoista pidempiaikaista suhdetta ja haluaa suojella itseään kaikkein huonoimmilta kokemuksilta. Varsinkin maksullisilta nettideittipalveluilta olisi oikeus vaatia edes taustatietojen tarkastamista. Kritiikkiä peliin, please.

 • Iltatähti sanoo:

  Kyllä meille syntyy lokakuussa nettivauva
  Enkä ole katunut netissä tutustumista päivääkään.

 • Satu sanoo:

  Nyt on kyllä jännät käsitteet, meillä on ilmeisesti baarivauvoja kaksi kappaletta, jos kerran vanhempien ensitapaaminen jotenkin lasta määrittää. Meidän pötkäleet on syntyneet siis ”livenä”, mutta ei niitä siellä baarissa tehty, eikä varsinkaan synnytetty. Veikkaisin että on vielä aika pieni vähemmistö niitä vauvoja jotka on ”syntyneet netissä”, puhuttiin sitten alulle saattamisesta taikka maailmaan tulosta. Vaikka varmaan tähän pätee sama sääntö kuin muihinkin asioihin netissä, että jos osaat kuvitella sen niin se löytyy netistä.

  Haastan kaikki tämän lukeneet kertomaan alla onko heillä netti-, baari-, koulu-, työpaikka-, alko-, alepa-, vai leikkipuistolapsia! 😉

 • Maikki sanoo:

  Meiltä löytyy peräti kolme nettivauvaa, tosin nuo on nykyään jo nettiteinejä 😊

 • Ei nyt ihan sanoo:

  Ei tuota ehkä kannattaisi varmaksi sanoa, että enemmistönä tulevat olemaan Tinder-vauvat ;). Toki niitäkin joukossa Suomessa varmasti paljon on lähivuosikymmeninä. Koko maailman mittakaavassa ei ehkä kovin paljon. Sen sijaan tieteen kehittyessä tulee olemaan yhä enemmän vauvoja, joilla on vain yksi vanhempi. Sen verran moni mies ja nainen on vieroittunut parisuhteista ja niiden hankaluudesta, vanhanaikaista kuin mikä.

 • Kahvitauko sanoo:

  On. Meillä on jo 2003 syntynyt nettivauva. Edelläkävijä siis 😄.

  • Kaverin puolesta.. sanoo:

   Pistän paremmaksi🤣 Mun kaverilla on jo v.2000 syntynyt nettivauva. Vai pitäiskö sanoo mtv3-chattivauva🙈