Aah, Tinder, Happn, Badoo ja deittisaitit! Niissäpä vasta on rattoisaa viettää aikaa!

Eikä muuten ole. Parinhakuun sisältyy rutkasti toiveita ja odotuksia, mutta esillä oleva tarjonta ei useinkaan vastaa kumpaankaan. Lisäksi deitti-ilmoituksia pitää lukea kuten asuntoilmoituksia tai työpaikkailmoituksia – missään näissä ei olla rehellisiä vaan käytetään kaikenlaisia kiertoilmaisuja.

Kun asioit miesten kanssa deittimarkkinoilla, kannattaa olla todella tarkkana sen suhteen, mitä juttuja ilmoituksista uskoo, ja miten niitä lukee!

Muista ensiksi perussäännöt:

Jos mies kertoo olevansa 185 cm pitkä, hän on enintään 183 cm pitkä. Vähennä miehen ilmoittamasta pituudesta aina vähintään kaksi senttiä!

Jos mies erityisesti painottaa jotakin asiaa, se on yleensä aina toisin päin. Eli jos mies sanoo, että ”aikaa riittää sinullekin”, aikaa ei riitä sinulle. Jos mies sanoo, ”ei luurankoja kaapissa”, on komerossa enemmän luita kasassa kuin hautuumaalla. Kun mies kertoo tulevansa toimeen omillaan, on hänellä todennäköisesti hämärä firma, joka pyörii lähinnä tuulella ja pyhällä hengellä.

Mikäli mies valuu siirappia jo profiilissaan, hän on suurella todennäköisyydellä epävakaa ja hänellä on harhaisia käsityksiä rakkaudesta.

Sitten lue ilmoitukset tarkasti:

”Mä en etsi mitään vakavaa” -mies

Mies haluaa helppoa seksiä, ja ”helppo seksi” tarkoittaa sitä, että hän ei vastaa viestiisi enää kun on kerran piparia saanut. Ei edes silloin, kun tarkoituksesi olisi ollut vain kertoa, että piparia olisi ollut tarjolla uudestaankin eikä suinkaan alkaa askarrella hääkutsuja.

”Ei tämä elämä ole niin vakavaa” -mies

Ah, hilpeä veijari, joka nauttii elämästä? Ehei, älä mene lankaan. Elämä ei ole vakavaa -mies on varsin raskasta seuraa. Hän katoilee, selittelee ja on muutenkin epämääräinen Peter Pan -hahmo.

”En tiedä mitä etsin” -mies

Tulit sitten Tinderiin, mutta et tiedä mitä haluat? Tämä mies on joko melko tylsämielinen ajattelultaan tai valehtelee – onhan se niin no-lo-a sanoa, että etsii parisuhdetta tai seksiä.

”Tässä kuvassa autoni ja seuraavassa kuvassa kelloni” -mies

Kaksi vaihtoehtoa: 1. mies ei tiedä naisista mitään, joten hän ajattelee, että autolla saa seuraa, 2. mies haluaa naisen, jota esitellä kuten autoa ja kelloa.

”Olen naimisissa, mutta ei anneta sen häiritä” -mies

Tämä mies kertoo aina myös olevansa rehellinen ja luotettava. Vaimo taitaa olla näistä ominaisuuksista hieman eri mieltä.

”Ethän ole katkera” -mies

Tämä mies on niin katkera, että häneen verrattuna Gambina on pillimehua.

”Etsin seuraa elämän lenkkipoluille” -mies

Seuraa lenkkipoluille tai jotain muuta treeniseuraa on siis toiveissa. Tämä mies puhuu totta. Äijä kuluttaa kaiken energiansa kimpoillessaan spandexeissa pururadalla, ja sinulle ei paljoa iloa sitten riitäkään.

”Kirjoitin tähän runon” -mies

Tämä mies haluaa erottua, mutta ei oikeastaan erotu muista epätodellisen täydellistä satuprinsessaa etsivistä ja silti sitoutumisongelmaisista miehistä mitenkään.

”Kuvaani en tänne laita!!!” -mies

Tämä herra on jämähtänyt menneisyyteen. Hän pelkää muutoksia. Hän pelkää että joku tunnistaa. Hän pelkää sekä harrastaa seksiä valot päällä että tilata ravintolassa jotain muuta kuin sen pihvin, jonka valitsee joka kerta.

”Olen liikkeellä tositarkoituksella” -mies

Tämäkään mies ei yleensä valehtele. Se vaan on hienoinen ongelma, että hän ajattelee teidän olevan kihloissa sen jälkeen, kun olette kerran käyneet kolmen varttia kestäneillä kahvilatreffeillä.

”Ei omia lapsia – vielä!” -mies

Sama kuin edellinen, mutta vielä sitkeämpi ja nopeammin innostuva. Hän on valmis lisääntymään ensimmäisen vastaantulijan kanssa, joten harkitse tarkkaan.

”Juoksut on juostu” -mies

Tässä on kaksi vaihtoehtoa. Joko mies ei liiku sohvalta enää mihinkään, tai sitten hän liikkuu jääkaapille hakemaan lisää olutta.

”Ethän etsi lapsellesi isää etkä itsellesi elättäjää!” -mies

Tämä mies haluaa sanoa, että minulla ei ole rahaa eikä vastuuntuntoa, mutta säännöllinen seksi ja siivooja kyllä kelpaisi!

”Olen nuorekas ja menevä” -mies

Tämä äijä ei ole 37, tämä äijä on 47. Tai jopa 57. Hän ei ole nuorekas, eikä hän ole menevä, ja hän ei myöskään ole kovin skarppi olettaessaan, että et lähtisi lätkimään treffeiltä kun huomaat että hän on 20 vuotta ilmoittamaansa vanhempi.

”En mä keksi mitään mitä tähän voisi kirjoittaa” -mies

Ei juttuseuraa hakeville. Jos ihminen ei keksi yhtään mitään kerrottavaa itsestään, ei hän keksi mitään sanottavaa mistään muustakaan.

”Kivat asialliset kuvat ja kiva teksti” -mies

Hän on kelpo saalis. Ja todennäköisesti vapautunut markkinoille vasta noin viikko sitten, koska muuten hänet olisi jo korjattu parempaan talteen. Nappaa kiinni ennen kuin joku muu ehtii!

P.S. Tästä tiedät, että mies pettää.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Opas nettideittailuun: näin luet miesten ilmoituksia!”

 • Säde sanoo:

  Kaikkihan perustuu täysin
  omiin päätöksiin,lähteäkö mukaan ,vaiko juoko ”piparikahvit” huoltoasemalla oman kahvinsa kustantaen,kiittää kahvi hetkestä ja jatkaa elämäänsä eteenpäin,näkemyksiä avartavaa…kohtaaminen!

 • Säde sanoo:

  Olipahan hauska kirjoitus!Kannattaa ensin tutkia ja sitten hutkia.Parenpi sekin on kun ihmiset vaivautuvat kirjoittelemaan koska kirjoitus voi ilahduttaa ja laittaa ajattelemaan ,ei totisille torvensoittajille !

 • Tas-arvo kunniaan sanoo:

  Saman voisi tehdä naisista ihan vaan tasa-arvon vuoksi.Nainen: Olen luonnonläheinen= 161cm pitkä,ehkä hieman rehevä= 120kg,olen avarakatseinen= kierot silmät,Lapsirakas= omat on aikuisia,eihän sulla vaan ole lapsia…..

 • Yx mies sanoo:

  Hieno tarina. Pari kommenttia. Jos mies ei vastaa sinulle, vaikka on piparia saanut niin siihen on syynsä. Jostain syystä hän ei halua kokea tätä uudelleen.
  Kuvaa en tänne laita -mies on yleensä parisuhteessa oleva, joka pelkää tunnistusta.
  Muuten oli kyllä harvinaisen osuvia kommentteja.

 • Onnekas sanoo:

  Ei oo onneksi vielä tarvinnu nettiin alentua seuraa hakemaan. Huh….. Ihan live markkinat riittäny. 🙂

 • Minski sanoo:

  En ihan tajua miksi Tinderiä niin kovin mollataan. Siellä on paljon väkeä, jokaiselle jotain. Jos mies ei laita kuvaa profiiliinsa, on oletettavasti varattu. Jos hän on mallin näköinen amerikkalainen, joka on valmis muuttamaan Suomeen ensi viikolla: sinua huijataan, seuraavaksi halutaan rahaa. Jos mies haluaa vain seksiä/SM-seksiä/ryhmäseksiä ja sinä et: juttele jonkun muun kanssa.

  Tinder oli mun mielestä hauskaa ajanvietettä sinkkuna, juttuseuraa iltoihin kun en päässyt kotoa mihinkään ja treffiseuraa niihin iltoihin kun pääsin ulos. Sieltä löytyi lopulta myös tu niin rakas kumppani.

 • Tiedän mitä etsin sanoo:

  Love 4 singles oli positiivinen yllätys. Sain aika nopeasti asiallisia yhteydenottoja ja deittejä.
  https://www.love4.singles/?acid=1844

 • Mot sanoo:

  Ihan juuri näin. Ilmoituksessa luki, etten huoli kaljakallea enkä viinavilleä ja kuinka ollakaan juopot oli enemmistönä vastanneista. Entäs kun ilmoituksessa luki, ettei etsinnässä ole elättäjä eikä elätettävä, niin yhtään omilla tuloillaan elävää ei tullut vastaan. Mot

 • Androg sanoo:

  Miehen korvaa nainen sanalla, auton tisseillä, jne…

 • Vapaudessa sanoo:

  Kiva teksti!

 • Ihmettelevä mies sanoo:

  Onhan tämä artikkeli sarkasmia? Ellei ole, tämä oli kyllä typerin lukemani teksti pitkään aikaan. Täysin perustelemattomia yleistyksiä ja oletuksia. Eivät kaikki miehet karkeasti valehtele deittiprofiileissaan, kuten eivät naisetkaan. Tekstin neuvot varmistavat yhden asian – nainen ei takuulla löydä ikinä kumppania netistä.

  • Onnellinen sanoo:

   No ei vakavampaa ainakaan tinderistä. Noin kolmen vuoden aikana muutaman kk:n pätkissä: samoja tyyppejä, muutamat treffit 100km säteellä: njäh. Ehkä toimivampi jos asuu suuremmassa kaupungissa. Tämmöselle tavisnaiselle out. Facen sinkkuryhmä toimivampi, jos etsii pysyvämpää ❤