”Olen pettänyt sinua, ilmoitti mies. Toisia naisia olikin sitten ollut aikamoinen liuta. Mitä nainen tällaisessa tilanteessa tekee? Pakollisia hommia on ainakin kaksi: mies pihalle ja ajanvaraus sukupuolitautitesteihin.

Niihinhän ei suhteessa oleva aikuinen nainen ajattele päätyvänsä, joten tilanne oli uusi ja ajatus hermostuttava. Helsingissä on sukupuolitautien poliklinikka, jonne voi mennä ilman ajanvarausta, mutta sinne ei ehdi jos käy päivätöissä. Työterveydessä taas testataan vain silloin, jos on jotain oireita. Koska niitä ei onneksi ollut, vaihtoehdoksi jäi terveyskeskus tai yksityinen lääkäriasema.

Terveyskeskukseen soittaminen hermostutti. Mitä ne kysyvät? Ajattelevatko ne että tähän tilanteeseen päätyvät vain teinit? Tai kysyvätkö ne kuinka monen kanssa mies oli ollut, minä olen ollut ja ajattelevatko että olen lunttu? Myös itse testit hermostuttivat: mitä kaikkea ne siellä kaivelee? Onko se niinkuin papa vai vain pissataan purkkiin? Koska taustalla oli seksuaalisesti traumaattinen tilanne, ajatus siitä, että vielä ronkitaan päälle, oli ahdistava.

Onneksi ahdistus osoittautui turhaksi.

Puhelimeen vastannut terveyskeskuksen hoitaja oli onneksi varsin mukava. Hän kysyi, kuinka kauan on edellisestä suojaamattomasta yhdynnästä, ja onko minulla mitään oireita. Lisäksi hän kysyi, olenko harrastanut suojaamatonta suu- tai anaaliseksiä. Viimeinen tiedustelu koski seksikumppanien taustaa: mikäli on harrastanut seksiä ulkomaalaisen kanssa, testataan myös kuppa. Hoitaja kertoi, että tällä taustalla otettaisiin virtsanäyte, verikoe ja näytteet sekä nielusta että peräaukosta.


Ylin kuva Maru Lombardo.

Laboratorioon olisi voinut marssia vaikka heti puhelun jälkeen, mutta keräsin rohkeutta pari päivää.

Labrassa otettiin ensin verikoe ja nielunäyte, ihan kuten missä tahansa flunssassa tai vastaavassa. Sen jälkeen kutsuttiin toiseen tutkimushuoneeseen, jossa hoitaja ei oikein tiennyt mikä on homman nimi. Hän halusi käydä erikseen varmistamassa, että mikä näyte hänen pitää ottaa. ”Tässä lukee rectum. Voiko se olla oikein?” Hoitaja ihmetteli tilannetta ja kyseli, millaisia oireita minulla oikein on. Sanoin, että ei oireita, mutta kyse on sukupuolitautitesteistä. Selitys ei paljoa auttanut: ”Näitä pyydetään todella harvoin!”

Hämmennyksestä huolimatta testi saatiin otettua ja hoitaja oli oikein ystävällinen. Viimeiseksi piti käydä vielä pissaamassa purkkiin. Tulokset hoitaja lupasi soittaa tai laittaa tekstiviestillä. Ne voisi katsoa myös Omakannasta.

Kaikki hoitajat kohtelivat minua todella nätisti, eikä kukaan kysellyt ylimääräisiä tai tuominnut millään tavalla.

Käykää hyvät naiset (ja miehet) testauttamassa itsenne, jos mitään mahdollisuutta tartunnalle on. Osa sukupuolitaudeista on oireettomia, ja voi aiheuttaa esimerkiksi lapsettomuutta. Pyydä testit kaikista tarpeellisista paikoista sen mukaan jos olet harrastanut suojaamatonta suu- tai anaaliseksiä, sillä perustestaukseen ei välttämättä kuulu muuta kuin virtsa- ja verikoe.”

Nimim. Kerrassaan testattu

P.S. Aviomies löytää toisen naisen esim. Tinderistä. Onko joku näistä sankareista sun?

P.P.S. Yksityisetsivä paljastaa merkit, joista tiedät että mies pettää.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia