Stressi aiheuttaa vakavia sairauksia! Stressi lyhentää elinikää! Stressi altistaa sille ja tälle ja tuolle! Oikein stressaantuneena sitä todella kaipaa tällaista paniikinlietsontaa kaiken muun päälle.

Elämä on levähtänyt ihan käsiin ja sitten joutuu vielä pelkäämään että saa stressistä kuolemantaudin, sepäs vasta onkin rattoisaa. Näissä jutuissa aina asiantuntevasti opastetaan, että opettele hallitsemaan stressiä ja näin lievennät stressiä ja näin hankkiudut eroon stressistä.

Se vaan, että kaikesta stressistä ei voi hankkiutua eroon. Usein ne ovat juuri ne pahimmat jutut, joille ei mahda yksinkertaisesti mitään.

Aikataulujaan voi järjestellä uusiksi, elintapojaan voi parantaa ja turhasta murehtimisesta voi luopua. Mutta mitä pitäisi tehdä silloin, kun hirveän stressin aiheuttajalle ei mahda mitään?

Jos sairastuu vakavasti, perheenjäsen sairastuu tai kuolee, koti osoittautuu hometaloksi, työpaikka menee alta, tulee kiusatuksi tai pahimmillaan kaikki tämä, ei paljon stressinhallintaniksit auta. Silloin kun elämä syöksyy täyteen kaaokseen, hengitysharjoitukset ovat yhtä tyhjän kanssa.

Tai vaikka sitä osaisikin olla murehtimatta ja meditoisi kynttilänvalossa, mieli ja kroppa tietävät, että jotain hyvin järkyttävää on käynyt. On tosi inhottavaa, että sen varsinaisen kärsimyksen päälle joutuu vielä pelkäämään sitä, että minkä hirveän sairauden tämä stressi aiheuttaa.

Asiaa ei helpota voimakkaaseen stressiin kuuluvat oireet, kuten sydämentykytykset, päänsärky, hampaiden narskutus, hikoilu, vapina, ihottuma, tulehdukset ja unettomuus. Siinä sitten tulkitset että ovatko nämä stressioireita vai nytkö sieltä iski vielä jokin uusi vitsaus tähän päälle!

Nimim. Tämäkin vielä

P.S. Näin sinustakin tulee rasittavan tehokas aamuihminen!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä, kun stressiä ei pääse pakoon?”

  • Ei voi mitään sanoo:

    Noo, sairauksia on aivan turha sinänsä pelätä, jos ei nyt tahallaan tee tietoisesti haittaa terveydelleen. Elämän kolhuillehan ei voi mitään, niille, joita useimmille tulee menetysten, taloushuolien yms. muodossa. Ajatuksen ja stressin voimalla ei pelkästään tehdä itselle syöpää yms. Sitä paitsi, sairauksia tulee kaikille ennemmin tai myöhemmin, vai luulitteko elävänne terveinä ja reippaina 100 v. ja sitten suoraan bai bai saappaat jalassa? Not gonna happen

  • Hengissä sanoo:

    Kannattaa lukea Joustava mieli -kirjasarjaa ja siitä ainakin ensimmäinen teos ja sitten tämä uusin Joustava mieli elämänkriiseissä. Kannattaa myös hakeutua psykoterapiaan, jossa terapeutti käyttää hot-suuntausta.

    Kriisejä ei pääse pakenemaan mutta niiden aiheuttamiin tunnereaktioihin pystyy vaikuttamaan. Ei siinä paljon meditaatiot auta, kun päälle vyöryy todella vakava sairaus, merkittävät rahavaikeudet, työttömyys ja oikeusprosessi. Yhtäaikaa. Mutta joustava mieli helpottaa tilanteen kohtaamista ja sietämistä. Ja auttaa löytämään toimintatapoja, että ei ainakaan kaivaisi enää itseään syvempään kuoppaan.