Vuodenvaihteessa tekee mieli raivata turhat tavarat kierrätykseen. Mutta se on niin hankalaa! Varsinkin vaatteiden osalta on todella vaikea päättää, mitä säilyttää ja mitä ei.

Kaikissa raivausoppaissa sanotaan, että pistä kiertoon ne vaatteet, joita et käytä. Mutta mistä sen tietää mitä käyttää ja mitä ei? ”Jos kuitenkin”, ”ehkä tulee sellainen tilaisuus”, ”saatan tarvita” ja vastaavat ajatukset pyörivät päässä.

Turhasta tunteilusta pitäisi päästä eroon, eikä säilyttää vaatteita pelkästään nostalgisista syistä tai velvollisuudentunnosta. Totta kai joitain vaatteita voi säilyttää ihan tunnearvon takia, mutta ei koko kaapillista.

Mutta mistä sen oikeasti tietää mitä vaatteita käyttää? Pitkälti tulee kuljettua samoissa suosikkiasuissa, mutta ei sekään ole kiva jos vaatekaapissa ei ole ollenkaan varaa vaihteluun.

Erikoistilanteita varten pitää olla tiettyjä vaatteita. Vaikka minimalistit muuta sanovat, on kiva ettei joka juhliin tarvitse mennä samassa mekossa. Kesävaatteita taas on vähän paha karsia talvella ja talvivaatteita kesällä. Jos on lämmin kesä, niin sitä haluaa viskata kaikki paksut talvivällyt menemään. Talvella taas on vaikea muistaa, mitä sitä oikeastaan tykkää lämpimillä keleillä käyttää.

Tähän on olemassa näppärä kikka. Jos et nyt saa karsituksi vaatekaappiasi, käännä kaikki henkareilla olevat vaatteet niin, että kaikkien henkareiden koukku on auki joko sinuun tai seinään päin.

Ylin kuva Christian Fregnan.

Kun käytät vaatetta ja palautat sen pestynä kaappiin, käännä sen vaatteen henkari toisin päin. Aina kun käytät jotakin vaatetta, käännä henkari kun palautat vaatteen kaappiin.

Vuoden päästä huomaat onko vaatetta käytetty siitä, miten päin henkari on. Ne vaatteet, joiden henkarin koukku on edelleen siihen suuntaan johon ne alunperin käänsit, eivät ole olleet käytössä koko vuonna. Ja ne joutavat siis kierrätykseen!

Sitten vain lopetat tunteilun ja pakkaat turhat suoraan kierrätykseen – ja käännät henkarit jälleen toisin päin uutta vuotta varten!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia