Kukapa ei rakastaisi niksejä? Osasta niistä on ihan oikeasti apua, osasta on hupia ja osasta on se ilo, että niitä on rauhoittava lukea ja ajatella, että nyt minusta tulee sellainen ihminen, jolla on homma hanskassa!

Tässäpä äskettäin internetissä jaettuja niksejä, joita kanssaäidit ovat kertoneet vastauksena erään äidin pliis kaikki niksit jakoon -huuhdahdukseen:

– Pue lapset uimahallireissun päätteeksi pyjamiin, niin he ovat jo lähempänä univalmiutta! Kotona ei tarvita enää kuin iltapala!

– Vauvojen puhdistuspyyhkeet ovat kuin äidin sylki 2.0. Ne putsaavat ihan kaiken. Vauvan pepun, äidin meikit ja kiillottavat jopa lasten juhlakengät!

– Kun pyykkäät lakanat, viikkaa koko hässäkkä – aluslakana ja pussilakana – tyynyliinan sisään, niin ne pysyvät yhdessä ja pedatessa pystyt nappaamaan ne kätevästi kerralla mukaan.

– Pistä roskapussirulla jokaisen roskiksen pohjalle, niin et joudu ravaamaan eestaas etsimässä pusseja kun tyhjennät roskikset.

– Petaa pienen lapsen sänky kerroksittain: muovilakana, tavallinen lakana, muovilakana, tavallinen lakana ja niin edelleen. Kun lapsi pissaa sänkyyn yöllä, heität pelkästään päällimmäiset pesuun ja sänky on saman tien kunnossa!

– Kokkaa tupla-annos aina kun mahdollista ja pakasta puolet.

– Jos valmispestoa jää purkkiin, pakasta se jääpalamuotissa ja käytä myöhemmin kastikkeeseen tai pizzan päälle.

– Siivoa kylppäri sillä välin kun lapset kylpevät tai suihkuttelevat. Saat valvottua hommaa ja siivottua samalla!

– Ota valokuva tai kuvakaappaus synttärikutsuista, ajanvarauskorteista ja muista tärkeistä infoista. Löydät ne aina puhelimestasi, eikä tarvitse alkaa etsiä paperista korttia ties mistä.

– Osta kaverisynttärilahjoja varastoon, samoin kuten pakkaustarvikkeita. Lahjakassit ovat helpoimpia.

– Hanki rompekori. Heitä sinne kaikki se epämääräinen sälä, jolla ei ole omaa paikkaa. Käy läpi joskus tai älä ikinä – sieltäpä ne löytyy sitten.

Bonuksena vielä hauska vinkki ihmiselle, joka haluaa sileät vaatteet mutta ei jaksa silittää. Testaa pyllysilitystä: viikkaa t-paitoja, legginsejä tms. vaatteita siististi pinoon noin 4 kappaletta ja istu niiden päällä tovi kun katsot telkkaria. Kuulemma toimii, emme kokeilleet!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia