Nyt se on todistettu: halaaminen pitää lääkärin loitolla. Halaaminen ja toisten ihmisten läheisyys helpottaa stressiä ja samalla estää stressiperäisiä sairauksia. Aika helppo ja halpa keino, vai mitä! 

FullSizeRender-23Ja miten se helpolta tuntuva asia voikin olla niin vaikea? Sellainen hyvä ja perusteellinen halaaminen ja toisen ihmisen läheisyydessä viipyminen on vaikeampaa kuin koskaan. Avioliitot natisevat liitoksistaan ja romahtavat läheisyyden puutteeseen ( huom! sanaa seksi ei mainittu). Kuinka moni meistä ehtii edes lapsi halaamaan kun on läksyt ja työt ja harrastukset ja hammaspesut ja stressi siitä ja tästä tosta?

Entäs miljoona yksinasuvaa suomalaista, ei heilläkään liene halaustilanne yhtään sen parempi. Vai onko?  Kansan terveenä pitämisen kannalta myös yksinelävien halauskapasiteetti pitää ottaa täyteen käyttöön! Halaamiseen tarvitaan vain toinen ihminen, ei mitään virallisesti vahvistettuja liittoja.

Läheisyyden saaminen on lapsen ja aikuisen perusoikeus. Vaikea ja kiroileva teini huutaa joka solullaan läheisyyttä ja sylissä pitämistä, moni parisuhdetappelu on läheisyyden puutteen sytyttämää.

Hyvä halaus vie minuutin päivässä. Se on minun mielestäni hyvin käytetty minuutti. Haastan sinut halausminuuttiin jo tänään. Oletko mukana?

Ai se palkinto? Parhaan oman halaustarinansa (iloisen tai surullisen) kertojalle  250 euron lahjakortti Sokos-hotelliin! Siellä voi sitten halata kaikessa rauhassa! Eli kerro tarinasi tämän postauksen kommenttikenttään ja olet mukana arvonnassa, jonka kuvan Barbababa suorittaa 29.3. 2015. PS: Muistithan jakaa halaushaasteen Facebookissa 🙂 PS2: Osallistumiseen riittää sekin, että kerrot osallistuvasi haasteeseen halaamalla jo tänään!

Halauksin Huono Äiti

— Huono Äiti

Artikkelissa on 127 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

127 vastausta artikkeliin “Aloita halaaminen jo tänään – pysyt terveenä!”

 • Petra Riihelä sanoo:

  Halaaminen ja toisen ihmisen lähellä oleminen on yhtä tärkeää kuin hengittäminen, ainakin minulle! Halaataan puolisoni ja lastemme kanssa useita kertoja päivässä. Myös työkavereiden ja ystävien kanssa haliminen on tuttua.

  Halaus rentouttaa, lohduttaa, vahvistaa ja hymyilyttää! Haliminen on ihanaa!

 • Sanli sanoo:

  meillä halataan joka päivä, monta kertaa päivässä ❤️

 • Äiti kolmelle sanoo:

  Meillä halaillaan ala-asteikäisten lasten kanssa joka päivä, aamulla kun lähdetään kouluun/töihin ja illalla hyvänyön halauksia ja pusuttelut. Iltaisin saatetaan vielä istua kylki kyljessä jos vaan aikaa siihen löytyy?

 • Mama sanoo:

  Halit on elämän suola ja sokeri! Parempaa ei olekkaan kuin hali lapselta ♡