Deitti-ilmoituksissa toistuvat aina samat kliseet. Huumorintajuinen, itsestään huolta pitävä, omillaan toimeen tuleva… Mutta mitä ne oikeastaan tarkoittavat?

Netistä löytyy paljon juttuja siitä, kuinka deitti-ilmoitusten sanamuodoista ja kliseistä saa totuuden selville. Esimerkiksi se, että mies sanoo etsivänsä liikunnallista naista, tarkoittaa että mies haluaa laihan naisen – se, miten paljon nainen harrastaa liikuntaa on täysi sivuseikka kunhan painoa ja makkaroita ei löydy paljoa!

Mutta mitäpä jos ei ajateltaisikaan niin, että ilmoituksissa valehdellaan ja yritetään esittää asioita kiertoilmaisuilla? Mitä jos ilmoitusten laatijat puhuvatkin totta ja mitä jos sanojen takaa löytyy positiivinen yllätys? Tai ainakin yllätys! Eikö ole mukavampi ajatella ihmisistä hyvää?

No tietenkin on!

Siksipä listasimme asiat, joita deitti-ilmoitusten termit voisivat tarkoittaa:

Etsin itsestään huolta pitävää naista = Etsin naista, joka nukkuu 8,5 tuntia yössä, käy terapiassa, laittaa vesijuoksun treffien edelle ja joka syö viisi kourallista kasviksia päivässä. Plussaa luvuista, jotka pistävät miehen pään pyörälle eli verenpaine 120/80 mmHg.

Olen liikkeellä avoimin mielin = Olen valmis tulemaan kanssasi tapaamaan äitiäsi hoitokotiin jo vaikka tänään. Voin myös jäädä lapsenvahdiksi että pääset ”tyttöjen” kanssa teatteriin. Toivon, että viet minut katsomaan nykytanssia!

Olethan eläinrakas = En tiedä etsinkö edes puolisoa, mutta rapsuttaisin koiraasi mielelläni. Tarvitseeko se hoitajaa? Minulle sopii!

Minulta löytyy iso meisseli = Olen remonttireiska, jolta hoituu kaikki kodin korjaustyöt. Fiksataan se repsottava hylly vaikka saman tien!

Elämässäni on kaikki kohdillaan, mutta jokin puuttuu… = Haluaisin ostaa veneen. Rahat ei riitä. Lähdetkö venekimppaan? Ehkä se johtaa siihen, että purjehdimme yhdessä auringonlaskuun…

Olen huumorintajuinen = Nauran sinun vitseillesi, Siskonpeti-ohjelmalle ja Huonon Äidin jutuille. Naisten huumori on parasta!

Olen seikkailunhaluinen = Ai Marimekon ystävämyyntiin? Totta kai tulen mukaan kulta!


Kuva Michael Fenton, ylin kuva Jamez Picard.

Tarjolla elämäsi kyydit = Tykkään ajaa ylinopeutta, toivottavasti se ei haittaa…mutta olen vastuullinen ja leikin Räikköstä lähinnä autiolla mökkitiellä. Muuten olen kunnon mies!

Tulen toimeen omillani = Tulethan kanssani dyykkaamaan ruokaa kaupan roskiksista? Tiedän parhaat mestat. Sanotaan yhdessä ei hävikille!

En viihdy telkkarin edessä = Koska katson sarjat suoratoistopalvelusta läppäriltä sängyssä. Voitko ojentaa ne sipsit kultaseni?

Etsin naista, josta on vastusta 😉 = Toivon että liityt painiseuraani. Jäsenmaksu on edullinen ja treenit ti, to, su. Pääsetkö mukaan?

En keksinyt profiilitekstiä, jutellaan mieluummin kasvokkain = Koska silloin juttua todella riittää! Keskeytä reippaasti, olen niin kova puhumaan!

Olen sinua pidempi korkokengät jalassa = Toivon, että meillä on myös sama jalan koko, koska käyttäisin tosi mielelläni sinun korkkareitasi! Toivon että olet avarakatseinen sen suhteen.

Mies, 65 vuotta, etsii naista, 25 vuotta = Minulla on liikaa rahaa ja haluaisin jättää ne sinulle kun kuolen (luultavasti pian, älä stressaa siitä).

Olen aluksi ujo = Mutta neljän shotin jälkeen kreizi sekobolzi! Oon baarissa tuu tänne! Pidetään HUBAA!

Ota selvää 😉 = Olen äärimmäisen kiehtova persoona, jolla on jännittävä elämä ja paljon sanottavaa! Hurmaan sinut käsinkirjoitetuilla rakkauskirjeillä.

P.S. Me mentiin Tinderiin ja sun miehesi oli siellä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Posin kautta! Ehkä deitti-ilmoituksissa yritetäänkin sanoa näin…”