Avioeroasianajajat jos jotkut tietävät, millä tavoin suhde voi mennä pieleen. Mutta voiko suhteen epäonnistumista ennustaa?

Ehkä. Asianajajat vinkkaavat tarkkailemaan näitä merkkejä:

Kiire naimisiin tai muuhun vakiintumiseen

Tiedäthän, kuinka ihmiset sanovat, että ”sen vaan tietää, kun se oikea osuu kohdalle”. Ja kun kerran ”tiedetään”, on kiire avioon, lastentekoon tai yhteen muuttamiseen. Toki voi käydä niin, että sen tietääkin. Mutta ongelma on siinä, että me emme välttämättä osaa valita sellaista puolisoa, jonka kanssa pystymme rakentamaan hyvän suhteen. Meillä kun on tapana valita sellainen kumppani, joka tuntuu tutulta. ”Kuin olisi kotiin tullut”, tiedäthän…

Mutta se, että joku tuntuu meistä tutulta, voi kertoa siitä, että hänen kanssaan pääsemme kokemaan vanhat traumamme uudelleen. Väkivaltaisessa kodissa kasvanut ottaa väkivaltaisen puolison, alkoholistiperheessä kasvanut ottaa alkoholistin ja niin edelleen – tämä on hyvin tyypillinen kuvio.

Epävarmuus suhteen alussa ja hidas eteneminen eivät kerro yhtään sen vähäisemmästä rakkaudesta kuin kiirehtiminen. Isoissa sitoumuksissa on hyvä käyttää harkintaa – ehkä vielä sitä enemmän, mitä selvemmältä juttu tuntuu. Miksi olet niin varma? Miksi toinen tuntuu niin tutulta?


Kuva Rawpixel.

Tapailukumppanisi valehteli deitti-ilmoituksessaan

Jokainen meistä haluaa antaa parhaan mahdollisen kuvan itsestään. Ehkä omassakin profiilissasi on paljon matkakuvia, mutta et oikeastaan jaksa reissata kovin usein? Kenties ”rakastan uusia haasteita” oli vähän liioiteltua ottaen huomioon, että jokainen työväenopistossa aloittamasi kielikurssi on jäänyt kesken?

Kuitenkin jos tapailukumppanisi on valehdellut ikänsä, asuinpaikkansa, koulutuksensa, nimensä, työnsä tai jopa selkeästi pituutensa: anna olla. Suhteen täytyy perustua rehellisyydelle, ja jo pelkästään se on hälytysmerkki, että ihminen uskoo, että hän pääsee tapaamaan uusia ihmisiä ainoastaan silloin, jos hän lisää pituuteensa 10 senttiä ja koulutukseensa uuden tutkinnon.

Tapailukumppanisi edelliset suhteet ovat päättyneet muiden takia

Jos tapailukumppanisi on ollut aina mitä parhain puoliso tai seurustelukumppani, ja hänen eksänsä ovat ”hulluja”, tulet joutumaan jonon jatkoksi. On tapauksia, joissa ihmiselle on sattunut varsin hankalia eksiä – useinhan me hakeudumme uudelleen ja uudelleen samanlaisten ihmisten seuraan, kuten ensimmäisessä kohdassa todettiin. Mutta näissäkin tapauksissa ihmisen pitäisi kyetä nähdä oma osuutensa, esimerkiksi se, että hän on itse valinnut kumppaninsa.

Mikäli tapailukumppanisi on pelkästään syytön uhri, älä jatka juttua. Hän tulisi toimimaan samalla tavalla myös teidän suhteessanne: ottamatta vastuuta omasta osuudestaan ja syyttämällä sinua teidän yhteisistä ongelmistanne.

Välillänne ei ole fyysistä vetovoimaa ja kipinää

Mikäli kumpikin teistä etsii suhdetta, jossa seksuaalinen vetovoima ja seksi ei ole tärkeää, voit unohtaa tämän kohdan. Iso osa pareista kuitenkin haluaa, että parisuhteessa on seksiä ja mielellään vielä intohimoista seksiä. Jos seksuaalista kipinää ja halua ei ole alunalkaenkaan, se ei suhteeseen vuosien myötä kehity. Sen sijaan kömpelö ja hapuileva seksi voi hyvinkin parantua kunhan tutustutte toisiinne paremmin.

Tapailukumppanisi on eronnut useita kertoja

Suhteet eivät aina onnistu, hyvistä aikeista huolimatta. Joskus ero on väistämätön, teki sitten mitä tahansa. Ja joskus syy eroon on selvästi enemmän toisessa osapuolessa. Mutta mikä on tilanne tapailukumppanisi kohdalla? Miksi hän on eronnut niin useasti? Miksi hän ei onnistu suhteissaan?

Entä haluaako seurustelukumppanisi avioitua vain avioitumisen vuoksi? Joillekin ihmisille naimisiin meno on statusasia, joka tehdään miettimättä sitä, onko tässä suhteessa aineksia kestävään avioliittoon. Avioeroasianajaja Randall Kessler kertoo, että hänellä on vakioasiakkaita. Et varmaan halua päätyä sellaisen puolisoksi – ja eksäksi?


Kuva Gianni Scognamiglio.

Tapailukumppanisi rahankäytössä ja taloudessa on jotain hämärää

Ei ole mitenkään ihmeellistä, että vaikka avioeron jälkeen on vaikea taloudellinen tilanne. Monilla taas on työttömyyttä, pätkätöitä tai he työskentelevät matalapalkka-aloilla. Se, että joku ei ole kerryttänyt omaisuutta, saanut perintöjä tai tienaa suuria summia joka kuukausi, ei ole mikään hälytysmerkki. Mutta se on, jos tapailukumppanisi taloustilanne vaikuttaa jotenkin oudolta. Tienaako hän hyvin, mutta on silti aina rahapulassa? Onko hänen rahankäyttönsä holtitonta? Tippuuko postiluukusta jatkuvasti perintäkirjeitä? Onko hänen taloudellisesti haastavalle tilanteelleen järkevä syy, kuten yksinhuoltajuus tai sairastelu, vai ei?

Jos etsit ihmistä, jonka kanssa haluat perustaa perheen tai yhteisen talouden, valitse sellainen ihminen jonka rahankäyttö ja talous on hallinnassa. Pienituloisuus tai vaikka työttömyys ovat asioita, jotka voivat muuttua, holtittomuus rahankäytössä tai elämäntapatyöttömyys kertovat jo muusta.

Tapailukumppanisi on vasta eronnut tai vielä naimisissa

Me uskottelemme itsellemme, että rakkaus ei katso sopivaa hetkeä. Mutta juuri eronnella on edessään paljon työsarkaa riippumatta siitä, kuinka kauan hän on eroaan harkinnut. Kukaan ei ole kuivilla erostaan parin kuukauden päästä vaikka olisi harkinnut asiaa kolme vuotta. Asioita ei voi käsitellä etukäteen.

Vielä suurempi hälytysmerkki on se, että hän on yhä naimisissa. Eritoten silloin, kun tämä asiantila paljastuu sinulle vasta muutamien treffien, muutamien viikkojen tai muutamien kuukausien jälkeen. Jos tapailukumppanisi salaa tämän, hän tietää itsekin, että suhteelle on huonot lähtökohdat. Lisäksi, voitko tietää varmasti, onko hän tosiaan tekemässä avioeroa vai esimerkiksi tuumaustauolla aviopuolisonsa kanssa?


Kuva Rawpixel, ylin kuva Freestocks.org.

Tapailukumppanisi juo paljon

Treffeillä käydään usein muutamalla ja tuoreessa seurustelusuhteessa voi olla oikein mukavaa juoda yhdessä viiniä tai käydä jopa juhlimassa. Mieti kuitenkin rehellisesti, vaikuttaako toisen alkoholinkäyttö normaalilta vai ei. Varsinkin jos toinen juo paljon, eikä se tunnu vaikuttavan häneen mitenkään, ole varuillasi. Toleranssi kehittyy juomisen myötä. Ole erittäin tarkkana silloin, jos sinulla on taipumusta päätyä suhteeseen alkoholistien kanssa.

Tapailukumppanisi vaatii, että olette koko ajan yhdessä

Ihastuneena tai rakastuneena haluaa viettää toisen kanssa paljon aikaa ja olla yhteydessä miltei jatkuvasti. Se on täysin normaalia, ja jopa suotavaa. Suhde vaatii yhdessäoloa ja yhteydenpitoa kehittyäkseen. Mutta jos toinen vaikuttaa omistushaluiselta, on mustasukkainen jos olet muiden seurassa ja suuttuu siitä, että olette erossa, se on huono merkki.

Ehkä tapailukumppanisi ei osaa olla yksin, tai ehkä hän on kontrolloiva persoona. Mieti, miltä hänen toiveensa yhdessäolosta sinusta tuntuvat, hyvältä vai pahalta? Entä millä tavalla hän reagoi, jos sanot kaipaavasi omaa aikaa?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi vastaus artikkeliin “Avioeroasianajajat paljastavat: tarkkaile näitä hälytysmerkkejä jo deittaillessa!”

  • Viena sanoo:

    Eikö se puolison kanssa vietetty aika ole omaa aikaa? Kyllä minä haluaisin löytää kumppanin joka viettää mieluiten aikaa minun kanssa. jos se on paha niin ovi löytyy asunnosta 😅