Torkutusta viiteen kertaan ja sen jälkeen julmettu kiire? Kökkäreistä kaurapuuroa, läikkynyttä mehua ja kahvit rinnuksilla? Kuivashampoota viikko sitten viimeksi pestyyn tukkaan ja ekana lattialta löytynyt asu päälle? Missä on puhelin, silmälasit ja lapsen toinen kenkä? Ovatko sinunkin aamusi näin ”ihania”?!

Ehkä sitä voisi tehdä jotakin, jotta aamut olisivat vähän mukavampia? Mitäpä jos olisit ihana ihminen ja tekisit jotain, mikä helpottaisi tai ilahduttaisi puolisosi aamua? Ota vinkkiä näistä HuffPostin lukijoiden kertomuksista siitä, millä tavalla heidän puolisonsa ilahduttavat heitä aamuisin:

Vie aamiainen tai kahvi sänkyyn

Monille meistä pehmeän, mukavan ja lämpimän sängyn jättäminen aamuisin on vaikeaa ja jopa ihan kamalaa. Jos rakkaasi on tällainen ihminen, niin tee nouseminen hänelle vähän helpommaksi viemällä aamiainen tai edes kupillinen kahvia sänkyyn.

Anna pukeutumisneuvoja

Onko pukeutuminen puolisollesi hankalaa? Eikö hän osaa päättää tai hahmota, mitkä värit sopivat yhteen? Toimi henkilökohtaisena pukeutumisneuvojana, niin hänen ei tarvitse stressata – tai lähteä töihin hölmössä väriyhdistelmässä.

Auta vauvan ruokinnassa

Jos vauva syö pullosta, puolisolle voi laittaa lämmitysvalmiin tuttipullon odottamaan jääkaappiin niin, että hän pääsee pikkuisen vähemmällä vaivalla unenpöpperöisenä.

Varaa aikaa sylittelylle

Mihin te priorisoitte ajankäytön aamulla? Kännykän räpläämiseen, torkuttamiseen vai siihen, että heräätte hetken aiemmin että ehditte halailla sängyssä?

Tekstaa hyvää huomenta

Toivota rakkaallesi hyvää huomenta joka aamu, vaikka olisitte erillänne. Eikä yhtään haittaa pistää viestiin myös pientä rakkaudentunnustusta.


Ylin kuva Camila Damasio.

Jätä suihku sopivaksi

Onko teillä paljon pituuseroa? Tykkääkö toinen teistä jääkylmistä suihkuista? Jätä jälkeesi peseytyvälle suihku sopivaksi: laske suihkupää alemmas tai säädä hana takaisin lämpimälle. Pieni ele, joka kertoo että ajattelet toista ja välität hänen mukavuudestaan.

Lämmitä auto valmiiksi

Kylmä, pimeä aamu. Jäätävä auto. Kyllähän siinä herää, mutta ei se mukavaa ole. Lämmitä auto valmiiksi, niin rakkaallasi on vähän mukavampi aamun aloitus.

Pitäkää tanssituokio

Tarvitseeko aamun olla ankea? Soittakaa hyvälle tuulelle saavaa musiikkia ja tanssikaa pikkuisen. Mieli piristyy ja kroppa samoin.

Jätä rakkausviestejä

Jätä kahvikupin viereen vaikka vitamiinit valmiiksi ja pikku lappu, jossa kerrot toiselle että hän on tärkeä.

Laulakaa yhdessä

Vaikka varhaisaamusta voi laulelu olla viimeinen asia, mikä tulee mieleen, voi yhteinen hölmö laulu piristää kaikkien mieltä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Näin lisäät aamuihisi lempeä ja lämpöä!”

  • Aamuvirkku sanoo:

    On kiva herätä aamulla kahvin tuoksuun, kun illalla olet ladannut keittimen ja säätänyt ajastimen kohdalleen. Asun valikointia helpottaa, kun katsoo ne valmiiksi jo illalla (ja jos tätä ei jaksa tehdä, niin ostaa sellaisia vaatteita jotka sopivat yhteen vaatteen kuin vaatteen kanssa). Jugurttipurkkiin voi tökätä pillin, pysyy naperot paikallaan ja saa samalla meikata tai mitä ikinä.
    Kun ne huutavat Iitat ja Iirot on saatu köytettyä autoon, voi katsoa puhelimesta miltä se puoliso vuosia sitten näytti. 😀

  • yh sanoo:

    Siis lisäät? Itse? Tossa artikkelissahan puhuttiin, mitä puoliso voi tehdä lempeä ja lämpöä lisätäkseen! Odotin, että tässä annetaan vinkkejä, miten MINÄ itse saan aamuni sujumaan… Joka aamu huolehdin yksin neljä lasta hoitoon/kouluun ja aamut on joskus justiin kuin alku kuvailussa. Mutta kun ei ole siinä aamussa sitä toista puolisoa, joka minun aamuuni toisi iloa. Otsikossa kuitenkin luvataan, että ”Näin lisäät aamuusi….” Niin että miten MINÄ sitä lisään? Ne vinkit puuttu tekstistä.