Onko helle viimein vallannut sisätilasikin? Jos haluat pitää itsesi viileänä penniä venyttämättä, kokeile näitä viilennyskeinoja:

Vaatetus

Käytäthän löysiä ja vaaleanvärisiä vaatteita, sillä ihonmyötäiset vaatteet helposti hiostuttavat. Suosi hengittäviä materiaaleja, kuten pellavaa ja puuvillaa. Etenkin puuvilla on loistava kesämateriaali, sillä sen läpi kiertää ilma. Puuvilla on myös luonnollisesti valkoista, joten sitä myydään usein vaalean värisissä sävyissä. Vaalea väri heijastavaa auringonvaloa, mikä auttaa pitämään kehon viileänä. Lisäksi se on hellivä herkälle tai palaneelle iholle.

Nuku viileänä

Jos yöllä ei tahdo unta saada kuumuuden takia, kannattaa ottaa kylmä suihku tai kylpy juuri ennen nukkumaan menoa. Tämä laskee ruumiinlämpöäsi, joten pysyt viileänä pidempäänkin. Kylmä suihku voi myös parantaa unen laatuasi. Voit myös ottaa jääpussin tai kylmäkallen sänkyyn. Kiedo se pyyhkeen sisälle ja annan sen viilentää.

Kuva Josh Rakower.

Sammuta valot

Nyt keskellä kesää on niin valoisaa, ettei lamppuja oikeastaan tarvitse ollenkaan sisätiloissa. Sisävalot, jopa LEDit, tuottavat lämpöä. Kytke siis valosi pois päältä ja säästä sähkölaskuasi.

Laita ruokaa ulkona

Jos sinulla on piha tai parveke, suosi ruoanlaittoa ulkotiloissa. Uunin tai paistinpannun käyttö sisällä nostaa sisälämpötilaa huomattavasti. Ihanassa auringospaisteessa on mukava grillata, ja pidät samalla ruoankäryn pois keittiöstäsi. Jos kuitenkin valmistat kylmiä ruokia, on fiksua tehdä se sisällä. Vaikka se ei merkittävästi laskisi sisälämpötilaa, pysyvät ainakin ruoat viileinä.

Kuva Jo Jo.

Verhot kiinni

On hyvä tapa sulkea sälekaihtimet, etenkin jos sisälle paistaa se päivän porottavin aurinko. Tämä viilentää huomattavasti kotiasi. Ennen kuin lähdet kotoasi aamulla, sulje verhot, niin tulet illalla ihanaan viileyteen.

Napostele jäisiä ruokia

Kesän ihana viilennys on kylmä jäätelö tai juoma. Jos haluat kokeilla jotain uutta, laita pakastimeen pilkottuja hedelmiä ja marjoja. Esimerkiksi jäiset viinirypäleet, mangot ja ananaspalat ovat erittäin herkullisia. Saat samalla syötyä päivän tarvittavan hedelmämäärän.

Lähde kauppaan tai kirjastoon

Ellei näillä konsteilla kotisi vieläkään viilene, lähde kylmempiin sisätiloihin. Kaupoissa on usein korkea ilmastointi, joten siellä voit varmasti paremmin. Jos sinä kuitenkin pelkäät tekeväsi heräteostoksia, lähde esimerkiksi kirjastoon tai museoon. Saatat ehkä viimeinkin lukea sen uuden kirjan tai nähdä tuoreimman taidenäyttelyn.

Lähde.

Artikkelikuva Janko Ferlic

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia