Se olisi sitten juhannus! Mutta älä erehdy luulemaan, että se tarkoittaa leppoisaa rentoutumista valitsemassasi paikassa, kuten kotisohvalla. Ehei!

Juhannus pitää suorittaa oikeaoppisesti tai se menee HUKKAAN. Seuraavaan juhannukseen on aikaa ainakin vuosi, joten ei tosiaankaan kannata pilata tätä juhlapyhää!

Ensinnäkin muista, että sinne kotisohvalle et sitten jää. Myöskään kukaan perheestä ei jää sinne, vaikka kuinka haluaisi. Teidän on pakko lähteä maalle, tai vähintäänkin ulos. Säästä ja asuinpaikastanne viis. Vaikka tulisi rakeita, salamoita ja syöksyvirtaus, niin menette sinne mökille tai ainakin kaupunkikerrostalon takapihalle grillaamaan, onko selvä!

Parasta on yrittää päästä sellaiselle mökille, jossa on vähän tilaa ja vielä vähemmän sähköä ja juoksevaa vettä, ja joka nurkka täynnä ihmisiä joilla on sama sukunimi kuin sinulla. Mitään muuta yhteistä näiden ihmisten kanssa ei sitten tarvitsekaan olla.

Juhannuksen viettoon pitää lähteä ritualistisessa autojonossa, jossa voi sitten puolen kilometrin päästä kotoa jumittaa puoli kilometriä puolessa tunnissa etenevässä autossa. Käytä se aika esim. meditointiin, ja meditoinnilla tarkoitetaan tietysti vieressä istuvalle ihmiselle kettuilua (kannatti valita tää tie tosiaan joo!) ja takana istuville pienemmille ihmisille raivoamista.

Muistakaa käydä matkalla supermarketissa, josta ostatte ruokaa sellaisen määrän, jonka avulla selviäisitte tarvittaessa tulevaan jouluun saakka. Tärkeä yksityiskohta on tarvita jotain pientä, kuten hiivaa, ja unohtaa se joko kokonaan tai siihen asti, kun olette pääsemässä 300 metrisen kassajonon ensimmäisiksi. Tässä kohtaa kannattaa ottaa spurtti kohti neljän kilometrin päässä siintävää maitohyllyä, jossa EHKÄ on tuorehiivaa tai sitten ei, kuka muka tietää missä hiivaa pidetään!

Kun supermarketin, ruuhkan ja huoltoasemakompleksipysähdysten jälkeen saavutte perille, on aika purkaa ruokakassit ja huomata että siellä ei ole mitään sopivaa tädin eksentriseen makuun, vegaaniserkulle eikä ilmavaivoista kärsivälle veljelle. Myöskään sitä hiivaa ei ole, ilmeisesti se on tippunut kassista tienvarteen.

Mutta onneksi sentään on alkoholia! Paitsi että alkoholit pitää piilottaa, koska yksi ”ei kestä katsoa kännäämistä”, johon siis lukeutuu kaksi lasia viiniä, ja toinen taas juo kaikkien muidenkin juomat.

No sitten onkin aika rentoutua!!!

Rentoutumiseen kuuluu ainakin seuraavat suoritettavat toimet:

– Puiden pilkkominen saunaan

– Puiden oikeanlaisesta pilkkomisesta tappeleminen

– Saunan lämmittäminen

– Saunan oikeanlaisesta lämmittämisestä tappeleminen

– Saunominen

– Virkistäytyminen ”mukavan lämpimässä” eli noin 14 asteisessa järvessä

– Eteeristen valokuvien ottaminen siitä kun rentoutuu saunoen! Kuvissa näyttävä ainakin seuraavat asiat: järvi, juoma, pyyhkeenkulma, hikipisarat, höyryävä iho. Kuvaa niin kauan että kaikki oikeat elementit ovat mukana! Postaa Facebookiin ja muista tekstissä ilmaukset ”sielu lepää”, ”luonnonrauha”, ”Suomen kesä”, ”mökkilife”.

– Ruoan laittaminen (ruoan on sisällettävä perunaa, silliä, makkaraa)

– Ruoasta valittamisen kuunteleminen

– Päältä palaneen ja sisältä kylmän makkaran järsiminen

– Omasta ruokavaliosta riippuen joko sen kehuminen että vegaaninen makkara maistuu ihan lihamakkaralta tai sitten vegaanisten makkaroiden pilkkaaminen

– Jälkien siivoaminen marttyyrinä tai marttyyrin naputusta kuunnellen

– Lasten mankumisen sietäminen ja tekemisen keksiminen

– Lasten kolhujen paikkaaminen kun lapset keksivät itse, että katolta trampoliinille hyppiminen on hyvä leikki

– Kokon rakentaminen tai kokolle lähteminen. Plussaa liian vähistä vaatteista ja yllättävistä sääilmiöistä

– ”Spontaani” seksihetki luonnossa hyttysiä läiskien

– Nukkuminen sukulaisten kuorsausta ja hyttysten ininää kuunnellen, auringon paistaessa ohuiden verhojen läpi koko yön

– Anopin passiivisagressiiviseen astioiden paiskomiseen herääminen viimeistään puoli kahdeksalta aamulla

Kyllä sitten on mukava ja levännyt olo! Ihanaa kun on vapaata, Suomen kesä ja kaikki läheiset ympärillä! Tästäkin hetkestä aamukahvikupposen kanssa voi ladata kuvan someen – kuvissa on se hyvä puoli, että niissä ei kuulu lasten mankuminen, anopin kattiloiden paiskonta eikä oma puolisolle kitiseminen. Ai että kyllä nyt kelpaa!

Mukavaa juhannusta toivottelee Huonon Äidin toimitus – älä huku, muista ottaa villapaita mukaan ja hei RELAA!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Muista SUORITTAA juhannus oikein!!!!”

 • Kulissielämää sanoo:

  Jos on pakko jäädä kaupunkiin, voi kuvata kaksi skumppalasia. Tai skumppalasi, kynttilä ja kirja. Ei väliä mikä kirja. Sen voi nakata takaisin hyllyyn kuvauksen jälkeen.

  • Kulissielämää sanoo:

   Ai niin, unohdin mansikat! Varsin arkisesta marjasta tulee luksusherkkua kun sen kuvaa someen. Skumppalasi ja mansikoita, niin kaikki tietävät sinun olevan kultivoitunut elämästä nauttija.

 • hajuvarvas sanoo:

  mitä eteerisiä valokuvia…. pitää ottaa ne pakolliset varvas-pohje-maisema kuvat jotta ihmiset tosiaan näkee että nyt ollaan hienon äärellä. lisään vielä että muista ottaa ne kuvat aina samasta vinkkelistä niin voit kuvata kun varpaasi matkustavat maailman ympäri, siitä tulee upea kuvasarja.

 • Miee sanoo:

  Tästä kyllä nyt puuttui kaikki hyttysmyrkyt ja karkotteet, niistä väitteleminen, että mikä on paras ja mitä saa käyttää lasten läsnäollessa.

  Ja tästä puuttu ne kaikki juhannuskukat, jotka täytyy hankkia ennen juhlaa ja ne kukat, jotka luonnosta kerätään eri pöydille juhannuksen tunnelmaa tuomaan. Ja jotka sisältävät lukemattoman määrän pikku-ötököitä, jotka häiritsevät sisätiloissa istujia.

  Ja tästä puuttui juhannuskoivut oven viereen ja koivun oksat eri purkeissa ja allergisten kitinä ja luonnonsuojelijoiden kätinä, kun ei koivuja saa kaataa yhtä juhlaa varten.

  Ja myöskin tästä puuttui kaikki juhannustaiat, joita tottakai täytyy tehdä, ne 7 kukkaa tyynyn alle ja niin edelleen. Ja kesäolympialaisten järjestäminen, saappaan heitto, petanki, mölkky ja muut pihapelit ja kilpailut, jotka tietenkin juhannukseen kuuluu. Ja niitä pelatessa hyttysten läiskiminen, ampiasia pakoon juokseminen, punkkien kerääminen koirista ja ihmisistä…