Se on kohta juhannus. Pitää siis alkaa valmistautua! Yksi tärkeimmistä asioista on valita oikea asu. Mutta mitä ylle, kun juhannuksen sää tunnetusti on mitä on?

Otanta viime aikojen lööpeistä:

 

– Nyt kannattaa lähteä ulos. Juhannuksena viilenee selvästi. (YLE 15.6.18)

– Juhannuksena ei viluta: Lämpötila voi kohota jopa yli +30 asteen ympäri maata (IL 10.6.18)

– Juhannusviikolla säätyyppi voi muuttua kokonaan (Aamulehti 14.6.18)

– Meteorologilta rohkaiseva sääarvio: Juhannuksena on ”lounaisputki päällä” – mille päivälle osuu lämmin pullahdus? (IS 11.6.18)

– Sää lämpenemässä juhannukseksi – ennusteet voivat tosin vielä muuttua (HS 7.6.18)

Että sellaista. Epävarmaa on. Onko kylmä? Onko lämmin? Tuleeko vettä? Tuleeko räntää? Vasta äskettäin, vuonna 2014 oli todella kylmä juhannus, ja satoi jopa rakeita. Helsingin Kaisaniemessä oli juhannusyönä 6 astetta ja juhannuspäivänä noin 14 astetta. Kyllä, se oli juuri se juhannus jota edellisenä jouluna oli ollut lämpimämpää!

Ilmatieteenlaitos taas tietää kertoa seuraavaa:

Joko juhannusaattoon tai -pyhään sattuu tilastojen mukaan hellesäätä keskimäärin kerran neljässä, rannikoilla keskimäärin kerran viidessä ja Lapissa keskimäärin kerran 10 vuodessa.

Juhannuksena esiintyy melko usein voimakkaita kuurosateita. Suurimmat juhannuspäivään osuneet rankkasateet ovat kerryttäneet vettä 40 – 70 millimetriä. Tilastojen mukaan kuitenkin keskimäärin joka toinen tai joka kolmas juhannus on poutainen ja myös aurinkoinen.

Noh, tähän ollaan jo totuttu. Juhannuksen säätä ei voi ennustaa!! Mutta miten näin ennustamattomaan säähän pukeudutaan? Klassiset vaihtoehdot ovat tietysti pilkkihaalari ja/tai kesämekko, mutta trendien edelläkävijä ja tyyli-idolimme Kim Kardashian esittelee uuden ratkaisun, jonka olemme muokanneet Suomen sääoloihin ja erityisesti juhannusta ajatellen!

Kas tässä Kimin muoviasu:


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ja tadaa: Suomen oloihin tuunattu kuplamuovimekko!

Kuplamuovi on kätevä monestakin syystä:

– Se kestää vettä. Jossain vaiheessa kuitenkin sataa, ja silloin on todella kätevää että mekko on muovia!

– Se kestää vettä. Suomessahan juhannus on pakko viettää veden äärellä, kuten perustuslaissa sanotaan. Jos satut pyllähtämään jorpakkoon, mekollesi ei käy mitään! Kenties kuplamuovin kuplat jopa kelluttavat hieman! HUOM. Muista pelastusliivit äläkä lähde vesille humalassa!

– Se kestää viiniä. Ei haittaa yhtään vaikka kippaisit punkut kolttusi päälle! Pyyhkäisy riittää ja mekko on taas kuin uusi!

– Se on pehmustettu. Perinteisissä suomalaisissa juhannustunnelmissa saattaa hieman motoriikka kärsiä. Kuplamuovimekko pehmentää mahdollisia osumia!

– Se eristää. Juhannus on usein viileä, ja kuplamuovi tekee kylmältä suojelevan toppauksen. Muovi pitää myös tuulta! Kosteutta kestävä mekko ylläsi voit vaikka istua märässä heinikossa eikä haittaa yhtään!

– Se on hiostava. Tulee tarpeeseen Suomen suvessa – ja sulattaa selluliitit samalla, ainakin jos menet mekko päällä saunaan!

– Siinä on kuplia! Kenties lasissasikin on kuplia, ah miten tyylikkäästi ne sopivatkin yhteen!

– Siinä on kuplia! Jos tulee tylsää, voit poksautella niitä. Voit myös pyytää jotakin kiinnostavaa ihmistä poksauttelemaan, ties mitä siitä seuraa…

– Jos isket juhannustansseista tulevan puolison, voit käyttää mekkoa astioiden pakkaamiseen kun muutatte yhteen!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia