Onko suurempaa kliseetä, kuin mies, joka lähestyy naista kukkapuskan kanssa? Onko tämä monien mielestä romanttinen ele täysin turha, vai auttaako se oikeasti vikittelemään naisen? Tämä on tärkeää tietää, kun onhan se nyt turha ostella eukolle kaikenmaailman rehuja, jos siitä ei ole itselle mitään iloa.

Onneksi sekä tiede että maalaisjärki tietävät vastauksen.

Tieteen vastaus on jo vähän vanha, vuodelta 2011, mutta koska kukkien antaminen romanttisena eleenä on säilynyt jo hyvin pitkään, ei pari vuotta näissä tuloksissa tunnu missään. Tutkimus on tehty Ranskassa – missäpä muuallakaan! – ja sen mukaan kukkapuska oikeasti toimii naisen romanttisten tunteiden virittelyssä. Tutkimuksessa naiset laitettiin joko kukilla koristeltuun huoneeseen tai huoneeseen, jossa ei ollut kukkia maljakossa. Naiset katsoivat videota miehestä, ja saivat tämän jälkeen kertoa, kuinka seksikkäänä ja puoleensavetävänä miestä pitivät, ja haluaisivatko he lähteä treffeille kyseisen miehen kanssa.

Ne naiset, jotka olivat olleet huoneessa, jossa oli kukkia, pitivät miestä viehättävämpänä ja halusivat lähteä hänen kanssaan ulos todennäköisemmin kuin kukattoman huoneen naiset.

Kukkien toimivuutta testattiin vielä niin, että kokeeseen osallistuneiden naisten seuraan liittyi mies, jonka kanssa heidän tuli jutella näkemästään videosta. Miehen tehtävänä oli kysyä naista treffeille. Kukille altistuneista naisista 81 % vastasi miehen ehdotukseen myöntävästi, mutta kukattomassa huoneessa olleista naisista vain puolet. Kukille altistuminen siis lisäsi pokaustehoa merkittävästi.

Tutkijat selittävät kukkien vaikutusta sillä, että luonto muutenkin rentouttaa, ja sillä, että olemme tottuneet yhdistämään kukat romantiikkaan. Ilmeisesti kukkia ei tarvitse edes itse antaa naiselle, vaan pelkästään se, että nainen näkee kukkia, toimii.

Tieteen lisäksi kannattaa muistaa maalaisjärkinen vastaus: jos nainen pitää kukista, hän todennäköisesti ilahtuu niiden saamisesta. Ja ihmiseen, joka ilahduttaa, suhtautuu yleensä suopeasti. Mutta naisia vikittelevien kannattaa toki muistaa, että kaikki naiset eivät pidä kukista. Tällöin kannattaa ostaa lahjaksi jotain muuta, sillä tieteellisistä todisteista huolimatta kliseet eivät toimi kaikkiin eivätkä kaikki naiset ole romanttisen hömpötyksen perään.

Lähde.

P.S. Mitenkä helposti saa sinkkumunaa? Tässä raportti!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia