Matka Pariisiin, kuumailmapallolento, illallinen Michelin-ravintolassa, samppanjaa, ruusuja, timantteja – niistäkö on hyvä suhde tehty? Ei, ei!

Suhteen tilaa eivät mittaa suureelliset romanttiset elkeet, vaan ihan muut jutut, nyt se on ihan tutkittukin.

Essential Babyn toimittaja kirjoitti avioliiton känttypalatestistä. Jos teet leipiä itsellesi ja puolisollesi, ja leipää on vain vähän jäljellä, otatko itsellesi hyvät palat vai käntyt? Kummin päin tekisi puolisosi, tyytyisikö hän kantapaloihin vai tekisikö hän ne sinulle?

Usein ajatellaan että hienot lahjat ja illalliset, yllätykset ja matkat mittaavat sen, kuinka paljon toinen välittää. Tai toisaalta niin, että rakkauden määrä arvioitaisiin vasta tosi vaikeissa tilanteissa.

Suurin osa elämästä kuitenkin on arkea, ja arjen teot ovat se tosi mittari. Haluaako puolisosi antaa sinulle parasta joka päivä? Entä sinä hänelle?

Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että ihmiset ovat juuri sitä mieltä, että pienet teot ovat suhteessa ne kaikkein tärkeimmät. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka rakastetuiksi ihmiset kokisivat itsensä 60 eri tilanteessa, ja lopputulos oli se, että juuri pienet asiat merkitsivät eniten.

Hyvässä ja toimivassa suhteessa ollaan valmiita joustamaan ja luopumaan omasta edusta toisen parhaaksi, edes silloin tällöin. Puhelimella roikkumiseen on helppo jäädä jumiin, tai sitä haluaa lähteä ulos kavereiden kanssa – tai vaikka syödä itse ne parhaat palat leivästä, mutta joskus niistä jutuista pitää luopua. Varsinkin, jos näistä haluaa luopua auttaakseen tai ilahduttaakseen toista, silloin ollaan hyvällä tiellä.

Erityisen paljon pienet teot saattavat merkitä juuri äideille, jotka uhraavat omastaan päivittäin muiden hyvinvoinnin eteen. Se, että joku välittää siitä, kuinka me voimme ja jaksamme, tuntuu todella hyvältä.

Suhteita kuvataan usein vaikeina ja naisia mysteerisinä olentoina, joita on mahdoton miellyttää. Mutta useat naiset kaipaavat puolisoltaan vain tukea, huomiota ja rakkautta arkisten tekojen kautta. Eleitä, jotka osoittavat, että puolison mielestä me ansaitsemme enemmän kuin leivänkäntyt.

Tietenkin kätevintä on ottaa puolisoksi ihminen, joka tykkää kantapaloista. Silloin voi sekä ilahduttaa siippaa että saada itse parhaat palat!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia