Kevätjuhla koittaa, oletko valmis? Muista pukeutua oikein jotta et pilaa mainettasi, nolaa lapsiasi ja anna ihan ihmeellistä kuvaa koko perheestänne!!

Nykyajan muoti on sallivaa, eivätkä naistenlehdetkään enää hirveästi julkaise pukeutumissääntöjä. Se on tietysti hyvä juttu. Mutta kevätjuhlan kanssa pitää käyttää kuitenkin hieman harkintaa. Ihan mikä tahansa asu ei käy, vaikka kaupungille voikin nykyisin lähteä flaneeraamaan oikeastaan missä tahansa vermeissä. Huonon Äidin testiryhmä kävi läpi viime aikojen muotia ja totesi, että muutama kevätjuhlaan sopimaton asu sieltä löytyi.

Nämä asut eivät käy:

Uimapuku

Jep, nyt on kuuma. Juhlasalissa varsinkin on kuuma. Ehkä olette menossa rannalle tai lähdössä mökille heti juhlien jälkeen. AIVAN SAMA. Uikkarit eivät käy.

Kietaisuhame

Kietaisuhame on petollisempi vaatekappale kuin omaa etuaan ajava, narsistinen sarjapettäjä-eksä. Kun lähdet kotoa se on oikein nätti ja elegantti. Kun laskeudut portaita, huomaat miten mukavasti jaloillasi on tilaa liikkua. Kun astut ulos, hametta ei näy enää missään. Vyötärölläsi on kaistale, ja loput koltusta lepattavat tuulessa ja paljastavat ihan kaiken. Jos pääset koululle asti ilman tätä överiä marilyn-ilmiötä, viimeistään siellä kangassuirut pettävät sinut ja istut salissa tai luokassa pakarat taikka pikkuhousut vilkkuen.

Usko meitä nyt. Voit laittaa sen kietaisuhameen sitten vaikka etelänmatkalle, jossa on ihan ok kulkea eteerisenä rannalla pikkuhousut vilkkuen, koska etelässä on eri säännöt. Jos kuitenkin päätät uhmata kohtaloasi, niin ota nyt edes hakaneula mukaan. Ja laita nätit pikkarit!!

Pelkät sukkahousut ja paita

Kiiressä saattaa käydä kaikenlaista, mutta yritä muistaa pukea myös se hame! Voit esim. ripustaa sen edellisenä iltana ulko-oven ovenkahvaan että ei kolttu unohdu!

(Sukkahousuasuinspiraatiota täältä niihin tilaisuuksiin, joihin se sopii paremmin…)

Upea designer-luomus

Haluat näyttää kaikille, että olet luokan kaikkein muotitietoisin mutsi? Totta kai haluat! Käytä silti harkintaa sen suhteen, että kannattaako koulun jumppasaliin ilmestyä esimerkiksi valtavassa tyllihörselössä.

(Jos haluat elää elämääsi kuin Kim Kardashian, se on ok – mutta ei kevätjuhlissa! Tässä jutussa on ohjeet siihen kuinka olet oman elämäsi Kim!)

Yöpaita

Aamulla tulee kiire, sehän on selvä. Mutta vaihda se yöpaita johonkin toiseen mekkoon ainakin jos se

– haisee kovin voimakkaasti hielle

– on kahvitahrainen

– on aamupalatahrainen

– on tavallisen t-paidan pituinen tai lyhyempi.

Toisaalta monet kesämekot näyttävät ihan yöpaidoilta ja julkkisetkin kulkevat ympäriinsä kaikenlaisissa pyjama-asuissa, että jos yöppärisi on puhdas ja sinulla on pokkaa, niin kukaan ei tajua mitään.

Samat vaatteet kuin lapsella

Napapaitasi on kenties päheä ja napalävistyksesi kulahti raskausaikana ihan tosi vähän. Saatat olla tosi nuorekas ja rento mutsi, ja ehkä lainailette toisiltanne vaatteita lapsesi kanssa. Käytä napapaitaa jos kerran haluat, mutta älä laita sitä kevätjuhliin.

Pyllyvakosortsit

Nämä pyllyvakosortsit ovat kieltämättä upeat, trendikkäät, seksikkäät ja kauniit, mutta älä mene niissä kevätjuhlaan. Älä.

Jos innostuit näistä sortseista, täältä löydät lisää upeita kuvia ja ohjeet siihen, kuinka askartelet sortsit itse!! Tee ihanan sexyt sortsit myös elämäsi miehelle, pyllyvakosortsien miesversion löydät täältä!

Teinin vanhempi muista myös nämä käyttäytymissäännöt:

– Älä itke

– Älä laula

– Älä huutele

– Älä puhu luokassa

– Älä puhu opettajalle

– Älä puhu lasten kavereille

– Älä ole nolo

– ÄLÄ

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Äiti älä pukeudu näin kevätjuhlaan!!”

 • Päksy sanoo:

  Ihanat neuvot ja kuvat🤗🤣🤣pitää noudattaa👍👍

 • Annie sanoo:

  Ja: Älä kuvaa!

  Joka juhlan jälkeen kuultua: ”Taas otit monta kuvaa!”

 • Mardu sanoo:

  Nauroin. Juuh, onneksi meni kutakuinkin hienosti. En onneks kuullut, että olisin nolo. Mutta näin varmasti 12-v kohta 13 ajatteli. Kevätjuhla vaatteita ostaessa olin nolo. Huoh.

 • PMV sanoo:

  Aivan mieletön juttu taas. Huono äiti ei petä. You made me day 😆

 • Annimanninen sanoo:

  Tekisi mieli lukea tämä meidän teineille huomenna aamulla ennen kevätjuhliin lähtöä, mutta saisin varmaan porttikiellon varmuuden vuoksi, joten hihittelen itsekseni 😂

 • myös huono äiti sanoo:

  Voi apua! 😅 Tää niiin pelasti mun päivän!