Lumi sulaa lopultakin, ja jalkaansa voi kohta vetäistä muuta kuin talvisaappaat. On sitä odotettukin! Mutta kukaan ei ole malttamattomana odotellut sitä, että uudet kevätkengät hankaavat ja saavat aikaan rakkoja.

Koska totuushan on se, että naisten kengät ovat lähes aina kirottu kidutusväline. Lähinnä lenkkarit ja tennarit ovat mukavat, ja melkein kaikki nätit ihanuudet kiduttavat jalkoja jollain tavalla. Tiedät kyllä sen tunteen, kun lähdet iloisesti rallatellen liikkeelle, ja muutaman minuutin päästä tunnet kuinka nahka alkaa kuoriutua nilkasta tai pikkuvarpaan syrjästä. Siinä nousee tuskanhiki otsalle kun vesikello nousee jalkaan, ja varsinkin kun se puhkeaa. Sekä sen, kun joudut juhlissa pitämään naamalla irvistykseltä näyttävää pakkohymyä, kun jaloissa tuntuu tykyttävää kipua ja kuin sähköiskuja. Illan kaunottaren sijaan sitä näyttää Notre Damen kellonsoittajalta, kun hiipii pitkin seinänvieriä jostain tukea pidellen, jotta tuska helpottaisi edes hetkeksi.

Ai miksi sellaisia kenkiä sitten pitää ostaa? No siksi. Mukavat kengät eivät ole niin nättejä, ja kaupassa parin metrin tassuttelu edestakaisin ei kerro totuutta siitä, millaisilta kidutusvälineiltä popot alkavat tuntua siinä kohdassa kun niillä on seissyt varttia pidempään. Reaalimaailmassa ei myöskään voi ajaa joka paikkaan taksilla ja pääse aina puolen minuutin jälkeen lepuuttamaan jalkojaan.

Mutta voiko tätä tuskaa välttää? Siis jotenkin muuten kuin käyttämällä pelkkiä lenkkareita? Kyllä, väittää julkimoiden pediatri Suzanne Levine. Hänen siis pitäisi tietää, mitenkä starat pärjäävät stiletoilla, joten kenties näistä vinkeistä on meille taviksillekin apua:

Osta mukavat kengät

Levine sanoo, että kenkiä ei tarvitse ”ajaa sisään”, vaan niiden pitää tuntua mukavalta jo kaupassa. Eli pää pitää kylmänä, eikä ostaa niitä maailman ihanimpia kenkiä, jos ne eivät sovi jalkaan! Joo, se on vaikeaa, mutta käytätkö ihan oikeasti kenkiä, jotka tuntuvat keskiaikaisilta kidutusvälineiltä? Kaappiin sellaiset aika äkkiä jäävät.

Älä osta kenkiä aamulla

Jalka turpoaa päivän mittaan, ja aamulla ostetut kengät puristavat kun käytät niitä illalla. Lisäniksinä Levine ehdottaa, että menet ostoksille vasta iltasella, ja silloin kun olet juonut vähän alkoholia ja syönyt suolaista ruokaa. Mutta älä liioittele sen viinin nauttimisen kanssa, tai siinä käy vielä niin, että lähdet kaupasta joidenkin tekokarvakoristeisten platform-sandaalien kanssa…


Ylin kuva Gui Avelar.

Rasvaa niitä jalkoja!

Kosteutettu iho kestää paremmin kenkien aiheuttamaa hankausta. Rasvaa jalat joka ilta. Mikä tahansa omalle ihollesi sopiva kosteusvoide käy. Käytä rasvaisempaa, jos ohut kosteusvoide ei tunnu riittävän.

Kun muu ei auta…

Joitain kenkiä ei raaski heittää kierrätykseen, vaikka ne hankaisivat. Puristavia kenkiä voi venyttää suutarilla tai kokeilla vanhaa niksiä: jalkaan märät villasukat, kengät päälle ja tassuttelemaan ympäriinsä. Jos kaivataan kovia konsteja, voi tämä viritys jaloissaan mennä vielä saunaan.

Jos tiedät tai epäilet, että kengät alkavat hangata, voit yrittää ehkäistä tilannetta rakonestopuikoilla tai -suihkeilla, joita saa kaupoista ja apteekeista. Mikäli et ehdi hankkia sellaista, samanlaisen liukkaan pinnan ihoon saa myös silikonipitoisella meikin pohjustusvoiteella tai stick-deodorantilla. Netistä voi hankkia jopa korkokenkien käyttämisen avuksi tarkoitettua puuduttavaa suihketta – tosin voi ehkä miettiä, että onko mitään järkeä tunkea jalkojaan johonkin, minkä käyttämiseksi tarvitsee puudutusaineitta. Ei niille Tuhkimon sisarpuolillekaan ollut uhrauksista mitään hyötyä!!

Pidä myös laukussa mukana rakkolaastareita. Ne helpottavat samantien, eikä mene päivä tai ilta pilalle.

Lähde.

P.S. Kehoa muokkaavilla tuotteilla saa hetkessä aivan uudenlaisen kropan!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Onko sulla jalassa korkkarit vai keskiaikaiset kidutusvälineet?”

  • Mummu sanoo:

    Mä käytän crockseja,maailman parhaat kengät.Nuorena tuli ostettua kaikenmaailman kidutuskenkiä joten ei ikinä enää.