Lidlin voimakkasti rummuttama Esmara by Heidi Klum -mallisto tulee tänään kauppoihin. Heidi & the City -malliston luvataan huokuvan Manhattanin glamouria ja urbaanin viidakon sykettä… Miten käy, kun tavallinen suominainen kaivaa vaatteet pakasteiden ja säilykehyllyjen välistä ja pistää ne tosi testiin?

Huonon Äidin testaaja kävi etukäteen hiplaamassa koko malliston, ja nappasi testikäyttöön pari vaatekappaletta. Mallistossa on arkivaatteita farkuista neulepaitoihin ja juhlavampia vaatteita pitsimekosta paljettibomberiin. Lisäksi valikoimaan kuuluu asusteita, kuten nahkaisia käsilaukkuja ja nilkkureita, sekä huiveja. Hinnat vaihtelevat alle kahdesta kympistä seitsemänkymmenen euron nahkatakkiin. Kokoja on mallista riippuen välillä 34-46.

Mutta sehän tässä kiinnostaa, että voiko vaatteita oikeasti käyttää? Halvasta hinnasta ei ole iloa, jos asu on parin käyttökerran jälkeen entinen!

Testattavaksi valikoitui viskoosi-polyakryyli poncho, 19.99 €, polyesterimekko, 17.99 € ja puuvillaneule 14.99 €. Testaaja on Lidlin vaatteiden käyttäjä, ja aikaisempi kokemus on se, että joukossa on sekä loistavia perusvaatteita, jotka kestävät käyttöä, että jo yhden käyttökerran jälkeen nuhjaantuvia yksilöitä. Joitain vaatteita ei käteen tuntuvan surkean laadun takia viitsi edes ostaa. Mutta miten kävi Esmara by Heidi Klum -malliston kanssa?

Kokonaisvaikutelma mallistosta on kaksijakoinen. Monet vaatteista näyttävät kivoilta, mutta osa näyttää halvalta ja siltä, että ne eivät kestä käyttöä. Esimerkiksi polyesteriset siistit housut vaikuttavat monikäyttöisiltä ja klassisilta, mutta läheltä katsottuna ne ovat harmillisen halvan oloista materiaalia. Tosin jos on tarvetta skarpimpiin housuihin vain pari kertaa vuodessa, nämä varmasti ajavat asiansa.

Entäs käyttöön valikoidut vaatteet?

Poncho, 19.99 €

Poncho ei ensituntumalta vakuuta. Se on pehmeä ja höttöinen, ja viskoosi-polyakryylisekoitus epäilyttää. Mutta päällä se on miellyttävä, kevyt, pehmeä ja lämmin. Ponchoa testaaja ei pessyt, mutta vaikuttaa siltä, että kovin paljoa käyttöä se tuskin kestää nuhjaantumatta. Esimerkiksi villainen poncho olisi kyllä kestävämpi ja ekologisempi valinta! Poncho on positiivinen yllätys kuitenkin, ja kätevä matkustaessa tai vilukissoille toimistoon. Selkeästi kyseessä on enemmän sisä- kuin ulkokäyttöön sopiva asuste, ilman takkia tämän kanssa ei Suomen syksyssä pärjää!

Tuomio: Kiva ja miellyttävä, mutta tuskin pitkäikäinen.

Puuvillaneuleessa yllätti jo se, että kyseessä on tosiaan 100% puuvilla. Malli on kuvassa ja henkarissa tylsä, mutta päällä kivempi. Neuletta testaaja käytti muutaman päivän putkeen ja pesi sen pari kertaa.

Puuvillaneule, 14.99, koko M 40/42.

Ennen pesua neule oli hyvin miellyttävä ja pehmeä. Pesussa se koppuroitui hieman, kuten puuvillalla on tapana. Neule kuivatettiin ensin tasolla ja sitten henkarissa hiukan kosteana. Henkarikuivatus venytti sitä voimakkaasti, kymmenisen senttiä pituuteen. Materiaali ei tunnu nyppyyntyvän tai nuhjaantuvan kovin helposti, mutta venyy kyllä sekä käytössä että pesussa. Rennossa neuleessa se ei välttämättä haittaa, mutta napakkana tämä ei pysy.

Tuomio: Vaikuttaa muutoin kestävän pesua ja pitoa, mutta menettää muotoaan selvästi.

Kolmas testikappale oli väljälinjainen mekko. Kangas on mattapintaista ja laadukkaamman oloista kuin malliston housuissa. Mekko on monikäyttöinen ja sopii sekä juhlavampaan että arkisempaan käyttöön. Laadullisesti tässä polyesterimekossa ei tunnu olevan eroa noin 50-70 € hintaluokan tekokuitumekkoihin, tämä yllätti!! Ompeleet ovat viimeistellyt ja kangas paksua. Tällä testauksella mekko pysyi käytössä ja pesussa siistinä ja muodossaan.

Mekko, 17.99 €, koko 40.

Miinuksiakin löytyy. Kauluksen käänteet lörpähtivät pesujen myötä, mutta pysyivät kuitenkin näkymättömissä sisäpuolella. Mekon leikkaus on väljä, mutta jos käsivarsista löytyy lihasta tai allia, se ottaa helposti kiinni – koon 38 testaajalla oli koon 40 mekko ja käsiä oli vaikea nostaa! Harmillisinta on mekon sähköisyys ja se, että se että materiaali kerää nukkaa jos päälle laittaa neulepaidan.

Tuomio: Jos keinokuituvaatteet eivät ahdista ja malli istuu, tämä on hintansa väärti valinta vaikka teatterireissuille.

Kokonaisarvio testin jälkeen on sama kuin mallistosta alunperinkin: taso vaihtelee. Parhaimmat tuotteet ovat kestävän oloisia, nättejä ja miellyttäviä. Käyttötarkoitus ja omat mieltymykset vaikuttavat eniten siihen, kannattaako tämän malliston perässä ryysiä kauppoihin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia