Väittävät, että ne ovat muotia. Navan ja pakarat peittävät maxipöksyt, tuttavallisesti mummokalsareina tunnetut iiiisot alushousut. No joku Rihanna tai Beyonce lähtee ihmisten ilmoille pelkissä isoissa pikkuhousuissa, mutta me kainommin kokeilimme, mitä tapahtuu kun nainen vetää seksintappajapöksyt jalkaan ennen ns. päiväkahvitapaamista.

Jos olemme jotain naistenlehdistä, elokuvista ja pornosta oppineet, se on se tieto, että naisella pitää olla seksikkäät alusvaatteet. Ja seksikkäät alusvaatteet ovat pienet, läpikuultavat ja mielellään mustat tai punaiset. Eivät yli navan nousevat beiget pöksyt, jollaiset vähän häpeillen heitin Prismassa kassahihnalle. Jotta nolostus olisi täydellinen, viskasin perään vielä lahkeelliset vaaleanpunaiset alkkarit, jotka kuulemma ovat suomalaismummojen salaisuus. Näitä pökiä ei tehdä eikä myydä missään muualla!

Ajatus maksipöksyistä sekä nauratti että hieman nolotti. Kiskoin ne jalkaan ennen seksuaalisesti värittyneitä treffejä, ja laitoin päälle pelkän aamutakin. Pöksy-yllätys paljastuisi siis miehelle pian!

Ja niin paljastuikin, jo eteisessä. Kun tunsin miehen käden liikkuvan pitkin selkääni ja pakaraani peittävää noin puolimetristä kangaskaitaletta, ei pokka pitänyt enää. Mutta mies ei huomannut mitään outoa! Kun kikattelustani ei tullut loppua, hän vaati selitystä. Selvensin riisumalla aamutakin. No-lot-ti, mutta miehen ilmekään ei värähtänyt hänen nähdessään valtavat alushousuni (en tiedä värähtikö mikään muukaan). Kun mies lopulta tajusi, mikä minua nauratti, oli vastaus hyvin yllättävä:

NUOHAN OVAT MUODIKKAAT.

Siis mitä?! Kuulemma pöksyissä ei ollut mitään outoa, eikä hän olisi kommentoinut niitä ilman naurukohtaustani. Ja tosiaan: ”siis tuollaiset korkeat pikkuhousut, nehän ovat muotia nyt”, oli mies selvillä.

Etukäteen olin pelännyt, että näihin pöksyihin tämä suhde kaatuu – ihan alkuvaiheessa kun ollaan. Maxialkkarit tulevat kuvaan vasta myöhemmin, ja näin maksimaaliset eivät mieluummin ikinä, jos saan itse päättää (Huonossa Äidissä ei saa).

Mutta koska mies otti pöksyt niin hyvin (vaikkakin nopeasti pois yltäni), oli aika korottaa panoksia. Suomalaismummon perinteiset lahjekalsarit, joita kavahtaa koko muu maailma! Kiskaisin päälleni vaaleanpunaiset, lahkeensuusta pitsikoristeiset, lähes tisseihin yltävät kalsarit. Mites nyt suu pannaan, ja pannaanko täällä tuota noin mitään enää?!

Nyt ei herraa enää naurattanut. ”Nooh ihan…ihan…ookoot”, kuului väistelevää mutinaa. ”Mutta nuohan näyttää sortseilta, ei sitä tajuaisi että ovat alushousut. Vai onko tämä joku fetissijuttu?!”

Se riitti, ei kummoisempaa järkytystä edes näistä pöksyistä. Ehkä syynä on se, että suomalaismiehen geeneihin on jalostunut kyky peljotta kohdata mitä suurimmatkin perinnekalsarit, ja hankkiutua niistä eroon. Niin kävi nytkin, ja aika kauas olan yli mies pöksyt heitti.

Itse kiskoin lahjepöksyt takaisin jalkaan heti kun jäin yksin. Kyllä mummot tietävät: käsittämättömän mukavathan ne ovat!

Terveisin Huonon Äidin nimettömänä pysyvä testaaja PS. Mitäs sitten, kun koko ajan toinen torjuu? Siitä täällä. 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Testasimme saako mummokalsareilla – K18!!!”

 • Pekka Haavisto sanoo:

  ite sain ihan kohtuullisesti

 • Setämies sanoo:

  Jos tavoitteena on seksi, niin nainen saa, kunhan on hygienia kunnossa. Jos tavoitteena on parisuhde, niin pään tulee olla kunnossa tai ainakin sillä tasolla, että kemiat toimivat ja alushousuilla ei ole väliä.

  Miksi alusvaatteet voisi jarruttaa panemista? Tietysti, jos ovat likaiset jarrujäljellä tai keltaisella läikällä. Kokeilkaahan sitä….

  Kun nainen pukee mielestään epäseksikkäät alusvaatteet, hän myös psykologisesti itselleen päättää että eipä nyt paneta… Pitkässä parisuhteessa olevana havaitsin, että rouva jatkuvasti hokee että alusvaatteet on niin epäseksikkäät, että eihän niistä voi viisari värähtää. Kotona on seksiä noin joka toinen kuukausi, jos silloinkaan. Mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta, että toimistossa eräs työkaveri (vähän omaa rouvaa vanhempi) käyttää vielä hieman mummomaisempia kalsareita ja niitä on useita eri värejä ja materiaaleja ja tippuvat muuten aika helposti…. Terveiset kotiin.

 • sulamith sanoo:

  Harva mies on niin reppana, että jättää seksitouhut naisen ALUSHOUSUJEN takia. Yleensä kun ollaan siihen pisteeseen riisuuduttu, on miespuolinen aktin osanottaja hyvinkin innoissaan ja mielissään. Ei se pöksy, vaan mitä sen alla on. 😉

 • Ellun kana sanoo:

  Katsokaa hyvät naiset vanhoja elokuvia. Niissä miehet tulee hulluiksi jo pelkistä sääristä ja reisistä. Kiireeltään eivät ehdi riisua ei naista eikä itseään. Vähän vain sepalusta avaavat. Pitkään naimisissa olleetkaan eivät nähneet toisiaan alasti. Siinä oli vaihtelun mahdollisuuksia paljon. Nyt kaikki on liian paljasta ja nopeaa. Ja valmista. Jännitysmomenttia puuttuu. Kyllästytään koko ihmiseen ja pannaan vaihtoon.

 • Kaisa sanoo:

  Eiks Kim Kardashian käytä korkeita ja puntillisia?