Väittävät, että ne ovat muotia. Navan ja pakarat peittävät maxipöksyt, tuttavallisesti mummokalsareina tunnetut iiiisot alushousut. No joku Rihanna tai Beyonce lähtee ihmisten ilmoille pelkissä isoissa pikkuhousuissa, mutta me kainommin kokeilimme, mitä tapahtuu kun nainen vetää seksintappajapöksyt jalkaan ennen ns. päiväkahvitapaamista.

Jos olemme jotain naistenlehdistä, elokuvista ja pornosta oppineet, se on se tieto, että naisella pitää olla seksikkäät alusvaatteet. Ja seksikkäät alusvaatteet ovat pienet, läpikuultavat ja mielellään mustat tai punaiset. Eivät yli navan nousevat beiget pöksyt, jollaiset vähän häpeillen heitin Prismassa kassahihnalle. Jotta nolostus olisi täydellinen, viskasin perään vielä lahkeelliset vaaleanpunaiset alkkarit, jotka kuulemma ovat suomalaismummojen salaisuus. Näitä pökiä ei tehdä eikä myydä missään muualla!

Ajatus maksipöksyistä sekä nauratti että hieman nolotti. Kiskoin ne jalkaan ennen seksuaalisesti värittyneitä treffejä, ja laitoin päälle pelkän aamutakin. Pöksy-yllätys paljastuisi siis miehelle pian!

Ja niin paljastuikin, jo eteisessä. Kun tunsin miehen käden liikkuvan pitkin selkääni ja pakaraani peittävää noin puolimetristä kangaskaitaletta, ei pokka pitänyt enää. Mutta mies ei huomannut mitään outoa! Kun kikattelustani ei tullut loppua, hän vaati selitystä. Selvensin riisumalla aamutakin. No-lot-ti, mutta miehen ilmekään ei värähtänyt hänen nähdessään valtavat alushousuni (en tiedä värähtikö mikään muukaan). Kun mies lopulta tajusi, mikä minua nauratti, oli vastaus hyvin yllättävä:

NUOHAN OVAT MUODIKKAAT.

Siis mitä?! Kuulemma pöksyissä ei ollut mitään outoa, eikä hän olisi kommentoinut niitä ilman naurukohtaustani. Ja tosiaan: ”siis tuollaiset korkeat pikkuhousut, nehän ovat muotia nyt”, oli mies selvillä.

Etukäteen olin pelännyt, että näihin pöksyihin tämä suhde kaatuu – ihan alkuvaiheessa kun ollaan. Maxialkkarit tulevat kuvaan vasta myöhemmin, ja näin maksimaaliset eivät mieluummin ikinä, jos saan itse päättää (Huonossa Äidissä ei saa).

Mutta koska mies otti pöksyt niin hyvin (vaikkakin nopeasti pois yltäni), oli aika korottaa panoksia. Suomalaismummon perinteiset lahjekalsarit, joita kavahtaa koko muu maailma! Kiskaisin päälleni vaaleanpunaiset, lahkeensuusta pitsikoristeiset, lähes tisseihin yltävät kalsarit. Mites nyt suu pannaan, ja pannaanko täällä tuota noin mitään enää?!

Nyt ei herraa enää naurattanut. ”Nooh ihan…ihan…ookoot”, kuului väistelevää mutinaa. ”Mutta nuohan näyttää sortseilta, ei sitä tajuaisi että ovat alushousut. Vai onko tämä joku fetissijuttu?!”

Se riitti, ei kummoisempaa järkytystä edes näistä pöksyistä. Ehkä syynä on se, että suomalaismiehen geeneihin on jalostunut kyky peljotta kohdata mitä suurimmatkin perinnekalsarit, ja hankkiutua niistä eroon. Niin kävi nytkin, ja aika kauas olan yli mies pöksyt heitti.

Itse kiskoin lahjepöksyt takaisin jalkaan heti kun jäin yksin. Kyllä mummot tietävät: käsittämättömän mukavathan ne ovat!

Terveisin Huonon Äidin nimettömänä pysyvä testaaja PS. Mitäs sitten, kun koko ajan toinen torjuu? Siitä täällä. 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi vastaus artikkeliin “Testasimme saako mummokalsareilla – K18!!!”