Käytätkö sinäkin alusvaatteitasi väärin? Lue kuusi alkkarivirhettä, jotka kaikki naiset tekevät (ja se, miksi stringit pitäisi jättää kaupan hyllyille).

OK, kaikki me tiedämme, ettei samoja alushousuja pitäisi käyttää kahtena päivänä peräkkäin (paitsi hei jos ne kääntää??!). Mutta muitakin pikkarimokia on havaittavissa. Alapää- ja näemmä myös alushousuasiantuntija Octavia Cannon (OBGYN, Obstretics and Gynecology) valistaa meitä kuudesta yleisimmästä alkkarivirheestä. Ne saattavat naurattaa, mutta voivat johtaa esimerkiksi hiivatulehduksiin, ihottumiin ja bakteeritulehduksiin. Sitten ei naurata, vaan raapututtaa.

Huono_aiti_alkkarimokat-2

1. Älä käytä stringejä

Niin sexyltä kuin sitä kuvitteleekin näyttävänsä pelkkä naru kankkujen välissä, stringien käytöllä voi olla ikäviä seurauksia. E. Coli -bakteeri voi tarttua perspuolelta vaginaan ees taas hinautuvan stringinrievun mukana. Jos et voi luopua stringeistä kokonaan, käytä edes välillä kunnon alkkareita ja ota stringit ainakin yöksi pois.

2. Valitse puuvillaa, vältä silkkiä ja pitsejä

Söpöstelyalusvaatteet ovat usein silkkiä (no ok, satiinia tai jotain jäljitelmää) ja romanttista pitsiä. Ja söpöstelytarkoituksiin niitä pitäisi vain käyttääkin. Nimittäin tulehduksien välttämiseksi herkät paikkansa tulisi verhota hengittävämmillä materiaaleilla, esimerkiksi puuvillalla. Jos suosit luksusriepuja, varmista, että edes haaraosa on puuvillainen.

3. Vaihda alusvaatteet treenin jälkeen

Jos satut kuulumaan siihen ihmisryhmään, joka ei ihan aina jaksa suihkutella urheilun jälkeen, pesaise edes alapää. Ja sitten vaihda puhtaat alushousut. Nehän kulkevat mukana vaikka taskussa (ja varsinkin tipahtavat sieltä sopivasti esim. bussissa). Hiiva ja bakteerit kun muhivat mukavasti lämpimässä, kosteassa, pimeässä paikassa. Eli niissä hikialkkareissa. Yök.

4. Vaihda pyykinpesuaine tuoksuttomaan

Kukkaisniitty ihoa vasten tuntuu kivan naiselliselta ajatukselta, mutta hajusteet voivat aiheuttaa ikävänsorttista tunnelmaa jalkovälissä. Pyykinpesuaineiden hajusteet saattavat ärsyttää vaginan herkkää ihoa ja limakalvoja – vaihda siis tuoksuttomaan versioon ja suihki parfyymit muihin paikkoihin.

5. Osta sopivia alushousuja!

Tämä voi kuulostaa ilmiselvältä, mutta tunnusta vaan: etteikö alkkarikorin pohjalta sujahtaisi aina huonona pyykkitilannepäivänä jalkaan jotkut 17 vuotta sitten sopivat Ressu-hipsterit? Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos alushousut jättävät iholle jälkiä, ne ovat liian pienet, ja saattavat aiheuttaa tulehduksia ja ihottumaa. Panosta siis sopiviin alushousuihin. Liha ei tursuile kuminauhan ympärillä ja alakertakin kiittää.

6. Älä kierrätä likaisia alkkareita

Niin, joskus saattaa tuntua hyvältä idealta napata alushousut pyykkikopasta. Asiantuntija Cannonin mukaan tämä kuitenkin on huono veto. Likaiset pikkarit ovat täydellinen bakteerien kasvualusta ja lisäävät näin tulehdusriskiä. Kyllä, vaikka kääntäisit ne ylösalaisin.

Bonusvinkki: Miksi alushousuja ei tulisi koskaan käyttää nukkuessa!!!!!!!!!!!!

Gynekologi Alyssa Dweck vaikuttaa New Yorkin alueella ja valistaa täydellisiä newyorkilaisäitejä – ja samalla myös meitä epätäydellisiä suomalaisäitejä – alushousut jalassa nukkumisen vaaroista.

Nimittäin jos jalkoväli on 24/7 häveliäästi peiteltynä, voi sinne muodostua (vääränlaista) kosteutta, joka on turhan hyvä kasvualusta bakteereille ja hiivalle. Näistä sitten on seurauksina hankaumia, ihoärsytystä ja tulehduksia. Kuumia aaltoja, vaihdevuodet? Ole erityisen tarkkana, sillä yöhikoilu lisää riskiä.

Jos ilman alushousuja nukkuminen tuntuu turhan rohkealta, suosi väljiä, puuvillaisia versioita. Mummoalkkarit, miehen anopilta saamat Karvis-bokserit, mitkä tahansa seksintappajat – aikanne on koittanut!

Siis ihanaa, lääkärin määräyksellä mummikset jalkaan ja menoksi!

Lähde ja inspiraatio Daily Mail.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia