Et kai ole jäämässä kaupunkiin juhannukseksi? Ai, ai, ai. Surkeaa touhua.

Suomalaisen on mentävä mökille juhannuksena. Jos mökkiä ei ole, sellainen pitää hankkia. Vaikka sitten kepulikonstein.

Kaupunkiin ei sovi jäädä, sillä kaupunkijuhannus on juhannuksien irvikuva. Vain luuserit jäävät kaupunkiin ja pahimmassa tapauksessa yrittävät simuloida mökkielämää jossain rivitalon takapihalla!! Oikea mökki sen olla pitää! Siellä voi oikeasti NAUTTIA juhannuksesta kuten suomalaisen kuuluu!

Ihanaan mökkielämään kuuluvat seuraavat asiat:

Luonto

Mökillähän on parasta luonto. Me suomalaiset rakastamme luontoa! Ja luonto rakastaa meitä takaisin: huussissa pyörivät kärpäset ympärillä, kuistilla istuessa hyttyset syövät elävältä, uimaan mennessä paarmat purevat paloja irti, kivillä kiemurtelee kyy, nurkissa rapistelee hiiri, linnut kakkivat laiturille, ampiaiset ovat tehneet pesän räystään alle….ai että on se luonto vaan ihana juttu!

Raekuuro virkistää IHANASTI!

Sauna

Mitä olisi mökkeily ilman saunaa! Saunaan mennään, oli tarvetta tai ei! Sähkösaunat ja vastaavat ovat pelkkää pelleilyä, puusauna sen olla pitää. Jo sen lämmittäminen on niin ihanan rentouttavaa kun ensin hakataan halkoja ja jos ei lyödä itseä kirveellä niin saadaan tikku sormeen ja sitten puut eivät millään syty ja oliko se peltikin sitten kiinni, no tästä tuli savusauna hehheh. Peseytyminen vasta ihanaa onkin, kun saa huljuttaa itseään puhtaaksi jääkylmällä vedellä jossa on mukana neulasia ja hukkunut hämähäkki.

Ruoka

Mmmm mökillä pääsee nauttimaan ihanista herkuista…kuten päältä palaneista mutta sisältä kylmistä makkaroista, päältä palaneista mutta sisältä raaoista tikkupullista, päältä palaneista mutta sisältä kylmistä grillikasviksista, päältä palaneista mutta sisältä raaoista pihveistä, liian kovista tai mössöksi keittyneistä uusista perunoista ja mustikkapiirakasta johon on itse kerätty kaikki viisitoista mustikkaa!!

Puuhailu

Mökillä ei tule aika pitkäksi edes teineillä, sillä hommaa riittää! Pitää siivota hiirenkakkoja ja irroittaa sammalta katosta ja tyhjentää kouruja ja pinnoittaa terassin lautoja ja kitkeä ja nikkaroida ja kunnostaa laituri ja kärräillä kiviä edestakaisin kottikärryillä. On se mukavaa kun on puuhaa varhaisaamusta iltamyöhään! Ken ojentautuu hetkeksi pitkäkseen viettääkseen lomaansa, saa pian kuulla kannustushuudon, että on aika palata esim. kärräämään niitä kiviä edestakaisin!

Laatuaika perheen ja suvun kesken

Mutta parasta mökillä on tietenkin yhdessäolo! Jos oikein hyvin käy, kaikilla on täsmälleen samat lomaviikot ja kaikki haluavat mökille ja siellä sitä sitten ollaan kylki kyljessä puoli viideltä heräävän marttyyrianopin, ihan vain pikkuisen viinaan menevän sedän ja kälyn koliikkikolmosten kanssa, voi että onkin ihanaa nähdä sukua ja perhettä!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Etkö ole lähdössä mökille, luuseri!”

 • Kotikissa sanoo:

  Pitää paikkansa, joka kohta! Miksi mennä mökille, kun kotona on oma sänky, oma keittiö kaikkine tarvikkeineen ja ennen kaikkea oma rauha. Ei sukulaisia, ainakaan kutsumattomia, ei ötököitä, ei tylsiä juhannusrituaaleja, ei hankalaa tavaroiden kuskaamista ( ei kai se vaippa paketti nyt jäänyt keittiön pöydälle ?), tappelevia teineja ilman nettiyhteyttä, pitkiä autojonoja mennen tullen….eli kyllä kotiolot aina mökkeilyä voittaa!

 • Iloinen sanoo:

  😀 onneksi nämä säilyy täällä ja ilahduttaa vuodesta toiseen.

 • NN sanoo:

  Taatusti olen lähdössä! Ja kiitos koronan, olemme saaneet olla mökillä enemmän kuin koskaan, ja nauttineet.
  Ihme vanhentuneita kliseitä mökkielämästä tässä jutussa.

 • Tuut sanoo:

  Typerästi kirjoitettu,ei ollut edes hauska,vain huono

 • Ihanaa mökillä sanoo:

  En minäkään noin ankealla mökillä viihtyisi jossa ei edes lämmintä saunavettä ole. Muuten kyllä. Ruoanlaittokaan ei nuin vaikeaa ole. Ihanaa on anopin mökillä silloin kun saamme siellä olla. Mukavuuksina sähkö, vesi juoksee jos hakija jaksaa ja huussi löytyy pihan laidasta. Tottahan halkoja pitää tehdä jos saunaan haluaa.

 • Anna sanoo:

  Nuorena inhosin mökkeilyä, se oli kauheaa. Nyt kun on keski-ikäinen ja lapsiperheellinen, se onkin ihanaa. Hiljaisuutta, järvivedessä uimista ja papasta joka kattoo lapsia sen aikaa kun saunotaan ja tekee ruuat valmiiksi. Parasta on kuitenkin Päijänteen luonto ja järvivesi.

 • Huono emäntä sanoo:

  Niin ymmärrän tämän! Vaikka asun maalla niin inhoan mökkeilyä (tai siis työleiriä). Kauppias kerran totesi juhannuksesta, että ”Kaikkihan silloin haluavat olla pihalla”. Teki mieli sanoa, että ”Ei halua!”