Nimimerkki Suomi tekee virheen lähetti Huonoon Äitiin avauksen:

Miksi me veronmaksajat maksamme, jotta tyttäreni saa maata kotona työttömänä? Ei ole varmasti ihan tyypillinen valituksen aihe ja aihekin on arka, mutta en voi ymmärtää, miksi nuorten ei ole pakko mennä töihin, koska yhteiskunta maksaa elämisen joka tapauksessa.

Lapseni on lukiosta päässyt, muuttanut omilleen ja saa niin paljon erilaisia tukia, ettei työnteko kiinnosta tippaakaan. Sama tilanne monella kaverillaan. Tämähän on täysin kestämätön malli, jos me opetamme nuoret siihen, ettei töitä tarvitse tehdä, meillä ei ole kohta yhtään veronmaksajaa. Äitinä ja veronmaksajana olen ehdottomasti sitä mieltä, että töihin pystyvien ihmisten oli sitten nuori tai vanhempi, pitää mennä töihin, mihin hyväsä lailliseen työhön. Ja vasta sen jälkeen, kun siitä työstä saatu palkka ei riitå peruselämiseen, aletaan puhua tukien maksamisesta.

Kuva Manja Vitolic.

Tämä nykymalli, jossa terveet ihmiset saavat maata kotona tekemättä mitään, tuhoaa tämän maan. Että terveisiä vaan ammattiyhdistysliikkeelle ja vasemmistolle, tämä on tuhon tie.”

Nimim. Suomi tekee virheen

Artikkelikuva Lenin Estrada.

Tämä on vain yksi näkemys tukien varassa elämisestä, muita näkökulmia lukijoiltamme aiheesta löytyy esimerkiksi täältä ja täältä.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 59 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

59 vastausta artikkeliin “Miksi lapseni makaa kotona veronmaksajien tuella?”

 • Huono Kokoomusäiti & komppiryhmä – Potuntervaaja sanoo:

  […] Tervehdys, armoitettu ja hyveellinen lukijani! Jo aiemminkin (KLIK) ruodittu sekä veronmaksajayhteiskunnan taholta ylenpalttisesti rahoitettu Huono Äiti (kok.) julkaisi tuossa päivänä muutamana tällaisen tuotoksen: https://www.huonoaiti.fi/miksi-lapseni-makaa-kotona-veronmaksajien-tuella/ […]

 • Jep sanoo:

  Jos lapsi ei aikuisena hakeudu töihin, eikä kouluun, vaan pitää parempana mahdollisuutena kotona olemista (ilman mitään yritystä jatko-opintoihin tai töihin, vaikka olisi terve, ei masennusta tms.), pitäisi kirjoittajan varmaan vilkaista peiliin. Yhteiskunta ei anna arvomaailmaa, se tulee kotoa. Toimeentulotuki ei ole sen huonompaa kuin yritystuki, molemmat tulevat tarpeeseen. Ja aina riittää ihmisiä, joiden arvomaailmaan lusmuilu sopii.

 • Make sanoo:

  Hei
  Olisi kiva nähdä ihan numeroita, mitkä ovat tyttäresi tulot ja menot, niin artikkeli olisi huomattavasti mielenkiintoisempi ja sillä olisi jotain arvoakin. Ja vielä parempi, jos teksti ei olisi anonyymi. Tuohan teksti ei nyt kerro oikeastaan yhtään mitään.
  Ja kannattanee myös kysellä tyttäreltä miksi hän vain makoilee kotona? Kyseessähän voi olla masennuksen tms. oire tai jotain ihan muitakin syitä, miksi kotona makoilu voittaa kaiken muun.