”Mieheni on aina täysin rahaton. Omat epäilykseni on, että miehellä on velkoja joista ei ole minulle kertonut. Pelkään jopa peliriippuvuuden mahdollisuutta.

On aikoja, pisimmillään 4-5 kuukautta, jolloin ei maksa laskuja laisinkaan, vaan minä olen maksanut lähes kaiken, myös ruoat. Onneksi näihin aikoihin on osunut lomarahat ja veronpalautukset. Ja siis näitä miehen ”rahattomia” kausia on nyt ollut useampana vuonna aina tiettyyn aikaan vuodesta. Olen kyllä useaan otteeseen tiedustellut asiasta, muttei tunnusta mitään. Palkkansa mennyt kuulemma vain elämiseen.

En tiedä miten saisin tämän asian kuntoon ja miehen puhumaan asiasta. Oisko hyviä vinkkejä antaa? Sen tiedän että olen liian kiltti asian suhteen, mutta alkaa kohta kyllä olla mitta täynnä minullakin. ”

Nimim. Rahaton

Jos epäilet, että läheiselläsi tai itselläsi on peliongelma, kannattaa tutustua tähän linkkiin https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/pelaaminen-muut-toiminnalliset-riippuvuudet-ja-niiden-hoito/peliriippuvuuden

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 65 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

65 vastausta artikkeliin “”Miehelläni ei ole koskaan rahaa””

 • Aina PA sanoo:

  Meillä minä olen aina se jolla ei ole koskaan rahaa. Tein laskelman pakollisista menoistani itselleni, ja näytin sen myös miehelleni. Hän ei pyytänyt selvitystä rahankäytöstäni, mutta halusin itse sen tehdä. Enää ei tarvitse ihmetellä mihin rahani käytän, laskelmasta selviää se, että rahani riittävät vain pakollisiin menoihin, aina eivät niihinkään.

  Minusta ei ole kohtuutonta kysyä, mihin rahat menevät, jos ei toinen kykene hoitamaan osuuttaan yhteisistä menoista.

 • 20 vuotta maksumiehenä riitti. sanoo:

  Meillä oli ex-mieheni kanssa sama kuvio, paitsi ettei hänellä ollut ikinä rahaa mihinkään. Ei lapsiin tai yhteisiin hankintoihin tai menoihin. Kyllä omiin menoihin rahaa oli. Lopulta minulle selvisi pikavippi kierre, peli ongelma ja ulos ottovelat. Eron jälkeen elatusmaksut menevät ulosoton kautta ja velkaa ulosottoon niin paljon, ettei elinaikanaan saa maksettua, mutta sekin ulosottokierre oli/on minun, exvaimon vika, vaikka mies käy hyvä palkkaisessa työssä.Nyt on taas uusi vaimoke, jolle syöttää samaa pajunköyttä ja haavekuvaa mitä teki minullekkin melkein 20 vuotta. Kyllä näitä Auervaaroja vaan Suomen maasta löytyy. Mitään muuta hyvää siitä miehestä ei jäljelle jäänyt, kun 2 lasta.

  • Sally sanoo:

   Mulla tismalleen sama. Otin eron kun kävi ilmi pikavippisirkus ja velkataakka. Kahdesta lapsesta olen kiitollinen.

   Jos normaalisti töissäkäyvällä ei ole koskaan rahaa ja taloudessa kaksi työssäkäyvää, eikä mitään erityisiä menoja ole tiedossa, on jotain pielessä.

 • Piia sanoo:

  Hyvä avaus! Ja näköjään todella yleistä. Itsellä uusperhe, jossa mulla jo 2 lasta edellisestä liitosta ja olin ollut yh jo jonkun aikaa. Vastuussa itsestäni ja lapsistani. Ihan omaa sokeutta, että ajauduin vastaamaan yksin koko perheestä eli miehestä ja uudesta vauvasta, lopulta yhteisesti otetusta asuntolainasta, miehen autosta ja luottolaskuista.

  Suuttui, kun yritin keskustella raha-asioista. Kaikki kuulema meni elämiseen. Mies oli kotikissa, mutta paljon koneella. En tänä päivänäkään tiedä mihin rahat meni. Mies haki itse eroa ja selvisi syykin. Teetti asianajajalla paperit, joissa avioehto evättiin ja hän saisi puolet myös isäni perinnöstä. Yllättyi mies pahasti, kun heräsin hyväkdikäytetyn unestani ja pistin kampoihin. Pesänselvittäjälle vietiin ositus eikä päässytkään lypsämään mua lopullisesti.

  Tästä mies katkeroitui ja on yhteistä lastamme kaltoin kohdellut ja muistuttelee välillä, että se on hinta siitä, etten hänen tahtoonsa erossa taipunut.