Huono Äiti sai avautumisen:

Voisiko joku mies avata minulle mitä ihmettä miesten päässä liikkuu?
Tai joku toinen vaimo kertoa, että on keksinyt jonkun tavan selvitä miehen kanssa?
Noh, nyt ei ole kyse poikasesta eikä tuoreesta liitosta.
Jos minä pyydän miestä tekemään jonkun asian, hän vetoaa siihen, että ei ole aikaa eikä rahaa tehdä tuota asiaa. Jos minä järjestän hänelle rahaa ja aikaa, hän ei tee sitä, koska väsyttää, ei ole aikaa, eikä rahaa. Ja jos olen järjestänyt aikaa ja edes vähän sitä rahaa, hän tuntee olevansa perheen ulkopuolinen, eikä hänelle ole mitään tekoa. Jos koitan ohjata miestä tekemään ne asiat, jotka toivon hänen kovasti hoitavan, minä nalkutan. Jos minulla on kiire ja pinna kireällä, kun yritän järjestää rahaa ja aikaa hänelle tehdä nämä asiat, olen ollut pitkään *ittumainen ämmä. Jos en tee, ei ole taaskaan aikaa ja rahaa. Kun sitten asiaa on venytetty tarpeeksi pitkälle, ei taaskaan ole aikaa eikä rahaa. Ja toki sitten se, että ei voi tehdä enää mitään, kun on liikaa aikaa, kun muija on jo tehnyt kaiken. Ruuhkavuodet.
Yhteiskunta toki kohtelee miehiä hyvin epäreilusti ja kaikki vaan on ikävää ja murheet painaa päälle.
Nykyään jopa hän kysyy, laittaako hän lapsille iltapalaa, koska on niin epävarma, koska minä hoidan aina kaiken. Jos pyydän häntä tekemään jotain, olen taas kireä.
Jos hän tekee kotitöitä, niin hän on mukavampi kuin suurin osa muista miehistä. Jos hänelle ei jätetä kotitöitä, hän on taas turha, vaikka ne on tehty, koska hänen miehistä osaamistaan tarvittaisiin muualla, mutta on niin väsy työpäivän jälkeen.
Miten tässä voi enää selvitä?
Olisiko aika oikeasti laittaa joku rahasto pystyyn näille miehille, josta voisi anoa tukea näille perheiden, työn ja elämän murtaneille onnettomille ihmisille?
Itse olen toki liian reipas, liian laiska, teen liikaa ja liian vähän ja viemärissä on usein tukkaa ja hän ei nalkuta minulle siitä, etten kesällä leikkaa nurmikkoa. (vaikka nyt ajattelin jättää sen hänelle viime kesänä, että tuntisi jonkun olevan ihan hänen hommansa)

Nimimerkki Huono Vaimo

PS. Joko osallistuit arkea helpottavaan arvontaan tässä jutussa:

Näin lämmität heti valmiin pastan monta makua kerralla

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 58 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

58 vastausta artikkeliin “Mies, kerro, mitä miesten päässä liikkuu!”

  • Hyvä pari sanoo:

    Oikein luin nämä. Siinä älysin, kuinka onnellinen liitto itsellä on. Vaimo ei heittäydy psykologiksi, ei tulkitse puheitani. Kotona on rauha. Molemmat ollaan ahkeria, toinen tienaa enemmän toinen vähemmän. Mutta sovussa ollaan ja molemmat toteuttaa omia asioita. Matkaillaan yksin ja yhdessä. 31 vuotta takana. 3 tervettä poikaa maailmalla.