Nimimerkillä ’Epätäydellisen parisuhteen onni ja autuus’ avautuu Huonoon Äitiin:

”Maailmassa on tuhansia parisuhdeoppaita. Niissä kerrotaan millainen parisuhde on hyvä, mitä sietää ja mitä ei tarvitse sietää ja kuinka olla täydellinen puoliso.

Entäpä sitten jos se oma parisuhde on kaikkea muuta kuin se (satu)kirjojen täydellinen suhde? Entäpä sitten jos se ei-niin-täydellinen suhde onkin se mikä sopiikin juuri tietylle parille? Ei stressata, nautitaan yhdessäolosta tekemättä tv:n katselua yhdessä kummempaa.

Kuva Alex Moiseev.

Mahdollisesti yhteinen koti ei välttämättä ole kuin sisustuslehden kannesta, jos edes asutaan yhdessä. Välillä kiukutellaan toisilleen haluten toisesta mahdollisimman kauas, välillä ollaan erottamattomat. Perusarkea ilman ihmeempää suorittamista töissä tai kotona. Ilman että suhde toisen ihmisen kanssa on täydellisyyden hakuista suorittamista ja sen 1507:nen parisuhdeoppaan osaamista ulkoa verraten omaa parisuhdetta siihen miten ”kuuluisi” olla, elää ja rakastaa. Tai sitä, että vertaa omaa puolisoaan siihen ”täydellisen puolison” ulkoa asetettuun muottiin. Joskus se kuola suupielestä valuen kuorsaava, reikäkalsarinen puoliso kaikkine ominaisuuksineen voi olla todellinen jackpot.”

Nimim. Epätäydellisen parisuhteen onni ja autuus

Artikkelikuva Quick PS.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “”Miksi suhteen pitäisi aina olla kuin satukirjasta?””

 • Muori sanoo:

  😂mulla on se kuorsaava reikäkalsari,enkä vaihtais vaikka se ärsyttää 100 kertaa päivässä jahermo palaa melkein yhtä monta kertaa.Se on pysyny rinnalla kolmattakymmentä vuotta ja sen kanssa pysyn niin kauan kun elonpäiviä riittää.Se ei ole komee mutta ei rumakaan,ihan tavallinen mies joka ei edes ryyppää.Ei sen kans saa edes kunnon riitaa aikaseks.Ihan työpaikalta löytynyt mies.

 • Ss sanoo:

  Tuohan kuulostaa juuri täydelliselle! Omasta törkeimmästä suhteesta tehdään omannäköinen, suhteen osapuolille sopiva! Kiiltokuva tai kulissisuhteet on vain esitystä.

 • Äiti 74 sanoo:

  En ymmärrä, tuohan kuulostaa ihan täydelliseltä parisuhteelta 😀
  Itse ihmettelen niitä oppaita, joissa aina kerrotaan miten parisuhde vaatii työtä, työtä ja työtä. Täydellinen parisuhde ei nimenomaan ole työtä, koska asiat menevät omalla painollaan ja asiat loksahtavat kohdalleen.
  Jossain törmäsinkin ainutlaatuiseen juttuun, jossa joku psykologi sanoi, että ei parisuhteeseen kuulu olla pelkkää puurtamista ja työstämistä. Siinä hierotaan liian erilaisia ihmisiä yhteen. Parisuhde on täydellinen ja hyvä, kun se molemmista siltä tuntuu, näyttää se muiden silmissä sitten miltä vaan.
  Kirjoittajalle, ole tyytyväinen. Turhaan lueskella ja vertailla omaa parisuhdetta mihinkään.
  Meillä on miehen kanssa täydellinen parisuhde, ollaan molemmat tyytyväisiä, onnellisia ja rakastuneita. Mitä se mua kiinnostaa mitä muut on mieltä (tosin tähän asti on kyllä saatu kuulla, että se onnellisuus näkyy kyllä ulospäinkin)

 • Läheisyys sanoo:

  Ei oppailla eletä. Jos rakastaa, hyväksyy ja on intohimoa niin sillä pääsee pitkälle.

 • Tavis on hyvis sanoo:

  Tuohan on juuri se täydellinen parisuhde! Ollaan oltu kohta 21-vuotta naimisissa ja koskaan ei olla luettu yhtään diipadaapa-opasta saatikka yritetty elää niin kuin muut tai kuuluisi. Kun vain kaikki muutkin hoksais lopettaa elämisen jonkun kehittämän normin mukaan tai näyttävästi onnellisen näköisenä, muta arki on oikeasti kaikkea muuta. Nyky yhteiskunta kaikkine oletuksineen on hiukan syvältä.