Millaista on rakastua aikuisena?

Eroja teini-iän myrskyisiin suhteisiin on paljon, merkittävämpänä ehkä se, että aikuisena ei enää ole niin kärkäs syyttelemään. Ketään, ei toista eikä iseään. Ymmärrys lisääntyy, samoin empatia.

Toki aikuinen rakkaus vaatii erilaista rohkeutta myös, jos molemmilla on takana elettyä elämää…

Tätä pohtii nimimerkki Aikuinen nainen:

”Siinä on ihan selvä ero, miten seurustelee, ihastuu, rakastuu, teini verrattuna siihen kuinka aikuiset ihmiset tapaavat uuden ihmisen ja aloittavat uuden suhteen.

Nuorena kaikilla on silmillä ne kuuluisat vaaleanpunaiset lasit täynnä sydämiä. Odotukset suhteelle ja toiselle ihmiselle on poimittu tv:stä, somesta, kuvista ja lehdistä. Miten toinen ihminen voikaan olla niin älyttömän söpö ja suloinen, hauska ja kiva. Ja kun sitten tämä ihannekuva ei olekaan totta, toinen osaakin riidellä ja onkin ihan normaali ehkä välillä tylsäkin, niin koko suhde romahtaa dramaattisesti.

Ensin nuori pelkää sitä tykkääkö toinen minusta oikeasti ja jos ei tykkää, se on maailman loppu. Näinhän teinien maailmassa asiat muutenkin menevät, yhtä vuoristorataa. Mielipiteet ja tunteet vaihtelevat hurjaa vauhtia, ettei perässä meinaa pysyä teini itse eikä muutkaan ihmiset siinä ympärillä. Kaikki koetaan täysillä tai ei ollenkaan ja siinä myräkässä on vaikea rakentaa pysyvää loppuelämän kestävää parisuhdetta.

Kun toisensa kohtaa kaksi aikuista ihmistä, joilla on takanaan jo muita suhteita, nähtyä ja koettua elämää, tilanne on eri. Molemmat tietävät mitä haluavat ja varsinkin mitä eivät ainakaan halua. On se oma rakennettu elämä, mihin voi kuulua oma koti, työpaikka, ympärillä paljon muita ihmisiä, ehkä omia lapsia ja entisiä kumppaneita. Siinä on harkittava jo tarkemmin, onko tämä se ihminen, jonka kanssa haluan oman elämäni yhdistää. Kannattaako, uskallanko, mitä jos suhde ei onnistukaan.


Kuva Joe Yates, ylin kuva Oziel Gomez.

Mutta kun se oikea ihminen löytyy ja uskaltaa ottaa rohkean askeleen kohti uutta suhdetta, niin lopputulos voi olla ihana. Löytyy toinen ihminen jakamaan arki ja koko elämä. Kummallakin on edelleen se oma elämä ja siihen tulee lisäksi mukaan tämä uusi ihminen.

Uskalletaan sanoa mitä ajatellaan, sanotaan asiat niin kuin ne ovat eikä kierrellä. Kumpikin on rehellisesti sellaisia kuin on, mitään salaamatta ja peittelemättä. Tuloksena voi parhaassa tapauksessa olla tasapainoinen ja onnellinen kahden aikuisen ihmisen parisuhde. Suhde, jossa uskalletaan myös riidellä, jossa ei erota heti, jos toinen ei olekaan ihan täydellinen. Vaikka toinen ärsyttää tänään, tiedetään, että huomenna ei ehkä enää ärsytä. Vaikka ollaan vihaisia tänään, ei rakkaus silti ole loppunut. On ihanaa huomata, että kelpaa jollekin juuri sellaisena kuin on, teinivuosien turha epävarmuus ja dramatiikka on jäänyt pois.

Joskus suhde ei onnistu, se aluksi niin ihana parisuhde ei vain jostain syystä toimikaan. Teini ehkä oppi siitä jotain, millaista kumppania etsii, millaisia ihmissuhteet voivat olla. Nuori syyttelee ehkä itseään tai toista. Aikuinen totta kai pettyy, mutta myös ymmärtää eroon johtaneet syyt. Nykyään puhutaan paljon siitä, erotaanko usein liian helposti. Tuskin kukaan tahallaan haluaa erota tai tarkoituksella aloittaa huonon suhteen, joka ei sitten kestäkään. Jokainen aloittaessaan uuden suhteen, oli sitten teini tai aikuinen, toivoo sitä loppuelämän kestävää ihanaa ikuista rakkaussuhdetta.”

Nimim. Aikuinen nainen

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia